Kanadisk pastor beordret til å tillate gay-straig-klubber ved deres skoler ellers ryker statsstøtten

En kanadisk pastor nekter å bøye seg etter at han er blitt beordret av myndigheter til å coldwell-compressed-300x173tillate at det blir dannet såkalte GSA-klubber ved hans kristne skoler. GSA er en forkortelse for “Gay-Straight Alliansen” og i skoler over hele Canada blir det dannet slike “Gay-Straight allianse-foreninger” ved forskjellige skoler som jobber for å fremme det som er vår tids seksualmoral. Imidlertid har det kristne Independent Baptist Christian Education Society sagt nei til at slike foreninger kan bli opprettet ved deres skoler. Skolene som er drevet i regi av (IBCES) ønsker ikke at studenter skal danne slike klubber ved deres skoler og sier tvert nei til å følge det som nå blir krevd av kanadiske myndigheter. 

I følge rapporter fra tidligere i september, har utdanningsministeren i  Alberta, David Eggan skrevet et brev til Brian Coldwell, pastor ved New Testament Baptist Church, som også leder “Independent Baptist Christian Education Society” hvor skolene beordres til å akseptere at studenter kan danne slike GSA foreninger ved skolene.  Imidlertid nekter pastor Coldwell og bøye seg og velger å stå opp mot det som oppfattes som er makt-overgrep mot kristne som følger Guds ord å sin egen samvittighet. Pastor Coldwell driver Meadows Baptist Academy og Harvest Baptist Academy in Parkland County. Tidligere i år, sendte Eggen et brev til forskjellige skolestyrer hvor det skisseres hvilke retningslinjer som foreligger og hvordan skolene skal håndtere homofile og transseksuelle studenter. Men pastor Coldwell fortalte til CBC News at han ikke kunne adlyde dette. “Jeg har en plikt som pastor til å beskytte Guds flokk,” sa han, “og jeg kan på ingen måte tillate at homoaktivister kommer inn her og underminerer vår virksomhet og vår religiøse frihet eller skaper forvirring og bederver våre barn,” sa den modige pastoren som er en mann etter Guds eget hjerte.

For blant Guds sanne folk lyder det et “Nei til kompromiss” når det kommer til hvordan problematikken med synd skal håndteres. “Å tillate at slikt kommer inn i religiøse institusjoner, kristne skoler, kirker og så kreve at de kan starte såkalte GSA klubber (Gay og hetero alliansen) og så få en plattform for å promotere noe jeg vil kalle antikristen med sine fiendtlige, liberale og sekulære verdier som i realiteten undergraver vår kristne tro,” sa Coldwell videre. Derfor sendte utdanningsminister Eggen et brev til Coldwell tidligere i denne måneden hvor skolene ble gitt en frist på to uker til å sende en skriftlig bekreftelse på at slike GSA klubber ville ble tillatt ved skolen. Imidlertid fortsetter Coldwell å nekte, og gjennom sin advokat ble det sendt et brev til utdanningsminister Eggan hvor skolen fastholdt sitt opprinnelige standpunkt. “Brevet fra Coldwells advokat gav ingen indikasjon på at de vil tillate studentene å starte slike GSA klubber ved skolen”, sa Eggan til media.

På fredag la Eggan ut et åpent brev til studenter i provinsen med veiledning om at studenter har rett til å starte slike “Gay-Straigth alliance” klubber og dere har rett til å starte foreninger med slike navn. Videre het det at transseksuelle har rett til å bruke hvilket toalett de selv lyster, heter det i utsagnet fra Eggan. Som reaksjon sier pastor Coldwell at studenter er frie til å velge andre skoler dersom de ikke står for skolens kristne tro og undervisning om seksualitet. Imidlertid vil den kristne pastoren fortsatt stå opp for sitt standpunkt. “Hvis en student ikke er enig med vår trosbekjennelse eller deler vår kristne moral og verdier, så har de mulighet til å velge mange andre skoler, sekulære og ikkekristne skoler,” sa han til CBC. “Vi sier ikke at homobevegelsen ikke skal ha noen rettigheter. Men de behøver ikke å komme til oss å presse frem deres agenda eller det vår tid kaller “regnbue-ideologien,” sier pastoren videre. Utdanningsminister Eggan har nå satt igang en formell etterforskning av “Independent Baptist Christian Education Society.” Og han sier videre at skolene vil kunne miste de mer enn 2,5 millioner amerikanske dollar de mottar i støtte fra staten.

Det vi ser i denne saken er at fremtiden allerede er i ferd med å komme. Kristne skoler som ikke bøyer seg for staten vil bli fratatt deres statsstøtte og det samme kommer også til å komme her til lands. Det er bare snakk om et tidsspørsmål før kristne skoler også i Norge vil bli påtvunget ideologer som er i strid med Guds ord. Og på sikt vil det også gjelder menigheter og kirker som ikke vil bøye seg å eksempelvis tillate at det kan bli inngått homofile ekteskap i deres kirker.  Det er bare snakk om tid.

7 tanker om “Kanadisk pastor beordret til å tillate gay-straig-klubber ved deres skoler ellers ryker statsstøtten

 1. Da må de fristille seg fra staten, og unngå økonomisk støtte/binding til staten. Dette har feks IMI-kirken gjort. De mottar ikke støtte fra staten for antall medlemmer og for sitt barne og ungdomsarbeid.

 2. Men er ikke vi alle en del av staten? Dette er noe vi vet kommer. Det er bare å forberede seg åndelig og økonomisk. Det nærmer seg apokalypsen.

  • Bruk fornuften. Bruk øynene. Nordmenn har aldri hatt det så godt som nå. Det gjelder helse, levealder og materiell velstand. Om vi sammenlikner med alle tidligere tider ser vi i dag absolutt ingen tegn på at den ekstremsadistiske og ultraegoistiske guddommen som Bibelen forteller om, straffer landet med sin maktsyke. Heldigvis. Gud er rett og slett en evolusjonær illusjon.

  • Bibelske kristne står foran voldsomme utfordringer fremover. Det første som kommer til å bli tatt bort er støtten fra de styrende myndigheter, og bibelen er tydelig på at tingene vil hardne til etterhvert som vi kryper nærmere Jesu gjenkomst og verdens ende.
   Du har rett i at kristne bør forberede seg åndelig og økonomisk.

  • Da kan vi konkludere med at vedkommende som kaller seg Aron er en illusjon.

  • Håper bare for de kristnes egen skyld at frykten for den bibelske endetiden ikke ødelegger hverdagen deres.

   Disse “profetiene” er rett og slett fullstendig grunnløse. Alle med den minste kjennskap til elementær psykologi vil forstå hvor lett vi lar oss lure både av andres og eget bedrag. Sånn fungerer hjernen ganske enkelt. Dette gjelder både godtroende småbarn såvel som sprenglærde bibelkjennere som har lettere for å rasjonalisere og argumentere for sin eget syn uansett hva det måtte være.

   Vi er simpelthen nødt til å tolke verden rundt oss uten egentlig å forstå. Virkeligheten er utrolig kompleks og det er umulig å ikke la seg narre av falske mønstre og tilsynelatende meningsfulle tilfeldigheter. Slik kan man konstruere og opprettholde enhver merkverdig overtro og feilaktig virkelighetsforståelse.

   God appetitt!

Det er stengt for kommentarer.