Kan bli vanskelig å drive ut Azov bataljonen av Azovstal-stålverket -holdes av bataljon med bindinger til høyreekstremiske og hvit makt

Azovstal-stålverket i utkanten av byen Mariupol er ennå holdt av ukrainske styrker. Russiske styrker har gjennomført flere angrep mot den ukrainske Azov styrkens festning, uten å lykkes.  Russiske soldater kontrollerer nå store deler av den istykkerbombede byen, men det finnes fremdeles noen få ukrainske styrker igjen. Nøyaktig hvor mange er uklart, men ulike medier skriver at flere av dem befinner seg inne på Azovstal-stålverket i utkanten av byen. Det store området kan likevel by på problemer for de russiske styrkene, noe som igjen kan få konsekvenser for den videre krigføringen. Azov bataljonen ledes av Andrij Biletskyj som har bindinger til høyreekstremisme og hvit-makt-bevegelsen, skriver Dagbladet. I følge Wikipedia  er Andriy Biletsky er leder for nazistiske Sosialnasjonalistisk forsamling. Han har vært sjef for Azovbataljonen siden 17. september 2014.

Andriy Biletsky er leder for nazistiske Sosialnasjonalistisk forsamling. Han har vært sjef for Azovbataljonen siden 17. september 2014. Mens Zelensky og regimet i Kiev støtter han fullt ut, kaller befolkningen i Donetsk og Luhansk han for en sadistisk nazist.

Jern- og stålverket i Azovstal, er et av Europas største metallurgiske anlegg, og dekker mer enn 11 kvadratkilometer med potensielle gjemmesteder for de gjenværende ukrainske styrkene. – Azovstal-fabrikken er en enorm plass med så mange bygninger at russerne … rett og slett ikke kan finne [de ukrainske styrkene], sa Oleh Zhdanov, en militæranalytiker med base i Kiev, ifølge The Guardian. Andrij Biletskyj, lederen av Azov-bataljonen, som har bindinger til høyreekstremisme og hvit-makt-bevegelsen, har også omtalt fabrikken som «festningen til Azov».Flere eksperter tror at Azov-bataljonen er mye av grunnen til at Mariupol fremdeles ikke har blitt fullstendig okkupert av de russiske styrkene. Problemene med å få kontroll på Azov bataljonens festning kan tvinge russerne til å ta i bruk kjemiske våpen, skriver Dagbladet mandag. Søndag truet Russland med å «eliminere» de gjenværende Azov-nazistene på det store området, hvor russiske myndigheter hevder at hundrevis er omringet. En eliminering av styrkene kan bety slutten på fredssamtalene, sa den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky søndag. Zelensky som blir hyllet av Vesten er åpenbart ikke redd for bindingene til den høyreekstreme hvit makt bataljonen.