Jordskjelv på 7,2 rystet Irak og kunne merkes over store deler av Midtøsten -minst 330 drept

Et jordskjelv med en styrke på 7,2 har rammet Nord-Irak, opplyser det europeiske seismologiske senteret EMSC. Skjelvet kunne kjennes i store deler av Midtøsten.
Iransk TV melder at skjelvet hadde en styrke på 7,4, men det er uklart hvem som har gjort målingen. Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS setter også styrken til 7,2. I følge enkelte myndighetene  skal minst 330 mennesker være drep. Over 3900 mennesker skal være skadet, ifølge AP. Statlige medier i Iran opplyser at sju mennesker har omkommet i Kermanshah-provinsen, der 25 mennesker skal være skadd.

En som i kveld har kommentert nyheten om jordskjelvet er Paul Begley som i likhet med millioner av andre kristne anser jordskjelv som en del av tegnene på at Jesus kommer tilbake.

10 tanker om “Jordskjelv på 7,2 rystet Irak og kunne merkes over store deler av Midtøsten -minst 330 drept

 1. “Søkelys: Har ditt nye ståsted endret ditt syn på dette med Bush? Torstein :
  Om det er noko meining i Johannes Op. 17 sine ord, så vil GeOrGe BUSH returnera til alle si overrasking . Om det ikkje skjer, så kjem eg til å skrota boka.”

  Står du fortsatt ved dette som du svarte i et tidligere intervju med søkelys,Torstein?

 2. Ha ha ha??? Langesæter er den ubestridte mest villfarne religiøse fanatikeren som finnes. Henviser til demoniske bøker som bibelen forbyr på det sterkeste, og mixer politikk og religiøsitet på en syyyyyyk måte! Aldri lest maken til galskap som denne mannen skriver. ??

  • Langesæter har sine tanker, som jeg ikke kan følge på noen måte. Likevel er han en hyggelig kar.

  • Sikkert en hyggelig kar, men hvertfall en villfaren kar!?? De falske lærere og profeter er forresten ofte veldig hyggelige, og har “koselige” budskap som alle liker.

  • Det er svært lett å finne nye og gamle eksempler på tilsynelatende kloke, i alle fall sprenglærde folk som har tolket hendelser og forhold i sin samtid som sikre endetidstegn – og vært hellig overbevist om at disse bekrefter Bibelens profetier. Sjekk for eksempel gamle TV-innslag på YouTube.

   Alle disse har tatt feil. Hver gang. Deres argumentasjon er i hovedsak alltid den samme. Det er en saus av religiøs indoktrinering, grubling, bekymring, ønsketenkning, frykt, selvtilfredshet og ikke minst helt naturlig menneskelig fantasi.

   Akademisk trening gjør bare at endetidsprofetene kan rasjonalisere sitt eget selvbedrag på en mer overbevisende måte. Derfor er det også ofte lettere for en tryllekunstner å nartre den som anser seg som ekstra intelligent. Den «skriftlærde» nekter ofte å innrømme at hjernen hans eller hennes lar seg like lett lure som alle andres.

 3. Paul Begley er beviselig blant de mest pengegriske og skruppelløse av «kristne» høyreekstremister. For mange av oss er han bare en underholdende egoistklovn. Likevel er det trist og skremmende st han skal utnytte og forsterke folks redsel og uvitenhet.

 4. Konklusjonen er altså at alle er falske profeter. Vi må bare vente lenge nok for å se hva som faktisk skjer. Eventuelle spådommer som blir oppfylt, skyldes tilfeldigheter. Men tilfeldige sammentreff mellom gjetninger og faktiske hendelser i fremtiden har en sterk psykologisk virkning og er nesten umulig å tolke korrekt, altså som nettopp tilfeldigheter. Og det er selvsagt svært lett for vår kreative hjerne å konstruere troverdige sammenhenger mellom kryptiske utsagn fra fortiden og begivenheter i vår tid. Vår tankemaskin er utviklet for å se mening og mønstre i alle slags sanseinntrykk, også de som ikke gir mening. Innbilningskraften er nyttig fir overlevelsen.

 5. Står du fortsatt ved dette som du svarte i et tidligere intervju med søkelys,Torstein?
  ————
  Tida har vist at eg tok feil angåande Bush som Antikrist.
  Han kom ikkje tilbake som nr 8 slik teksten i Åp 17 seier.
  Ergo må det vera feil.

  Nokon ny forklaring på kven Antikrist vert har eg ikkje.

Det er stengt for kommentarer.