Anders Torp og Levi Fragell advarte mot Franklin Graham møtene, -et kvalitets-stempel sier Søkelys leser

Franklin Graham med tydelig evangelisk budskap. Levi Fragell og Anders Torp advarte folk mot møtene

Mange troende over hele Norge så med glede og håp frem til den nå avsluttede festivalen hvor Franklin Graham var hovedtaler. Både på Facebook og ikke minst i Fritanke som er organet for human-etisk forbund gikk både Levi Fragell og Anders Torp ut og advarte folk mot å oppsøke møtene med Franklin Graham. “Når Levi Fragell og Anders Torp anbefaler kristne å holde seg unna, så er det selve kvalitetsstempelet på et kristent bibelsk arrangement,” skriver en av våre faste lesere fra Rogaland i en epost. I likhet med Søkelys gleder også vår faste leser seg over at endel mennesker har kommet til tro på Jesus under de to møtene med den velkjente evangelisten. Noen som tydeligvis ikke satte pris på, eller gledet seg over at mennesker fant Jesus, var Levi Fragell og Anders Torp, som begge har det til felles at de har forlatt den kristne tro

Tok i mot invitasjonen til å vende om og komme til tro

Møtekampanjen med den amerikanske evangelisten Franklin Graham i Oslo ligger nå bak oss. Nærmere 10 000 mennesker møtte opp i Oslo Spektrum under de to festivaldagene, -og i tillegg fulgte mange med på møtene, enten via Dagen, Norge i Dag, Kanal 10 eller Visjon Norge som sendte møtene live på Facebook. En rekke mennesker søkte frem til frelse når invitasjonen ble gitt. Som kjent har det i forkant av kampanjen vært både strid, debatt og uro, -og ganske tidlig ble det kjent at arrangement-komiteen ikke ble så tallrik som man først hadde trodd. En av dem som i utgangspunktet skulle ha sittet i arrangør komiteen var Øyvind Åsland i Norsk Luthersk Misjonssamband -som øyensynlig mente at Billy Grahams sønn er for kontroversiell.

Kraftig kritikk fra Levi Fragell og Anders Torp

Mens store deler av Guds folk i nær sagt alle teologiske leire så frem til og gledet seg over besøket til Franklin Graham, brukte de to herrene Levi Fragell og Anders Torp både Facebook og ikke mist humanist-magasinet “Fritanke” til å advare mennesker mot å besøke festivalen. Søndag kveld skriver Levi Fragell på sin egen Facebook side dette: “Franklin Graham i Oslo spektrum: «En dag vil du være i himmelen eller helvete». «Abort er drap». «Homofili er synd». «Kom frem. Du får kanskje aldri denne anledningen igjen». Det var verre enn jeg husket det. Takk Skjebne for at jeg slapp unna,” skrev Fragell som ikke syntes noe om besøket til Frankin Graham.

Levi Fragell, frafallen pinsepredikant og Anders Torp som er sønn av pastor Jan Aage Torp gikk begge hardt ut mot Franklin Graham

Humanistenes organ gjorde sitt beste for å stigmatisere Franklin Graham og helgens kampanje i Oslo Spektrum

Levi Fragell og Anders Torp -som er mest kjent som pastor-sønnen som mistet sin tro og gav ut boken “Jesus soldaten”,  -gikk i forkant av møtene knallhardt ut både mot møtene og Franklin Graham og advarte folk mot å gå på møtene. “Fra bladet “Fritanke” gjengir vi dette: “Tidligere generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Levi Fragell, har i mesteparten av sitt liv advart mot fundamentalistisk, evangelisk kristendom. Han oppfordrer alle anstendige kristne til å holde seg unna. – At flere kristne ledere har trukket seg tyder på at det var en feilvurdering å invitere ham. Franklin Grahams fordømmelser av annerledes troende er skremmende. At han i så stor grad har støttet Donald Trump er skandaløst, slår Fragell fast. Han synes liberale, humanistisk orienterte kristne burde ta avstand fra dette. –Norske kristne som smykker seg med at de er tolerante og inkluderende må våge å stå opp mot amerikanske evangeliske ledere av denne typen. Ingen av dem bør vise seg i nærheten av arrangementet, men jeg er redd mange av dem kommer til å omfavne det likevel fordi Graham «tross alt snakker om Jesus». Det de overser i så fall, er at de bidrar til å legitimere Grahams hatefulle utspill, sier Fragell,” i følge Human-etisk forbunds talerør.

Anders Torp delte Levi Fragells syn på møtekampanjen

Anders Torp som er mest kjent for sin leseverdige men ikke sjokkavslørende  bok om sin oppvekst i en karismatisk forsamling i Oslo reagerte mest på valget av musikk: “Når de setter opp så mye musikk, og så få talere, så er det for å trekke folk. Målet er å få flere unge mennesker inn i Guds hær. De vil redde sjelene deres fra helvete og ta dem inn i himmelen, sier Anders Torp,” i følge Fritanke som publiserte sine advarsel mot Franklin Graham. Det var journalist Even Gran som førte i pennen artikkelen som ble gitt den stigmatiserende overskriften “Ville du ha gitt lommeboka di til denne mannen?” -Dette på tross av at Franklin Graham ikke på noen måte har markert seg blant gjengen av predikanter som konstant er på jakt etter penger til eget forbruk. Foruten sin tjeneste som evangelist, er også Graham leder for nødhjelpsorganisasjonen Samaritan Purse, og Franklin Graham er heller ikke blant de forkynner som lettfeldig driver ut onde ånder eller tyr til knep for å loppe folk for penger i Jesu navn.

Søkelys leser fra Rogaland med epost til Fritanke -når Levi Fragell og Anders Torp advarer, er dette selve kvalitetstempelet på ekte og troverdig kristent arrangement”

Fragell kjempet mot Billy Graham i 1978 og 39 år senere kjempet han også mot Grahams sønn.

“Jeg konstaterer at dere advarer mot Grahams arrangement i Oslo denne helgen. Vi kristne registrerer dette med stor glede. Når Levi Fragell og Anders Torp anbefaler kristne, og andre å holde seg borte, så er dette selve kvalitetstempelet på et ekte og troverdig kristent arrangement,” skriver leseren uten at det nødvendigvis er en objektiv sannhet.  “Graham talte tydelig i går kveld om synd, omvendelse og nåde. Ekte evangelisk kristendom. Og han holdt frem ekteskapet som en institusjon innstiftet av Gud, mellom en mann og kvinne. Han holdt også frem abort, som å ta liv.

I går kveld var det over 500 som gav livene sine til Jesus, og sannsynligvis flere tusen foran tv-skjermene:-) Han var svært tydelig. Og er det noe vi trenger i dagens forvirrende verden, så er det noen som forkynner Guds Ord klart og tydelig, til omvendelse og et liv med Kristus Jesus. Det er viktig å være klar over at Franklin Graham står for en klassisk kristendom. Liberale mennesker fra Skandinavia, “godt” hjulpet av humanistene har prøvd å fremstille det som om det er vi konservative som er i mindretall, mens sannheten er motsatt. På verdensbasis snakker vi om en ørliten del som mener av vi skal gi blaffen i Guds Ord når det måtte passe oss, feks når det gjelder homofili. Pinsebevegelsen, baptistene, trosbevegelsen, Den Katolske Kirken, Frelsesarmeen og alle andre større og mindre, nasjonale, regionale og verdensomspennende kirkesamfunn, er alle tydelige på at ekteskapet er mellom mann og kvinne. Kun en ørliten minoritet lunkne statskirke-“kristne” i Skandinavia mener at vi kan heve oss over Guds Ord. De er få, men de støyer forferdelig.

Det spesielle her er jo menn som Levi Fragell, som selv har vært en brennende pinsevenn, som har erfart den Levende Kristus Jesus, bønnesvar, under og mirakler, som gikk i Egersund fra dør til dør og vitnet om Jesus og delte ut traktater, for så å vende om for å tjene fienden. Da er man en aktiv tjener av den onde! Til deg, Even Gran; du har fortsatt en time på deg, til å komme deg i Spektrum. Intet vil glede mitt hjerte mer, enn dersom jeg ser deg lengst fremme i kveld, ta i mot Jesus som din Frelser og Mester. Jeg er overbevist om at du vil bli en flott og brennende Jesus-etterfølger. Jesus elsker deg, Even:-) -skriver Søkelys leseren i sin epost til journalisten i Fritanke.

Tekst: Kjell Andersen

 

12 tanker om “Anders Torp og Levi Fragell advarte mot Franklin Graham møtene, -et kvalitets-stempel sier Søkelys leser

 1. Jeg fikk en grei tilbakemelding fra Even Gran. Han takket for min respons, og syntes avslutningen var morsom.
  I det legger jeg at han syns det var morsomt og positivt at Jesus elsker ham, på tross av hans iherdige innsats/kamp mot en Gud han mener ikke eksisterer?

  • Så du fikk et hyggelig svar tilbake fra Gran.
   Det er bra at han ikke oppfattet dette ille.
   Jeg syntes hans utgangspunkt med artikkelen var feil.
   Starte med en overskrift om man vil gi lommeboken til Franklin Graham. Jeg fikk ikke med meg i talen at Graham ba folk komme frem og overgi lommebøkene sine til ham.
   En ting har du rett i Rogalending, og det er at det er et kvalitetstempel når Levi Fragell og Anders Torp advarer.
   Jeg forstår at enkelte kan reagerer på ekstrem karismatikk, det gjør jeg jo selv, men konservativ og tydelig kristendom kan ikke sammenlignes.

 2. Var inne på nettet å så litt på musikken i forkant av møtet og reagerte veldig på vokalisten i ” The Afters “, som gestikulerte flere ganger med det kjente djeveltegnet. Er dette tilfeldig liksom eller er det en bevisst gestikulering? I såfall er det urovekkende.

 3. Tider forandrer seg. Mennesker forandrer seg. Men Evangeliet står urokkelig fast gjennom alle tider og uavhengig av hva folk måtte si!

  Helt siden syndefallet er det synd som er verdens største problem og roten til alt vondt. Jeg tror aldri før har vi blitt bombardert så mye med fristelser som idag. Vi er omgitt av media og må ta daglige valg hva vi fyller oss med. Idag kan vi gjemme våre hemmelige synder på en iphone som vi kan ta med oss overalt… Det er så lett… ja så altfor lett… Bare litt, …og så litt mer….til man er fanget og får kjenne på de ubehagelige konsekvensene av synden som en gang startet så glamorøs.

  ” Enhver som blir fristet dras og lokkes av sin egen lyst. Når så lysten har unfanget, føder den synd. Men når synden er fullmoden, føder den død” står det i Jakob 1:15

  Synd ødelegger og kan bokstavelig talt føre til død. Det ser vi når pornografi, utroskap, prostitusjon, alkohol, stoffmisbruk, korrupsjon og mye mer får makt over et menneske. Men det er håp! Og det eneste håpet finner vi i Jesus Kristus!!! Han er veien, sannheten og LIVET! Bare han kan sette fanger fri!

  Hvis du som leser dette er fanget i syndens mørke kan du rope til Jesus. Be han om å skape et rent hjerte i deg. Bekjenn synd. Få det fram i lyset. Det kan koste deg både mot og kanskje tap.Men du vil bli satt fri. Ikke bare vil han tilgi deg, men han vil også forandre hjertet ditt.Du vil begynne å bære frukt hvis du holder deg nær til Jesus og hans ord. Du vil kjenne deg fri! “Får da Sønnen frigjort dere, da blir dere virkelig fri” Johannes 8:36

  • Hildi; dersom du har problemer med at du faller i synd med mobiltelefonen din, så anbefaler jeg å bytte den ut med denne:

   https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/91%2Bl%2B4-P7jL._SX644_.jpg

   Dersom du har problemer med at du faller i synd med datamaskinen din, kast den ut av huset, og ta deg heller en tur en gang i uka på biblioteket eller en internettkafe, for å ta en tur i nettbanken og sjekke e-post.

   Mine kjære besteforeldre på 85 og 90 år har ikke mobiltlf, ikke PC og ikke engang fjernsyn.
   Ofte når jeg forteller dem hva jeg har sett på fjernsynet(som oftest negative ting som skjer), så sier morfar: “hører du dette —–, godt vi ikke har fjernsyn”:-)
   De har aldri hatt sykdom(unntatt at begge ble hofteoperert for 3 år siden), bruker ingen medisiner, aldri så mye som en paracet!
   Er overbevist om at et liv som konservative og Gudfryktige kristne, men er Ordets gjørere og glade givere, ivrige Israel-venner, har gitt dem et velsignet liv:-)

  • Ansgar Braut, jeg personlig har ikke problem med mobil/ data bruk. Men man skal aldri si aldri. Jeg må også passe meg og ta forhåndsregler.

   Takk for gode forslag. Som kjent sa Jesus at dersom ditt øye frister deg til fall, da riv det ut og kast det fra deg (Matt. 18; 9) Dette mente han nok ikke bokstavelig. Men det sier noe om hvor alvorlig synd er og at vi må gjøre det vi kan for ikke sette oss selv i fare.

   Det å leve et Gudfryktig liv gir helt sikkert velsignelse. Man kan på den måten bli spart for mye vondt og sikkert også sykdom som er en naturlig følge av synd. Men de Gudfryktige blir også syke, kan bli forfulgt og lide mye ondt. Velsignelsen ligger i at man har fred i hjertet, fred med Gud og et sikkert håp om at en dag , når vi er hjemme,skal Gud tørke bort alle tårer og det skal ikke være noe som helst vondt,synd eller fristelser mer.

  • Hei Hildi:-)
   Det du skriver om Jesus og å “rive ut øyet”. Jeg tror nok selvsagt vi kan være enige om at Han ikke mente det bokstavlig, nei. Men, poenget er godt.
   Jeg har i alle år hatt en fantastisk dyktig fysioterapeut. Knallhard og grundig type(har brukket et ribbein på et par stykker gjennom årene).
   Han drakk noe dårlig brennevin i 15 års-alderen, og ble blind. Etter det tok han gymnaset og fysioterapiutdannelsen. I snart 50 år har han drevet praksisen sin i sokkeletasjen i boligen, og driver fortsatt i en alder av 77 år.
   Jeg blir stadig forbløffet over hvilken livsglede han har. Men, så kommer poenget: han ser ikke all verdens elendighet!
   Han har masse humor, og av og til når jeg forteller om noe jeg har sett, enten det er moderne og fæl byfornyelse lokalt, eller noe fælt på dagsrevyen, så kan han finne på å si: “det er godt jeg ikke ser”:-)
   Og selv om han ikke mener det, og ingen ønsker å ikke se, så har han selvsagt et poeng. På samme måte som min morfar, som ofte priser seg lykkelig over å ikke ha fjernsyn, for da slipper han å bli frustrert og forvirret av alt det rare som skjer i verden….Jeg tør ikke tenke på hans sinneutbrudd, dersom han så dagsrevyen, og det feks var et intervju med Esben Benestad, i kjole:-)

  • Angsar;
   “Jeg blir stadig forbløffet over hvilken livsglede han har. Men, så kommer poenget: han ser ikke all verdens elendighet!”

   Hei Angsar, Det var morsomt det du skrev:-) Noen ganger kunne det vært greit å ikke kunne se. Det var et trist syn da jeg var på ferie i utlandet i fjor og fikk se badestranden overfyllt av plastikavfall. Jeg spurte hvordan det kunne ha seg og fikk til svar at vannstrømmningen kom fra hovedstaden og skylte i land alt søppelet som kom derifra. Da kom jeg til å tenke på at slik er det også med synd. Det kan være korte nytelser. Men ettersmaken er ikke så god…Likevel nøt jeg den nydelige solnedgangen.

   Ja, det er mye man skulle likt å ikke måtte se, og man kan bli riktig deprimert når man bare ser det vonde. Det er jo heller ikke meningen. Jeg gleder meg enormt over Guds vidunderlige skaperverk og også over alt det skjønne og gode som mennesker skaper videre ut av det som Gud har gitt. Og så har vi ikke bare fått øyne til å se, men også andre sanser slik at vi kan nyte og glede oss fullt ut;-))

   Akkurat nå fikk jeg lyst til å gå ut.. Høstens farger som forsatt pryder bakker og trær, har fått besøk av vinterens første snø litt oppi høyden. Skyene danser på himmelen og gir rom innimellom for Novembersola til å titte fram og forvandle landskapet.Vannperlene på de fargerike bladene på marken
   forvandles med ett til gullperler:-) Ja, det er vanskelig å beskrive med ord. Det må ses og oppleves. Ja, jeg er takknemmlig for at jeg kan se. Nå skal jeg ta med meg speilreflekskameraet mitt og komme meg ut;-) Det står jo også; Gled dere i Herren alltid. Igjen vil jeg si; gled dere;-)

Det er stengt for kommentarer.