Jorden skjelver og ryster -40 aktive vulkaner blåser ut sin vrede

“Har dere registrert at vår planet har begynt å skjelve, riste og bevege seg? I løpet av de
siste få dager har vi sett kraftige vulkanutbrudd i Costa Rica og Indonesia, og i følge vulkanVulkan Discovery er det nå mer enn 40 vulkaner som har utbrudd akkurat nå mens du leser denne artikkelen. Samtidig ser vi at jordskjelv ryster jordkloden alarmerende ofte. Bare i forrige uke ble Ecuador rammet av et jordskjelv på 6,7 og et jordskjelv på 6,8 rett etter. I helgen ble Australia rammet av et jordskjelv på 5,9 og i løpet av den siste måneden har det vært nærmere 3000 jordskjelv som har vært mer enn 1,5 eller større på Ricthers skala globalt. Så ja, jeg skriver jevnlig om den raskt akselererende forverring av vårt finansielle system , oig at det kommer et “kollaps” som ikke bare handler om penger,” skriver Michael Snyder i en artikkel.

Jeg er overbevist om at vi går inn i den “perfekte storm”, en sammenfletting av faktorer som vil fullstendig lamme samfunnet og bringe endringer som de fleste av oss ikke en gang våger å forestille oss. La oss snakke om vulkanutbruddene som har funnet sted i de siste dagene- Utbruddet i Costa Rica tok myndighetene fullstendig på senga og et tykt lag av aske og støv dekket biler og bygninger 50 km unna i hovedstaden San Jose. Vulkanen som brøt i den sentrale del Costa Rica sendte røk og 3 km opp i luften. Hundrevis av mennesker måtte oppsøke sykehus på grunn av puste og luftveisproblemer samt problemer med huden. Skoler ble stengt og flytrafikken hadde forsinkelser og endel kanselleringer. Folk i hovedstaden San Jose som ligger mellom 45 og 50 km vest for Turrialba vulkanen fortalte at lag av aske dekket bygninger og bilder, og der var en ekkel lukt av svovel

 

 

I forkant av utbruddet hadde det vært svermer av mindre jordskjelv i nærheten av vulkanen. men ekspertene forsikret befolkningen om at disse jordskjelvsvermene ikke var michael-snyder-2et tegn på et snarlig utbrudd. Legg merke til dette, fordi jeg senere i artikkelen skal vise deg noe. Men først la oss si litt om den vulkanen som har utbrudd akkurat nå. I Indonesia har Mount Sinabung et kraftig utbrudd og dette skaper all slags kaos. Minst 6 eller 7 mennesker er døde, meldte nyhetene søndag og man fryktet at flere skulle være fanget i den varme asken. Tre mennesker ble også alvorlig skadd av den glovarme asken og er til behandling på sykehus, sa en talsmann for myndighetene, søndag ettermiddag. Ni personer ble truffet av en varm sky av aske, seks døde umiddelbart og tre andre var alvorlig brannskadd og lå på sykehus. I følge en annen rapport, skal masser av lave blitt spydd ut av vulkanen, og dette er bare et eksempel på hvordan vulkaner som frem til nå har blitt omtalt som “inaktive” er i ferd med å komme til live over hele verden. I 2010 hadde Mount Sinabung blitt ansett for å være en sovende vulkan i 400 år. Det meldes også om “unormal aktivitet” på Islands veldig farlige Bárðarbunga vulkan. Denne har ennå ikke hatt utbrudd, men vaktsomme øyne følger situasjonen, fordi et kraftig utbrudd der kan få alvorlige implikasjoner for Europa.

 

 

For å avslutte denne artikkelen. vil jeg gi deg en oppdatering på noe jeg skrev i forrige uke under tittelen “Slutten på den amerikanske drømmen”.  Like før Turrialba vulkanens utbrudd i Costa Rica, var det en betydelig sverm av jordskjelv i vulkanens nærhet. Vel, vi ser akkurat det samme skje ved tre større vulkaner i de Forente Stater akkurat nå. Jeg vil gjerne vise tre bilder som kom fra Google Earth via Pacific Northwest Seismic Network. Det første bildet viser jordskjelv aktiviteten som har funnet sted rundt Mount St. Helens de siste dager. (Link) Over de siste få måneder har det vært 95 jordskjelv i området, og de fleste har hatt senter nær vulkanens kjerne. Det neste bildet viser hva som skjer ved Mount Rainier. (link) De som har fulgt mitt arbeid nøye vet at jeg anser den vulkanen for å være den farligste i Amerika, og jeg tror at et kraftig vulkanutbrudd vil komme i en ikke så jordskjelv-mt-hoodaltfor fjern fremtid. Det har vært 36 jordskjelv i nærheten av denne vulkanen de siste månedene, og også her har jordskjelvene funnet sted nær vulkanens sentrum. Mount Hood er også en veldig farlig vulkan. Det har vært 126 jordskjelv i området rundt Mount Hood de siste dagene, og dette bildet (link) viser at jordskjelvene har vært sentrert svært tett sør for det vulkanske fjellet. Dette er alarmerende, fordi det var på sør-siden av Mount St. Helens det var et kraftig utbrudd i 1980. Mens det er kraftige vulkanutbrudd og kraftige jordskjelv i andre deler av verden, ser de fleste amerikanere ut til å ikke bry seg så mye om det. fordi de tror at den økende seismiske aktiviteten utgjør noen trussel for dem personlig.

Men sannheten er at hele vestkysten av USA ligger langs “ild-ringen” og praktisk talt ser vi nå at alle andre deler av denne ” Ring of Fire” brøler i disse dagene. En eller annen gang vil det komme et historisk jordskjelv på vestkysten,og en eller annen gang vil det komme et historisk vulkanutbrudd ved vestkysten. Forskere forsikrer oss om at dette er uunngåelig. Så la oss håpe på det beste, men å putte hodet i sanden og late som om disse farene ikke eksisterer vil ikke hjelpe det minste. Vær rede mens du har mulighet, for tiden er i ferd med å renne ut i sanden.  Skrevet av Michael Snyder