Jordanske og spanske myndigheter ber sine borgere rømme Ukraina

Også de spanske myndigheter og regjeringen i Jordan oppfordrer nå sine borgere om å forlate Ukraina snarest mulig. Det er frykt for at Russland skal invadere Ukraina og dersom egne borgere blir i landet, risikerer de å bli fanget i ildlinjen. Lørdag skal Joe Biden ha en telefonsamtale med president Putin. Russland har gjentatte ganger avvist å ha planer om å gå til invasjon av Ukraina, men amerikansk etterretning og Det Hvite Hus hevder bestemt at president Putin allerede skal ha gitt den russiske militærledelsen ordre om å invadere landet. En militæroperasjon vil i følge amerikanske myndigheter kunne komme tidlig i neste uke eller “når som helst”.

8 tanker om “Jordanske og spanske myndigheter ber sine borgere rømme Ukraina

 1. Var det ikke Einstein som kom med teorien om at i en 4. verdenskrig vil menneskene slåss mot hverandre med klubber…
  For i en 3. verdenskrig ville atombomber sette samfunnet tilbake til steinalderen…
  Som presten sa i søndagsprekenen: “Da jeg var på vei til kirken i dag så jeg noen fugler som bygget rede….Det minte meg på å spørre: Er DU rede?”

 2. Vel, se dette: (Fra VG): Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at påstanden om at Russland kan invadere landet når som helst, er til liten hjelp og kun skaper panikk.
  Han ba lørdag om faste bevis for at påstandene stemmer.
  – All den informasjonen provoserer bare panikk og hjelper oss ikke. Hvis noen har mer informasjon om at det er en 100 prosent sjanse for en invasjon, så kom med det, sier Zelenskyj.
  President Biden er en krigshisser og provokatør. Hva er det han og hans stab driver på med, egentlig?

  • Den ukrainske lederen ønsker jo ikke panikk.
   Biden og deler av NATO opererer nå som de reneste krigshissere.
   All denne krigshissingen fra Biden gjør det også ennå mer vanskelig for Putin å bakke ut uten å ha oppnådd noe.
   Putin har jo en innenrikspolitisk ubehagelig sak med eskalerende inflasjon og økende rente. Økt inflasjon og økt rente gjør hverdagen tyngre for russere flest, og det kan lett bli misnøye med Putin.
   Når nå Putin bruker miliioner på millioner av rubler for å vise militære muskler overfor Vesten, er det vanskelig for ham å rykke ut av det uten å oppnå noe som helst.
   Joe Biden og de andre landene som stadig hisser til krig med etterretningsrapporter, informasjon og desinformasjon gjør det ikke lett verken for Putin eller Ukraina.
   NATO burde forstå at Russland hadde trengt Ukraina som en buffer mot NATO. Dersom det virkelig skulle bli krig, bærer USA og NATO et stort ansvar. Det burde være mulig å finne et kompromiss her.

   5
   1
  • Ja dette var en helt riktig konklusjon av Søkelys. Så om Gud vil, finner Han en helt annen vei ut av konflikten for partene.

 3. Jeg tror ikke en atomkrig i seg selv vil ødelegge verden. Moderne atomvåpen er noe helt annet enn “megatonnbombene” fra sekstitallet. De forurenser ikke så mye og mange av dem ødelegger ikke så mye rent fysisk. Noen skaper mye dødelig stråling men det verste er elektromagnetiske pulser som ødelegger alt elektrisk og all elektronikk. Etter en atomkrig vil det kunne oppstå et totalt kaos i samfunnet og i løpet av noen uker vil dette kunne bli hundre ganger mer ødeleggende enn selve krigen.

  For mange virker dette utenkelig. Men det er faktisk ikke så lenge siden folk sultet ihel i Europa. Det skal ikke så mye til for distribusjonen av varer stopper opp. Da vil alle prioritere egen sikkerhet. I tillegg vil all varehandel lett stoppe pga usikkerhet med betaling.

  Man kan leve i tre minutter uten luft, tre dager uten vann og tre uker uten mat. For å overleve lengst mulig bør man spise halvparten av normalt så lenge man har mat. Deretter kan man gå inn i en langvarig faste. Da går hele fordøyelsessystemet i dvale og kroppen kan i stedet bruke energien på å overleve lengst mulig. Jeg tror det er verre å sulte sakte i hel mens man får alt for lite mat enn å leve uten mat så lenge det går.

  Livet her i verden er uansett så kort. Etter noen millioner år i himmelen er alt glemt.

  • Og Gud kan forsørge overnaturlig, som han gjorde med Elias – i 1 Kongebok 17.

   “Herren lar ikke den rettferdige sulte, men de ugudeliges ønske støter han bort.”
   Ord 10:3

Det er stengt for kommentarer.