Jonathan Cahn: Shemittah (jødenes sabbatsår) peker på mulig børskrakk i USA i september 2015

jonathan-cahn17 september 2001: Wall Street åpner igjen etter den største terroraksjonen mot USA noensinne -og aksjeindeksen Dow Jones stuper med 684 poeng eller 7,1 prosent, 29 september 2008, New York børsen og Dow Jones indeksen opplever sitt største poengfall noensinne, i løpet av noen få timer falt indeksen med 7 prosent eller 778 poeng da de folkevalgte ikke ville godkjenne Bush administrasjonens “bailout” plan som ville koste skattebetalerne 700 milliarder dollar. Aksjemarkedet gikk nærmest i fritt fall og på gulvet på Wall Street rådet panikken. “Dette vil skje igjen i september 2015,” skal vi tro den profetiske undervisningen til Jonathan Cahn som blant annet har forfattet bøkene “The Harbinger” og “The Mystery of the Shemitah”. Den jødisk kristne rabbineren har et aktuelt budskap til vår tid.

Et større krakk i aksjemarkedet kan være like rundt hjørnet og følgende både for USA og verden kan bli katastrofale. I følge mange økonomer og analytikere vil også den amerikanske dollaren komme til å kollapse med ringvirkninger over hele jorden.  Hva vil skje dersom det får så galt som enkelte har forutsagt eller profetert, og hvordan vil de første 12 timene etter at kollapset har funnet sted fortone seg? Videoen under tegner et bilde av en desperat situasjon som kan oppstå i forkant og etter en større krasj på den toneangivende New York børsen. (Videoen nedenfor er en fiction om hva som kan skje)

https://www.youtube.com/watch?v=N3q5NyxI8nk

Jonathan Cahn som har forfattet boken “The Mystery of the Shemitah” mener at Amerika  i september 2015 vil stå foran en økonomisk straffedom som vil kunne utløse et krakk på New Yorks og deretter verdens aksjemarkeder. I det jødiske Shemitah (sabbatsår) som  skal komme hvert sjuende år ser Cahn et mønster av straffedom som rammer Amerika på grunn av synd, frafall og ugudelighet. Skal vi tro Cahns teori var det dramatiske aksjefallet som fulgte etter 11 september katastrofen den 17 september en slik straffedom, og Dow Jones indeksens historisk største poengfall den 29 september 2008 (under finanskrisen) -var den påfølgende straffedommen fra Jahve. Fellesnevnere for begge disse hendelsene var at de skjedde på datoen Elul 29 i den jødiske kalender som i år er søndag 13 september. Dersom Jonathan Cahn`s profeti er riktig vil det bety at Wall Street kan stå foran en ny “black monday” 14 september 2015 (dagen etter søndag 13) dersom det ikke skjer noe dramatisk i løpet av søndagen. Hør Jonathan Cahn`s profetiske budskap og vurder selv…

https://www.youtube.com/watch?v=MsPyne-kjoA

6 tanker om “Jonathan Cahn: Shemittah (jødenes sabbatsår) peker på mulig børskrakk i USA i september 2015

 1. Langesæter, jeg vil gjerne tro at jødene har oversikt over ordinære sabbatsår, men slik jeg forstår det er det vanskelig å tidfeste jubelårene. Tror ikke du at Cahn som er rabbi vet når sabbatsårene inntreffer?

  • Jeg tror Torstein har feil her. Slik tallfester en typisk jødisk side Shemittah: As soon as the Jews settled in the Holy Land,1 they began to count and observe seven-year cycles. Every cycle would culminate in a Sabbatical year,2 known as Shemittah,3 literally: “to release.”

   The year following the destruction of the second Holy Temple was the first year of a seven-year Sabbatical cycle. In the Jewish calendar, counting from Creation, this was the year 3829, 68–69 CE on the secular calendar. By counting sevens from then, we see that the next Shemittah year will be the year 5775 after Creation, which runs from Sept. 25, 2014, through Sept. 13, 2015.
   http://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/562077/jewish/What-Is-Shemittah.htm

  • Langesæter har feil i alt han sier. Han er en antikrist og forskrudd lærer, som ikke eier hverken bibel forståelse eller virkelighets forståelse. Et viss vass av New age,tradisjon, matematikk og litt fra GT. Kort sagt galskap.

 2. Det står at Jesus var ca 30 år da han begynte sin gjerning. Du tar utgangspunkt i at Jesus var født 2 år før kalenderen startet. Jeg har lest at det kanskje var snakk om 3-4 år tidligere. Er vi sikre på årstallet? Hvis du bommer på det så faller jo hele din sabbatsrekke sammen.

  • Dette er spennende lesning, Langesæter, og jeg har nå lest endel om sabbatsår og jubelår. Men dette er meget vanskelig stoff med stor mulighet for å regne feil. Jeg har tenkt at Jesu død (ikke hans opplesning i tempelet) må markere starten på et jubelår. Dette må jo være det største jubelåret i menneskenes historie – frifinnelse fra synd ved troen på Jesus! Etter som vi ikke er sikre på når dette skjedde, siden Jesus ble født 2-5 år før vår tidsregning, greier vi ikke å beregne eksakt årstall.

 3. Vanvittig spennende med disse jubelårene. Jeg leser artiklene iherdig. Synes Marie Casale har en interessant utregning på hvordan hun har funnet et jubelår å ta utgangspunkt i for å finne de øvrige. Her lurer jeg på noe, nemlig tidfestingen av det 5. året etter bortførelsen av kong Jojakin som hun oppgir til å være 594/593 f.Kr. Så langt jeg vet ble Kongen bortført i 597 f.Kr. Har hun tatt feil på et år?

Det er stengt for kommentarer.