Jomfru Maria ledet Ulf Ekman til katolisismen og dermed fra det ene kjetteriet til de andre

Ulf Ekman har gjort pave Johannes Paul II til sin skytshelgen og prøver å be sin rosenkrans daglig

ulf-ekmanTidligere Livets Ord pastor Ulf Ekman som skapte massivt rabalder innenfor den skandinaviske kristenhet da han grunnla Livets Ord i Uppsala fortsetter nå å skape debatt etter at han i et intervju med National Catholic Register fortalte at han ber avdød pave om beskyttelse. Den kontroversielle skikkelsen var i tre tiår den såkalte trosbevegelsens ubestridte frontfigur i Skandinavia. Han var tidligere luthersk prest i Svenska kyrkan, men fra 80-tallet og utover bygget han opp menighetsimperiet Livets Ord med hovedsete i Uppsala. Ekman var tidligere kjent som en sterk kritiker av den katolske kirken og paven og under paven besøk i Sverige i 1989 skrev Ekman et kritisk innlegg hvor han stilte spørsmålet “hva har paven å gjøre i Uppsala. Det var i mars 2014 at Ulf Ekman utløste et kraftig religiøst jordskjelv da han offentliggjorde at han kom til å konvertere til den katolske kirke.
jan-hanvoldTidligere Livets Ord grunnlegger og pastor Ulf Ekman skapte store overskrifter i den religiøse presse da han i mars 2014 bekjentgjorde at han hadde besluttet å konvertere til den katolske kirke. Reaksjonene i kristen-Norge var knallharde og Jan Hanvold i Visjon Norge valgte å kaste Livets Ord på dør til fordel for Ludvig Nessa. “«Hei Ludvig! Nå må du skjerpe deg å få lagt noen bra tv-program. Vi er klare til å legge deg på Visjon Norge nå. Du kan få sende tida til kjetteren, han har vi nå tatt av lufta,” skrev en rystet Jan Hanvold i en Facebookmelding til Ludvig Nessa. Noe senere, da Ulf Ekman fikk Kåre Kristiansen prisen fulgte Hanvold opp sin tidligere uttalelse om “kjetteren” Ulf Ekman med å si at “Kenneth Copeland, Joel Osteen, John og Carol Arnott samt den norske pinsebevegelsen har latt seg forføre av skjøgekirken,” og selv om Hanvold ennå ikke har kommentert Ulf Ekmans utsagn om at “han ber til avdød pave om beskyttelse” regner vi med at pastor Hanvold ikke akkurat sier “takk og lov og amen” over Ulf Ekmans siste utspill. Men Ekman på 80 tallet lot seg besnære av undervisningen til menn som Kenneth Hagin og Kenyon var det angivelig Jomfru Maria som ledet Ekman til katolisismen

En eksponent for velstandsteologi

På hele 1980 og 1990 tallet var Ulf Ekman og Livets Ord eksponenter for ekstrem herlighetsteologi ala det som ble forkynt av trosbevegelsens far, Kenneth Hagin. Ekman ulfekman_ekonomiskfrihetselv utgav på 80 og 90 tallet en rekke fremgangsteologiske bøker som “Auktoriteten i namnet Jesus”, “Bön som skakar nationen”, “Ekonomisk frihet”, “The Lord is a Warrior”, “Skapad för att lyckas”, “Guds syn på pengar”, “Liv och död är på din tunga” og en rekke andre skrifter som fremdeles selges som gangbar teologi ved Livets Ord. Livets Ord i Uppsala som ennå fremmer teologi. Flere av den avdøde falske profeten Kenneth Hagins bøker er ennå å få kjøpt i Livets Ord, blant annet boken “Navnet Jesus” som fremmer den ubibelske “Jesus døde åndelig doktrinen og læren om at “mennesker er Guder” blir servert i Livets Ords webshop. Når Ekman i fjor tok skrittet inn i den katolske kirke tok han skrittet bort fra den ene kjetterske lære til en annen. Fremgangsteologien slik vi finner den i litteraturen i Livets Ords webshop er bare en annen type vranglære enn den Ekman nå har funnet seg i den katolske kirke. Som kjent har den katolske kirke en rekke dogmer som tydelig bryter med klassisk evangelisk tanke og dyrkelsen av helgener, bønn til skytshelgener og avdøde paver samt dogmet om at troen alene ikke er nok til frelse bryter klart med reformatorisk tro. Men også velstandsforkynnelsen og lykkereligionen til Livets Ord og forkynnerne i denne type religiøsitet bryter klart med evangelisk kristendom, så Ekmans religiøse “kvantesprang” i 2014 var hoppe fra den ene grøften til den andre, fra den ene vranglæren til en annen og fra et kjetteri til et annet.

https://youtu.be/qsQfIXSb8rw

4 tanker om “Jomfru Maria ledet Ulf Ekman til katolisismen og dermed fra det ene kjetteriet til de andre

  1. Hei Torstein. Påstår du at Paulus som har skrevet de fleste brevene i NT.var en falsk apostel? Eller er det en annen Paulus du mener?

    • Torstein mener Paulus er en falsk profet, og at det meste av NT er falskt. Han tror også på frelse ved gjerninger, ikke ved tro og nåde.

    • Ja, dessverre mener Torstein at Paulus var en falsk apostel. Et synspunkt Søkelys er klart uenig i og som også er blitt kommentert i en tidligere sak. https://www.sokelys.com/?p=1983
      Etter mitt syn svekker Torstein sin egen troverdighet med å fremme disse påstandene og han avskjærer også seg selv fra den rike skatten Paulus forfatterskap har gitt Kristi legeme.

    • Takk for svar. Synes det er alvorlig å spre denne vranglæren. Tenker på mennesker som ikke kjenner Guds ord og leser hans innlegg. Gud våker som sagt over sitt ord og ingenting kan rokke ved det. Det er mange rare røster i denne tiden og det er viktig å prøve alt på Guds ord.

Det er stengt for kommentarer.