Joel Rosenberg: “Hva slags dom er i vente for en nasjon som har myrdet 60 millioner ufødte barn?”

USA is in big trouble,… with God

JoelRosenberg1USA er i vansker, ikke bare på grunn av nasjonens ufattelige enorme gjeld men også på grunn av at vi er moralsk bankerott. USA er et samfunn som holder på å gå i oppløsning, familier går i oppløsning på grunn av utroskap og skilsmisse, arbeidsledigheten er skremmende høy, vi har svak økonomisk vekst og en stigende statsgjeld. Vi står overfor høye forekomster av kriminalitet og enorme problemer knyttet til alkohol og narkotika samtidig som vi har skyhøye selvmordsrater blant unge og dem som tjenestegjør i våre væpnede styrker. Og det aller verste av det hele er de 55 millioner ufødte barn som er blitt myrdet i mors liv siden 1973. Snart, om ikke denne galskapen opphører vil vi som nasjon ha tatt livet av 60 000 000 ufødte babyer.

For disse og mange andre grunner, er Amerika i stor fare. Med mindre vi omvender oss og bønnfaller Herren Jesus Kristus om å tilgi oss samt å gi oss en tredje store oppvåkning, vil vi snart stå ansikt til ansikt med den muligheten at Herren fjerner sin hånd av nåde og godhet overfor oss, og erstatter den med en dom over oss,” skriver Joel Rosenberg i sin leseverdige blogg.

Står foran et nytt farlig øyeblikk

Men jeg har også notert meg at vi nå er i ferd med å stå overfor nok et farlig øyeblikk. Hva vil skje dersom vi på toppen av alle våre nasjonale synder, vender oss bort fra Israel og det jødiske folket? Den allmektige Gud har klart og tydelig sagt fra i sitt løfte til Abraham (1.Mos. 12,1-3) at “Jeg vil velsigne dem som velsigner deg, og dem som forbanner deg vil også jeg forbanne.” I dette kritiske øyeblikket i Amerikas historie, vil vi søke Guds velsignelse eller hans vrede og forbannelse?” spør Rosenberg videre. Dessverre har relasjonene mellom USA og Israel aldri vært mer anspent og ikke siden 1948 har forholdet mellom Washington og Jerusalem vært mer enn i dag. Israelerne føler seg mer og mer isolerte og alene i verden, da mange tegn tyder på at deres beste og mest langvarige allierte, De Forente Stater neppe vil stå ved deres side når den neste store krisen oppstår. Nylige meningsmålinger publisert av Jerusalem Post viser at to av tre av de jødiske israelere er overbevist om at USAs president Barack Obama vil svikte sitt løfte om å forhindre at Iran skaffer seg atomvåpen. Mens en stor majoritet av talerne på “Values Voter Summit” står fast i sin støtte til Israel har blant annet senator Randy Paul oppfordret til å stanse all militærhjelp til Israel. Situasjonen er blitt så alvorlig at statsminister Netanyahu under sin tale i FN nylig gjentok at “Israel ikke vil tillate at Iran utvikler atomvåpen. Hvis Israel blir tvunget til å stå alene, vil Israel stå alene og ta seg av situasjonen på egen hånd.

Nye allianser i ferd med å dannes?

Ettersom flere og flere tegn tyder på at USA under den nåværende administrasjonen vil forråde sin tradisjonelle allierte (som de gjorde med Hosni Mubarak i Egypt) snakkes det nå mer åpent om en uformell allianse mellom Israel, militærstyret i Egypt og ikke mist Saudi Arabia. Både Egypt og ikke minst Saudi Arabia kjenner sterkt på at USA ikke lenger er en troverdig alliansepartner og det har i lengre tid versert mer eller mindre åpne rykter om at det “under bordet” foregår tette og fortrolige samtaler mellom Kairo, Jerusalem og den Saudi-Arabiske hovedstaden. Saudi-Arabisk etterretning og representanter for Egypt skal i løpet av de siste månedene ha hatt flere hemmelige møter. At Saudi-Arabias konge er mildt sagt rasende over Obama’s  mange svikefulle krumspring i Midt-Østen burde være en kjent sak for de aller fleste.

Vil USA virkelig svikte?

“Hvor seriøs er egentlig muligheten for at Amerika vil vende seg i mot Israel og hva bør vi kristne gjøre?” spør Joel Rosenberg avslutningsvis i sin blogg hvor han ber leserne som har sett hans video sende innspill og kommentarer til  “Episenteret Team” side på Facebook  og / eller sende meg et notat på Twitter på  @ JoelCRosenberg .