Joel Osteen snudde og åpner kirken for flomofre etter omfattende kritikk

Velstandsforkynner Joel Osteen åpner kirken for flomofre etter massiv kritikk

Pastor Joel Osteen skal etter omfattende kritikk i massemedia nå ha sagt seg villig til å åpne sin kirke for å hjelpe flomofre, melder CNN. CNN er som kjent det første større nyhetsmediet som president Trump offentlig omtalte som “fake news”. Joel Osteen har i de siste dagene blitt utsatt for massiv kritikk i en rekke medier og på Facebook etter at han holdt kirken stengt i helgen. Svært mange har gått ut med knallhard kritikk mot megakirkepastoren som nå ser ut til å ha bøyd seg. I følge CNN skal Osteen ha holdt kirken stengt fordi også kirken skal ha vært rammet av flommen, noe vitner som var utenfor kirken i helgen bestrider

 Joel Osteen Opens Megachurch Doors to Flood Victims After Backlash: ‘We Are Receiving Anyone Who Needs Shelter’

Stiller spørsmål ved Joel Osteens og Lakewood Church vilje til å hjelpe flomofrene i Høuston

Engelsk tekst: Texas pastor Joel Osteen is opening the doors of his massive Lakewood Church to flood victims after receiving criticism for not helping those in need in the wake of the deadly Hurricane Harvey. “Victoria and I care deeply about our fellow Houstonians,” Osteen said in a tweet. “Lakewood’s doors are open and we are receiving anyone who needs shelter.” The tweets come days after Osteen faced heated criticism for failing to open the church’s doors to Houston evacuees who were displaced by the severe flooding caused by Hurricane Harvey. On Saturday, church officials issued a Facebook statement announcing that the Houston church — which can hold more than 16,000 — was “inaccessible due to severe flooding.” The post raised eyebrows, especially after photos surfaced showing the outside of the church unaffected by the rising flood waters.

(Selv etter at Joel Osteens kirke la ut noen bilder som de hevdet viser at også Lakewood kirke var rammet av flommen, finnes det  fortsatt folk som stiller spørsmål ved troverdigheten til Lakewood Church)

https://www.youtube.com/watch?v=MDWrLG_7BG0

Bilder tatt utenfor Lakewood Church i helgen vitner ikke om store flomskader. Mange mener at Joel Osteen bløffet om at også Lakewood Church var rammet av flommen.

However, Osteen insisted in a statement to ABC News that he was not closing the doors to those in need, but was waiting until “shelters reach capacity” to welcome evacuees. We have never closed our doors. We will continue to be a distribution center for those in need,” he added. “Lakewood will be a value to the community in the aftermath of this storm in helping our fellow citizens to rebuild our lives.”

Få tegn på at flommen hadde rammet Joel Osteens kirke i helgen slik kirken hevder

Hevder Joel Osteen bløffet om at Lakewood Church var rammet av flom i helgen

Fra CNN som melder at kirken har snudd

17 tanker om “Joel Osteen snudde og åpner kirken for flomofre etter omfattende kritikk

 1. Skjønner ikke at han kan bestemme om kirken skal åpnes for hjelp eller ikke. Det er ikke han som eier kirken. Men det er vel slik at slike pastorer setter seg som guder over alt annet. Har ikke kirken et styre eller råd der flertallet bestemmer?

  • Se linkene mine; Lakewood var innvendig oversvømt i helgen. Men, nå har de fått tømt den for vann, og tar inn mennesker i nød:-) Dette føyer seg inn i god Lakewood-tradisjon, å gi hjelp til mennesker i nød, lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

  • Jeg ser folk betviler et par av de bildene Osteen har hostet frem. Denne saken blir ikke feil selv om du ved å kopierer Donald Trump og Jan Hanvolds favorittutrykk forsøker å så tvil om det. Selve saken står seg meget godt, og jeg har også gjengitt hva Joel Osteen har sagt om det hele.

  • Jeg tror så avgjort at Joel Osteen som besitter all makt i sin egen kirke kan avgjøre slikt.
   Svært mange Ansgar opplevde at denne villigheten til å hjelpe satt langt inne.

  • Det er intet usant i denne saken. Det er tydelig at Osteen først etter at det ble kritikk har sagt seg villig til å åpne kirken. Dette med flom i Lakewood blir betvilt av videoer delt av mennesker som vandret rundt Lakewood og videofilmet utenfor bygningen de ikke kunne komme inn i.
   At mange bestrider Joel Osteens vilje til å åpne døra er også en sannhet. Slik jeg oppfatter saken er det først etter press og kritikk at Osteen viser vilje til å åpne dørene for flomofrene.
   At han nå har åpnet kirken er veldig bra, men jeg tror at Osteen og hans menighet hadde kommet bedre ut av dette rent PR messig dersom de allerede i helgen hadde snakket om å få åpnet kirken for flomofre. De kunne eventult offentlig ha sagt at når vi har fått tømt de deler av kirken som hadde fått flomvann -vil vi åpne kirken for å flomofre. Tradisjonelt har kristne kirker vært de første til å åpne dørene, og her bryter Osteen ettertrykkelig med den gode tradisjon kirker har for å hjelpe. At kirken nå likevel vil åpne for flomofre, er jo veldig bra.
   Likevel er det et tankekors at Osteen tidligere sa til ABC News at de først ville vente til det var fullt på andre hjelpesentrene før de ville åpne Lakewood Church.
   Det er slike utsagn som gjør at det stilles åpne spørsmål ved Joel Osteens egentlige vilje til å hjelpe. Det er som han sier: Gå først til alle andre og når disse er fylt opp, kom til oss.
   Forstår godt at svært mange oppfatter dette som et svært dårlig vitnesbyrd.
   https://www.youtube.com/watch?v=MDWrLG_7BG0

 2. Nå er det fakta at den kirka var meget lite interressert i å hjelpe mennesker i nød i Houston. Se http://nypost.com/2017/08/28/pastor-osteen-shuts-church-amid-flooding-crisis/
  Og aviser og medier i USA har denne saken som førsteside stoff. Så her er det bare å skamme seg hvis man er Joel og hans “fans”. Det finnes ingen unnskyldning.

  Joel og hans rike menightet sin manglende vilje til å hjelpe mennesker i nød er i skarp kontrast til sikher, muslimer, jøder og fattige kristne kirker i Europa som løper til med hjelp når noe skjer her i Europa. Da terrorister, katastrofe brann og været slo til mot Manchester, Barcelona og London gjorde trosgrupper av alle slag sitt beste for å hjelpe. Under katastrofebrannen i London for et par måneder siden ble alle lokale kirker, moskeer og synagoger åpnet for dets ofre. Og det bare noen få minutter etter at katastrofen ble kjent.

  Det er tydelig slik i denne Joel Osteens verden at kun fattige skal hjelpe fattige. Der er det lite kristen nestekjærlighet å spore. Samt intelligens og sympati. Man vender seg bort fra slike i ren vemmelse og man vender seg til den kristne lære om at kristne skal være et lys for hedninger og hjelpe alle som trenger hjelp.

 3. Det er tydelig Kjell, at du Knut og Bjørn ikke følger med på alt det Lakewood Church gjør for lokalsamfunnet og ute i verden.
  Da blir det helt feil her å benytte alle de negative vinklingene.

  Det eneste Joel har gjort seg skyldig i er å være utydelig på hvorfor han ikke kunne åpne opp lokalene sine i helgen.
  Han burde gått ut og vist bildene, forklart situasjonen og vært tydelig på at de vil åpne menigheten for trengende, når de får tømt den for vann.
  Det er jo ikke blant de sterkeste sidene hans; å være tydelig i media.

  Men, at det sitter noen sære gubber i Norge, og kritiserer en mann og hans menighet, som hvert år benytter millioner av dollar hvert år på fattige i Houston og til misjon og legehjelp i de fattige delene av verden, blir bare patetisk!

  • Ansgar……. få ned pulsen din og se tingene litt i perspektiv.

   Joel og hans kirke har dummet seg loddrett ut i denne saken og vist at han og Lakeland kirken har et PR problem. Noe oppslag i alle medier og aviser beviser at han har. Men det kan fikses og det rimelig smertefritt.

   Altså, mannen har gjort en stor feil og det er det. Om han er en helgen og tidenes knakandes fineste person vet jeg ikke og jeg har ikke kommentert det. Han er sikkert som du sier han er. Men han er ikke Gud og han dummet seg ut i denne katastrofen og det er det.

   Ikke forsvar det uforsvarlige, Ansgar. Ta det som et tegn på at mennesker som du elsker av og til dummer seg ut. Slikt skjer. De av oss som er lykkelig gift vet dette og kan godta det.

 4. Knut; det er jo dokumentert at “kirka”,(som du og andre sosialister skriver) var oversvømmet i helgen!!!
  Men, som sagt; Joel kunne vært tydelig på at dersom de fikk ut vannet, så kunne de åpne opp.
  Som vanlig er ikke Joel spesielt tydelig i media.
  Men, jeg syns det er kleint og flaut når figurer som deg sitter og venter på ting å kritisere kristne ledere for, og i dette tilfellet en mann som Gud har satt i en mektig tjeneste, som har resultert i at millioner av mennesker har funnet Kristus Jesus, millioner av mennesker som får mat, klær, utdanning og legehjelp, år ut og år inn…
  Hva har du Knut gjort for Gud det siste året?

 5. Birgir; noen av oss liker å forholde oss til sannhet og fakta…Men, tydeligvis ikke så viktig for deg?

  • Kom igjen, Ansgar. Du er et mye bedre menneske enn dette.

   Joel har gjort en kjempetabbe her. Og det beviser at…….. han er et menneske. Du mener at han ikke er et menneske, men Gud ?
   Gjør man en feil, betyr det ikke at man alltid gjør feil og er udugelige i absolutt alt. Kun mobbere og pistrete drittsekker mener det. Nei, gjør man en feil og tusen riktige ting bare betyr det at man er et menneske. Eller ?

   Så her har burde du senke skuldrene dine og få vifte vekk tåka mellom dine fingrer og din hjerne.

   Joel vil innse at han har gjort denne feilen og gjøre alt godt igjen. Og det kalles “liv”.

   Om jeg har gjort noe godt for Gud i det siste ? Jeg er ikke Gud så det får han bedømme om jeg har gjort. Men jeg er hyggelig og hjelpsom mot andre. Om det å la eldre folk krysse gata uten at jeg kjører over dem er noe som gleder Gud, får han selv bedømme. Jeg er svar skyldig.

  • Nå har Joel Osteen åpnet sin kirke for flomofrene, men først etter omfattende press og mediaoppslag. For Lakewood Church er dette en gigantisk PR messig blunder som lokalsamfunnet neppe vil glemme på lang tid.
   Jeg har sett litt på hva enkelte har skrevet på Twitter om det som har skjedd, og det er foruroligende at endel forteller at de ble blokkert på Facebook og Twitter etter å ha stilt kritiske spørsmål til Joel Osteen og hans kirke om dette. Joel Osteen hadde tjent på mer åpenhet og burde også allerede i helgen ha uttrykt villighet til å åpne kirken, så fort de kunne. Jeg har jo også sett bildene av det kirken sier er vannskader i Lakewood Church, men disse skadene virker så små at de kunne ha signalisert allerede i helgen at de ville åpne kirken i løpet av noen dager. Nå vil Joel Osteen gå over i minnet som pastoren som motvillig ville hjelpe flomofre, og det tar svært lang tid å reparere det bildet.
   Dog er det prisverdig at kirken nå er åpen, så all kritikk ser ut til å ha hjulpet.

 6. Knut; har du trangt for det? Eller er du bare et nettroll som vil lage kvalm?
  Konstaterer at du skriver Gud med liten h, når du omtaler Han, og da har du avslørt deg selv som en ikke-troende. Det hender jo fra tid til annen at det ramler innom noen ateistiske nettroll her?

Det er stengt for kommentarer.