Flommen og orkanen og den unike solformørkelsen peker på at Guds vrede hviler tungt over Amerika

Orkanen og flomkatastrofen som i  disse dager rammer Texas er en historisk påminnelse om at Gud nå tukter Amerika for nasjonens ondskap. Selv om fjorårets presidentvalg har gitt USA en ny president, beveger USA seg fremdels bort fra Guds vei og selv ikke en den stortalende og brautende president Trump har lykkes i å vende Guds vrede bort fra den opprørske nasjonen. En av dem som bare dager før orkanen rammet, antydet at den totale solformørkelsen 21 august kunne være et tegn på Guds dom nært forestående dom over Amerika, var  Anne Graham Lotz, som er en av dem som tror at Gud vil dømme Amerika. Også en rekke andre røster, deriblant den profetiske røsten Charlie Johnston, har advart om at Gud vil bruke orkaner, flom og ødeleggelser for gjennom dette å forsøke å få nasjonen til å vende om i ydmyk bønn til Gud.

En rekke profetiske røster har gjennom flere tiår advart Amerika om kommende dom. Allerede i 1973 skrev David Wilkerson sin bestselgende “Visjoner”, en bok som advarte om nettopp det som vi ser skje i våre dager. I årene etter skrev Wilkerson en rekke bøker over temaet, deriblant “Racing Toward Judgment”, “The Vision and Beyond, Prophecies Fulfilled and Still to Come,” “Set the Trumpet to Thy Mouth,” og “America’s Last Call” for å nevne noen. Wilkerson som selv ikke ville omtale seg som annet enn en “vaktmann” omkom den 27 april 2011 i en trafikkulykke. I sine bøker og budskap advarte Wilkerson om store orkaner, oversvømmelser, jordskjelv, tørke, jordskjelv, børskrakk og finansiell kaos. Selv om Wilkerson selv bare fikk oppleve å se at bruddstykker av sine profetiske budskap ble oppfylt, er virkeligheten slik at oppfyllelsen av de resterende er noe som ligger foran oss og kommer til å skje i tiden før Jesus kommer tilbake.

Årsaker til flommen

Trump er sen med å oppfylle sine løfter om å flytte ambassaden og ser ut til å fortsette i samme spor som president Obama

Orkanen Harvey og det pågående katastrofe regnværet har utløst det som nå omtales som den største naturkatastrofen som noensinne har rammet Texas og storbyen Høuston. Flere kristne forkynnere har antydet at det som skjer er et uttrykk for at Gud ikke er videre fornøyd med at president Trump ikke har oppfylt sitt løfte om å flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem slik han lovet under valgkampen. Andre igjen peker på at Amerika fortsetter å trosse Gud gjennom å forsøke å presse Netanyahu og Israel til å oppgi deler av sitt land til fordel for en palestinsk stat. I videoen under spør pastor Darrell Myatt om det finnes en slik forbindelse. Hvorvidt det vi ser utspille seg i Houston og andre rammede områder er Guds dom eller en måte Gud forsøker å få mennesker i tale på, vites ikke. Dog må vi ikke glemme at Herren Gud er barmhjertig, nådefull og full av omsorg. “Når jeg lukker himmelen, så det ikke kommer regn, og når jeg byder gresshopper å fortære landet, og når jeg sender pest iblandt mitt folk,  og så mitt folk, som er kalt med mitt navn, ydmyker sig og beder og søker mitt åsyn og vender om fra sine onde veier, så vil jeg høre fra himmelen og forlate deres synd og læge deres land,” (2 Krøn 7,13-16)

 

12 tanker om “Flommen og orkanen og den unike solformørkelsen peker på at Guds vrede hviler tungt over Amerika

 1. Flom, orkaner og uvær er vel bare værforandringer, noe som har pågått siden tidenes morgen.

  • Helt riktig, Vista Bella…Søkelys forsøker som vanlig å piske opp dommedags-hysteriet.

   Dersom vi ser oss litt tilbake, til den amerikanske borgerkrigen, den 1. verdenskrigen og den 2 verdenskrigen.

   Dersom vi sprer på med Svartedauen på 1300 tallet, Holocaust under krigen, så er det småtterier vi idag ser…Vi har aldri hatt det bedre og dette har vart siden 1945, altså over 70 år. Amerikanerne blir fetere og fetere, og flere og flere får trygd fra den “rike” staten.

   Så skjer det en flom i EN stat i Amerika, og dommedagen er over oss liksom!!
   Skjerpings bør Andersen gjøre…i Søkelys….Kanskje det er på tide å gå på møter andre steder enn på Sion, Fevik? Det er sunt å variere litt, foreksempel Evangeliekirken Arendal, eller Smyrna, Oslo?
   http://www.evangeliekirken-arendal.no

 2. Når det gjelder Israel, så bor det nå over 90 prosent IKKE jøder der. De kaller seg nok jøder, fordi de bor i Jødeland!
  Det er jo helt latterlig, når Israel lar 90.000 etiopiske “jøder” komme inn i det landet. Hvor er likheten mellom de europeiske jødene under krigen, og de svarte fra Etiopia? Alle med noenlunde forstand må skjønne at dette ikke henger på greip!
  Derfor tror jeg nok at Gud ikke haster med de andre landområdene, når det bare er en rest av 1/12 del av innbyggerne som er Guds Husfolk!
  Nei, Gud venter nok på at ALLE de 12 stammene skal inn i landet, og selv da blir det bare en rest som slipper inn. De er de rette etterkommerne av Jakobs ætt, dersom det er noen som ikke har fått det med seg.
  http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • “29/08/2017, kl. 17:48 sa Anders Helge Myhren:
   Når det gjelder Israel, så bor det nå over 90 prosent IKKE jøder der. De kaller seg nok jøder, fordi de bor i Jødeland!”

   Dette har anti-semittene og nazistene sagt i flere årtider. Og bare for å understreke hvor han står, lenker også Anders Helge Myhren til det notoriske anti-semitt nettstedet Riksavisen på sin hjemmeside http://www.evangeliekirken-arendal.no Et nettsted så kvalmt og jødehatende at jeg ikke engang vil legge ut lenken til det her. Et nettsted som Anders Helge Myhren går god for og bruker som kilde om jøder og Israel.

   Nei Ansgar Braut. Jan Kåre Christensen er ikke en nazist og han er heller ikke en jødehater. Det er derfor ikke mulig å dra hans en-manns menighet ned på det samme nedrige jødehatende nivået til Anders Helge Myhren og hans jødehater menighet.

   Og hvis jødehateren Anders Helge Myhren tar anstøt av dette: Saksøk meg. Søkelys har min persona og adresse. Det skal være meg en ÆRE å forsvare meg selv og jødene sitt gode rykte og navn i mot en nedrig jødehater.

 3. Si meg en ting, Herr Myhren; Er Evangeliekirken i Arendal av samme størrelse og karakter som Smyrna Oslo?(siden du nevner de to i samme åndedrag). Har du også en “vakker hustru” som synger og spiller gitar, som ditt ene medlem??

 4. Jeg synes kristne ledere er på syltynn is her i sine meninger om at flommen kom fordi USA ikke har flyttet sin ambassade til Jerusalem. Her bedriver kristne ledere med synsing og kjødelige lyster og meninger som de opphøyer til tegn fra Gud.

  Men for å være i samme tråd med disse og ha noen meninger om regnfallet i Texas. Hva med at Gud hater golf og har straffet USA med denne flommen fordi Trump har spilt 25 runder golf siden han ble president ?
  Hva med Charleston ? Gud straffer USA fordi fremdeles ikke behandler alle sine borgere som likestilte mennesker og fordi Trump har vært noe unnfallen i å følge den amerikanske grunnloven ?
  Hva med at Gud straffer USA på grunn av våpenlovene i USA og velsigner alle land som har sterke våpenlover ? Statistisk sett er dette riktig da de rikeste landene i verden er de som har strengest våpenlover.

  I det hele tatt; dette er useriøs og ukristelig synsing som disse kristne menneskene som Søkelys støtter seg på. Hva med litt gudfryktighet og seriøsitet og hva med litt respekt for Gud ?

 5. Det maset om straffedom fra Gud når det skjer naturkatastrofer er jo bare tull. Verden er konstruert på en slik måte at dette skjer med jevne mellomrom. Det skjedde for flere 100 og 1000 år siden, og det skjer idag.

 6. Knut, skal liksom forsvare jødene i en rettssal! Du som ikke tør stå fram med fullt navn her på Søkelys!
  Slike som deg leser heller ikke mine kommentarer…Jeg har gjentatte ganger sagt at de ekte jødene er lik oss hvite…og jeg liker dem veldig godt!
  Når det gjelder de uekte jødene, de som bare har konvertert, er de lik alle andre hedninger. De har jeg INGEN forhold til, verken negativt eller positivt.
  Kan disse enkle kjensgjerningene få trenge inn?

  • Ja, jødene må forsvares mot deg som hevder at de er falske og som lenker til og bruker et åpenlyst anti-semitt og jødehater nettsted (Riksavisen) som kilde og inspirasjon. Mot slike som deg må jødene forsvares.

   Hvorfor du er boikottet ? Det er da helt åpenbart at du er en jødehater som sprer anti-semitisme. Og ja, din påstand om at 90 % av jødene i Israel er falske er anti-semitisme og jødehat. Og jeg er sikker på at folk ser dette og dermed boikotter deg.

 7. Herr Braut kommer med et betimelig spørsmål, som jeg skal forsøke å svare på i korthet…

  Jeg føler vel at Jan Kåre Christensen og mitt ståsted er noenlunde likt.

  Begge brenner for diverse budskap, som blir tiet ihjel, eller ikke brydd seg om av andre troende.

  Tvert i mot, så blir vi boikottet over det ganske land…Likevel står vi på, og jeg synes vi kommer rimelig bra ut, sammenlignet med de som driver med unnlatelse-syndene sine…
  http://www.evangeliekirken-arendal.no

 8. Dom meg her og dom meg der!! Ordet sier IKKE der!
  1. Jesus sa at “jeg dømmer ingen, men mine ORD skal dømme dere”.
  2. Derfor – da han leste fra Jesaja 61;-2 i Lukas 4;18-20 så utelot han “en hevnens dag” med vitende og vilje! I verste fall har vi slrget for å dømme oss sjøl pga synd , som ingen lenger vil snakke om og som kun kan beseires i Kristi fullbragte verk på Golgata!
  3. Det er på slutten av “siste tider” hvor disse ting som skjer i naturen er beskrevet både i GT og NT !!! Luk 21;22,25-26 og Sef 1;14-18. Luk 18;7-8…
  Pluss at Gud har overlatt dommen til Sønnen Jesus Kristus.
  Så slutt med alt dette doms preiket!.. Jesus sa igså at “dere farer ganske vill for dere kjenner ikke skriftene og heller ikke Guds kraft”. DET er et stort tankekors også i dag.. Man kjenner ikke Ordet og mangler Åndens åpenbarings lys.
  Men hører på menneskerøster her og der istedet.

 9. det ser ut til at Herren straffer folket i Sør Asia enda hardere enn USA med oversvømmelse…….

Det er stengt for kommentarer.