Rik megakirke pastor i Houston får kritikk fordi han ikke vil åpne sin kirke for flomofre

Joel Osteen måtte utsettes for omfattende kritikk før han åpnet sin kirke for flomofrene

Skal i følge CNN ha åpnet kirken sin nå Hvordan gå gjennom kriser, ulykker og nød er ikke akkurat det som pleier å stå på menyen når Joel Osteen og hans kone Victoria preker sitt budskap om lykke og fremgang. Det er kanskje derfor også Joel Osteen får massiv kritikk fordi han ikke vil åpne sin megakirke for å hjelpe flomofre. I følge flere amerikanske medier møter nå den velkjente og materielt rike pastoren nå krass kritikk for ikke å ville strekke ut sin hånd til folk i nød. Søndag var hans gudstjeneste avlyst og på tross av at hans kirke kunne huse tusenvis av desperate flomofre, nektet Megakirken og åpne dørene for innbyggere som desperat søkte sikkerhet fra flommen. Den alltid overfladisk smilende pastoren oppfordret istedet sine tilhengere gjennom en melding på Twitter til å stole på sin tro. 

Superrik pastor møter kritikk for ikke å ville åpne kirken for flomofre i Høuston

Men Osteens trøstende ord blir ikke tatt spesielt godt i mot den økende flokken av kritikere som ønsker å vite hvorfor han 16 800 seter store kirkearena I Lakewood Church er steng mens folk i området desperat søker hjelp og tak over hodet “Du har tatt inn så mye penger fra folkene dine og du lever som en konge selv,” -og det minste du kunne gjøre var å strekke ut din hånd til mennesker i nød, ” sa Danny Deraney, en lokal underholdningsannonsør som selv er fullt opptatt med å hjelpe flomofre. Joel Osteen selv avviser at kirken ikke vil hjelpe. “Vi har aldri stengt våre dører,” sa Joel Osteen i en uttalelse. Vi vil fortsette å være et distrubisjonssenter for folk i nød og vi er rede til å åpne dørene til kirken når all annen kapasitet er brukt opp. Lakewood kommer til å være et gode for lokalsamfunnet i tiden etter flommen,” sa den kontroversielle pastoren fast. Hvorvidt dette tilfredsstille kritikerne er usikkert, men Osteen avviser bestemt at de ikke vil hjelpe. Teleevangelisten får også kritikk fordi han på Twitter oppfordrer folk til å gi penger til kirken nå midt i den lokale krisen som har rammet områder.  En som reagerte sterkt på at Joel Osteens kirke tilsynelatende er stengt for flomofre er Alex Jones som i videoen under tordner mot Joel Osteen

https://www.youtube.com/watch?v=_ZOwz2FXbdw

Også andre reagerer sterkt

Flere reaksjoner på Joel Osteen

https://www.youtube.com/watch?v=coKJF3SjRwk

En ateist reagerer på Joel Osteens manglende vilje til å  hjelpe

 

10 tanker om “Rik megakirke pastor i Houston får kritikk fordi han ikke vil åpne sin kirke for flomofre

 1. At denne falske ulven ikke vil ¨åpne kirken for folk i krise burde ikke overraske noen. Denne ulven er både en falsk lærer, løgner svindler bedrager og falsk profet. I tillegg en sanseløs gribb kronisk på jakt etter å loppe folk for penger i Jesu navn.
  Trosbevegelsen er bare slik. Egoister og grådige og uten omtanke for andre enn seg selv og eget lommebok. Godt at folk sier fra. Slikt må fordømmes.

  • Nå er det vel så at Osteen har sagt at de vil kunne komme til å åpne kirken dersom det skulle bli behov, men denne saken viser jo at kristne menigheter bør komme i forkant når det gjelder å tilby hjelp, og det spørs om ikke skaden allerede er gjort i og med at en del store medier har publisert historien om at Lakewood Church bevist avviser å hjelpe folk i nød. Kritikken som er blitt rettet på sosiale medier viser i hvert fall at det er viktig at menigheter er raskt ute med å erklære villighet til å hjelpe. I dette tilfellet ser vi at Joel Osteen først reagerer og sier noe riktig når kritikken fikk mediaoppmerksomhet.

 2. Nå kan du korrigere saken din Kjell:

  http://edition.cnn.com/2017/08/29/us/joel-osteen-houston-megachurch-criticism/index.html

  Lakewood var lørdag oversvømt innvendig med vann, men er nå tømt og klar til å åpne opp for folk.
  Lakewood er kjent for å være en betydelig bidragsyter til svake grupper i Houston, og driver et omfattende hjelpe/lege/misjons-arbeid i andre land.

  At du kritiserer Joel for å smile, blir et lavmål, Kjell. Det kan jo tenkes at han stort sett er glad?

  NÅ KAN DU KORRIGERE DINE “FAKE NEWS”, Kjell….

  • Jeg står for historien. At pastor Osteen nå har snudd som CNN melder er bra. Men historien var korrekt og jeg gjengir kildene mine riktig.
   Lakewood Church hadde stengt sine dører i helgen for flomofre, og det at de hevder at kirken var oversvømt innvendig, blir bestridt av vitner som har filmet fra området i helgen. At han nå etter at kritikken slo tilbake på han har åpent dørene til kirken, er jo bra, men det gjør ikke historien falsk som du hevder. Med mindre du har samme forståelse av falsk og fiktiv som en viss blogger har når det gjelder en viss politianmeldelse.

 3. Kjell: vitner hadde kjørt forbi, og det så tilsynelatende ut til å være i orden UTVENDIG.
  Men, når det blir lagt ut bilder som viser oversvømmelsene fra INNSIDEN av Lakewood, så må vi jo forholde oss til det.
  Men, jeg konstaterer at ditt hat mot Osteen, gjør at du her faktisk går så langt ned, som å holde fast på en løgn. Og det er trist, syns jeg…

  • Jeg forsvarer forsåvidt Joel Osteen, dog forsvarer jeg ikke at det først måtte massivt mediapress til før han var villig til å åpne kirkens dør for folk i nød. Jeg ser at på sosiale medier er det stadig flere som stiller spørsmål ved troverdigheten til Joel Osteen, og mange lurer også på hvorfor de blir blokkert på Facebook eller Twitter når de stiller kritiske spørsmål til troverdigheten til pastor Osteen. Jeg ser at flere fremdeles sår tvil om hvorvidt Osteens forklaring om oversvømmelse i kjelleren er riktig, og enkelte antyder også at bildene er gamle.
   At Joel Osteen nå åpner døren for flomrammede er bra, dog burde han ha gjort dette allerede i helgen.
   Det er likevel ytterst beklagelig at Joel Osteen førtst var villig til å hjelpe etter at det ble en stor mediasak i USA.

 4. Bjørn; for å si det som det er; du når ikke Joel Osteen opp til ankelen engang i troverdighet, generøsitet og hjertelag.
  Måten du omtaler en Guds mann, som bidrar til at millioner av mennesker får mat, klær, legehjelp og får høre evangeliet, hvert år, er selvsagt meget respektløst.

  Kanskje du Bjørn, kan fortelle oss hva du har gjort for Gud det siste året, som gir deg en rettighet til å verbalt voldta Joel Osteen?

  • Joel Osteen er en patetisk løgner, og det vet du Ansgar. Han er presset fra den ene skansen til den andre -og først etter å ha blitt utsatt for mye press og kritikk, så velger han å være villig til å hjelpe.
   Det uverdig, pinlig og viser hva som bor i den falske ulven.
   Ufrelste mennesker blir ennå mer motstandere av kristendommen etter dette.

Det er stengt for kommentarer.