Joel Osteen og Lakewood Church forsøker å tie i hjel kritiske røster

Joel Osteen og hans megakirke i Houston har fått nok av dem som kritiserer deres teologi og bruker klipp fra Joel Osteens taler for å kritisere teologien. I et forsøk på å stanse offentlig kritikk tyr kirken nå til løgn for å stanse offentlig debatt og kritisk vurdering av kirkens teologi,» sier Colin Miller som har fått anmerkning og en video sensurert på grunn av at Joel Osteens kirke mener at videoen er et brudd på opphavsretten. Miller har anket avgjørelsen ved å vise til YouTubes retningslinjer om «fair use» som tillater YouTube brukere å anvende små klipp fra copyrigthed-materiale for drøftelse, kritikk og nyhetsrapportering.

Joel Osteen er bare en av mange pastorer som har mer til felles med en motivasjons-trener enn en forkynner av Guds Ord. Rent læremessig er Osteen en typisk lykkeprofet og velstandsforkynner som har glemt evangeliet og forkynner ikke rett om synd, omvendelse og frelse. Osteen må også oppfattes som liberal i mange etiske spørsmål og er svært utydelig i spørsmål som abort, homoseksualitet og Jesus som eneste vei til frelse. Han er i tillegg en mann som plyndrer fårene for selv å kunne leve et liv i endeløs luksus og velstand. I videoen under forklarer Colin Miller i YouTube kanalen «Fight for truth» hvordan Joel Osteens kirke forsøker å bringe kritiske røster til taushet og tyr til løgn.

Facebook Comments

2 tanker om “Joel Osteen og Lakewood Church forsøker å tie i hjel kritiske røster

 1. Paulus var veldig tydelig på dette:

  «Jeg undrer meg over at dere så snart vender dere bort fra ham som kalte dere ved Kristi nåde, til et annet evangelium,
  skjønt det ikke finnes noe annet – det er bare noen som forvirrer dere og vil forvrenge Kristi evangelium.

  Men selv om vi eller en engel fra himmelen skulle forkynne dere et annet evangelium enn det vi har forkynt dere, han være forbannet!
  Som vi før har sagt, så sier jeg nå igjen: Om noen forkynner dere et annet evangelium enn det som dere har mottatt, han være forbannet!

  Søker jeg nå å bli anerkjent av mennesker – eller av Gud? Eller søker jeg å gjøre mennesker til lags? Dersom jeg ennå søkte å være mennesker til lags, da var jeg ikke Kristi tjener.»
  Gal 1:6-10

  Jeg møter ofte kristne – som sier de er kristne – men når de peker på sitt egensnekret tro, så mangler det bibelsk fundament. De prater egentlig om en annen Jesus – ettersom de ikke er tro mot Ordet. Det handler ikke bare om kunnskapen om Bibelen – men også Guds kraft – som Jesus sa:

  Men Jesus svarte og sa til dem: Dere farer vill, fordi dere ikke kjenner Skriftene og heller ikke Guds kraft.
  Matt 22:29

  Når jeg møter ekte brødre eller søstre – så gnistrer det i hjertet – fra ånd til ånd – ved den Hellige Ånd. Men det er ikke så mange som er på den måten – ettersom det store frafallet Paulus pratet om i 2 Tess. 2 – har allerede skjedd – snikende – langsomt – og man har blitt sløvet i sine åndelige sanser, og har mistet kontakten med Frelseren.

  Og en av grunnene til frafallet – er mye lære som kommer spesielt fra USA – som Rick Warren og denne som du snakker om her over – men også mange andre. De som er ekte – de gir deg mat til din ånd – når de deler – eller prater om Herren, Hans rike – ved sitt vitnesbyrd. Det merker man raskt.

  4
  1
 2. Du kan umulig ha satt deg inn i hva Lakewood og Joel Osteen står for. Men, nå er jo omtrent 95% av alt som blir skrevet på søkelys løgn!
  Du har virkelig falt Kjell, ned i ondskapens mørke.

  1
  2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *