Joe Biden vil ha regimeforandring i Israel -støtter venstresiden med titusener av dollar

Joe Biden og demokratene er ikke spesielt begeistret for Benyamin Netanyahu og den nyvalgte israelske regjeringen. Det amerikanske utenriksdepartementet har bevilget titusenvis av dollar til en venstreorientert gruppe som står bak protester mot Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Dette melder Document.no. Politiet støtte sammen med regjeringsfiendtlige demonstranter som forsøkte å blokkere motorveien Ayalon i Tel Aviv torsdag. Organisasjonene som står bak demonstrantene er delvis finansiert av en utenlandsk kilde; det amerikanske utenriksdepartement. En av de store organisasjonene bak protestene er NGOen Movement for Quality Government (MQG). Organisasjonen har mottatt over 38.000 dollar fra det amerikanske utenriksdepartement siden 2020,” skriver nettstedet videre.

Det er uro og krise i Israel og denne uroen har nå pågått i flere uker og er forårsaket av krefter som er finansiert av Washington som ønsker en annen enn Netanyahu bak roret. Netanyahu har så langt vært tilbakeholden med å støtte Ukraina med våpen i den pågående krigen med Russland -og dette er Biden regimet lite glade for. Avsløringen av bevilgningene kommer mens Biden-administrasjonen er under ild for påstått anti-israelsk partiskhet. Kongressmedlemmer som senator Ted Cruz, har uttrykt bekymring over at justisdepartementet etterforsker at en palestinsk-amerikansk Al Jazeera-journalist ble truffet av et vådeskudd under sammenstøt mellom israelske styrker og palestinske terrorister i mai 2022.

Demokratene har en lang historie for å blande seg inn i israelsk politikk og valg, da særlig i opposisjon til Netanyahu. V15 – Victory 15 – ble etablert under valget i 2015 med uttalt mål å motarbeide Netanyahu. V15 ble hjulpet av One Voice, en NGO som arbeider for opprettelse av et «uavhengig og levedyktig Palestina».