JFK saken -Folk aldri blir lei av -er saken endelig løst?

jfk2Er mysteriet rundt drapet på president John F. Kennedy endelig løst? Tidligere “hitman”, nå kristen, fastholder sin forklaring fra 1994 om at han var en av skytterne i Dallas. Selv om det er gått nærmere 53 år siden skuddene i Dallas rystet USA og resten av verden, blir vi visst aldri ferdig med den fatale dagen; 22. november 1963. Mange teorier har vært fremsatt om hvem som sto bak mordet på president John F. Kennedy. Spekulasjoner har florert om at mafiaen, CIA og FBI har vært delaktige i udåden. Ønsker vi virkelig en oppklaring, eller liker vi best at sannheten er innhyllet i et mystikkens slør, slik at historien aldri slutter å fascinere oss?
Mange har blitt utpekt som potensielle mordere, men ingen har stått fram og påtatt seg ansvaret for mordet før i 1994, da James E. Files, “hitman” for mafiaen, motvillig lar seg intervjue i Joliet State Penitentiary og påstår at han er den ene av to “hitmen” som avfyrte skuddene i Dallas den skjebnesvangre dagen i 1963. Intervjuet med Files er mildest talt oppsiktsvekkende og mannen virker troverdig, men hvordan kan det ha seg at han tilstår mordet på presidenten etter å ha tidd i over 30 år?

Vi må tilbake til 1989 da den private etterforskeren Joe West startet sin egen gransking av JFK saken. Som så mange andre var han skeptisk til Warrenkommisjonens konklusjon om at Oswald alene sto bak mordet. (I senere tid har det også kommet fram at heller ikke Kennedyfamilien festet lit til den offisielle rapporten). Etterforsker West håpet at nye opplysninger ville føre til en offisiell gjenopptaking av JFK-saken.

jfk

Tre år gikk uten at noe skjedde, men i 1992 fikk West et tips fra en FBI agent som ønsket å være anonym. Tipset gikk ut på at James Files, en innsatt i Joliet State Penitentiary, som der sonet en dom på 30 år for drap på en politimann, kunne ha relevante opplysninger om mordet på Kennedy. James Files, den gang 50 år gammel, hadde tjent i 82nd Airborne Division i Vietnam og også deltatt ved forberedelse av invasjonen i Grisebukta i 1961. Han forlot militæret og hadde siden jobbet som sjåfør og bodyguard for Charles Nicoletti, en av de ledende mafiabossene i Chicago.
Files var ikke villig til å snakke om mordet, men West greide etter mange telefonsamtaler og besøk i fengselet å bygge opp et godt forhold til han. Etter ca et års tid gikk Files med på å fortelle det han visste, men rett før intervjuet døde etterforsker Joe West. West fikk dermed aldri vite hvilken rolle Files hadde spilt i drapet av JFK. Hans venn Bob Vernon fikk i 1994 laget et foreløpig intervju med Files i fengselet, der Files for første gang innrømmet å være delaktig i mordet på president Kennedy. I de neste 3 årene ble det arbeidet for å publisere intervjuet på riksdekkende TV, men dette lykkes ikke.
I 1998 sto Zach Shelton offentlig frem, FBI agenten som 6 år tidligere hadde tipset Joe West om James Files. Han hadde da avsluttet 28 års tjeneste i FBI og med hjelp av 10 pensjonerte kollegaer deltok han i etterforskingen som Joe West hadde startet.

Etter intervjuet i 1994 og det som skjedde i kjølvannet av det, bestemte Files seg for at han aldri mer ville la seg intervjue. Først i 2003 lot han seg overtale og fortalte detaljert sin skremmende og fascinerende historie om hva som skjedde 22. november 1963. Hva var Lee Harvey Oswalds rolle i dramaet? Hva med Jack Ruby? CIA? FBI? Hvem var James Files oppdragsgiver? I det 2 timer og 48 minutters lange intervjuet svarer Files på spørsmålene.
Tidligere FBI agent Zach Shelton og andre som har jobbet med saken er ikke i tvil om at jfk3James Files forteller sannheten. Se hele det spennende intervjuet her og gjør deg opp din egen mening. http://youtu.be/qr4vgHsmNEk
Files har fått spørsmål om han angrer på drapet av Kennedy. Han svarte at de første årene gjorde han ikke det. Det var bare en av mange lignende “jobber”, hevdet han. For han var det det samme hvem som ble likvidert.
Hans historie kom ut i bokform i 2007 med tittelen “Interview with History: The JFK assassination”.
Det har blitt gjort flere forsøk på å ta Files liv og han fikk spørsmål om han var redd for at det ville skje igjen i forbindelse med utgivelse av boken.

https://www.youtube.com/watch?v=qr4vgHsmNEk&feature=youtu.be
Han svarte slik:
“People ask me if I’am scared or worried about my life doing this book. I made peace with God in 1982 and became a real Christian and if I die, well, leaving this crazy planet isn’t the worst thing that could happen to me. If they kill me because of this book….oh well, I guess the truth hurts.”
James Files blir løslatt fra fengselet dette året. Han holder fremdeles fast ved det han første gang fortalte i 1994 om at han var en av skytterne i Dallas. Vi kan regne med at denne saken vil få mer omtale i tiden fremover.

Skrevet av BE