Jars Of Clay mister fans og boikottes av kristne radiostasjoner etter støtteerklæring til homofile ekteskap

Fans sletter musikken og kristne radiostasjoner vil ikke lenger spille musikken til det halvreligiøse rockebandet
jars-of-clay-2Det religiøse rockebandet “Jars Of Clay” møter nå motbør etter at deres frontfigur Dan Haseltine i forrige uke via flere twittermeldinger signaliserte støtte til såkalte likekjønnede ekteskap. Utspillet har blitt møtt både med raseri og ros blant fansen. Flere kristne radiokanaler har sluttet å spille bandets musikk og noen fans har også ryddet opp i platehaugen og kastet på søpla bandets CD plater. Det religiøse bandet har gjennom de senere år blitt mindre og mindre tydelige i sin kristne profil. Deres album “Inland” fra 2013 er tekstmessig så svak at man knapt kan definere det som kristen musikk.
Jars Of Clay religiøse profil har gradvis blitt mer og mer utydelig og dette er noe jars-of-clayevangeliske kristne lenge har reagert på. Deres album “Inland” som ble produsert i 2012 og sluppet i 2013 fikk mange kristne til å spørre seg hvilken retning bandet var på vei i. Dette siden det var fint lite i tekstene til bandet som indikerte at gruppen var kristen. Allerede i 2012 slo mange fast at “Jars Of Clay” tok farvel med evangelisk kristendom og som en skrev allerede da: “På samme måte som med mange andre kristne artister og grupper i våre dager, så dreier “Jars Of Clay” seg først og fremst om å tjene penger. Grupper som Jars Of Clay bruker “kristen” musikk for å få eksponering å bli kjent. Når de har utsuget det det kristne markedet for alt de kan få, og begynner å miste popularitet, så snur de ryggen til og dermed avsløres sannheten om hvem de har vært hele tiden,” skrev en kritiker som allerede i 2012 forstod i hvilken retning bandet gikk. “Gamet er om penger og popularitet og ikke om Jesus Kristus,” skrev en kritiker av bandet.

Én tanke om “Jars Of Clay mister fans og boikottes av kristne radiostasjoner etter støtteerklæring til homofile ekteskap

  1. Ikke lett å forstå slike ting for utenforstående. Det ser ut som om mange ønsker å markere sin rettroenhet gjennom å distansere seg fra synder som enda ikke har blitt så vanlige. De etablerte syndene derimot later man som om er helt usynlige. Og disse syndene er det ganske mange av i kristne virksomheter. Men hvis man bare greier å etablere en synd, så blir den ganske snart “usynlig”.

    Det ser ut som om “kristendommen” i større grad er et produkt av etablerte sosiale tradisjoner enn av det som står i Bibelen.

Det er stengt for kommentarer.