Jan Hårstad: “For en artig krig” -Mot borgerkrig i Russland?

natoDet meste av det USA/Nato nå foretar seg militært tar sikte på å nedkjempe Russland i en storkrig mellom 2018- 20.Men forut for a shooting war,gjerne med taktiske atomvåpen,ligger det en lengre periode av destabilisering av fienden, økonomisk krigføring via sanksjoner og ikke minst total psykologisk krigføring via media slik at fienden framstår som ondskapen inkarnert. Ser vi i norske massemedia har denne demoniseringskampanjen pågått i flere år allerede.

Idag har vi den situasjonen at både Klassekampen og Aftenposten henvender seg til Julie Wilhelmsen fra NUPI for å utrede hendelsene i Russland nå,omkring likvideringen av Boris Nemtsov. Men et NUPI-menneske hadde jo ikke kunnet framstå i norske massemedia om hun ikke var en slags sikkerhetsklarert ideolog for EuroAmerikansk imperialisme. Det er jo alle NUPIer,det er derfor de får jobber der.

Jeg skrev bare for noen uker siden at snart vil vi få se at det begynner å smelle inni de russiske storbyene,jeg skrev også at Nato vil begynne å spille ut Jihadkortet i og rundt Ukrainakrigen og så sannelig: her leser vi at den jihadistiske Dudayev-Battallionen har funnet seg en plass blant de nynazistiske 17 frikorpsene i Donetsk regionen.

Jugoslaviske Tito døde 5 mai 1980. I 1981 samlet etterretningstjenestene fra Italia,Østerrike og Tyskland seg i Roma for å drøfte hvordan den nye Jugoslaviske staten burde deles til egen fordel. Ledet av Klaus Kinkel sendte tyske Bundesnachrichtendienst (BND) inn 100 tyske agenter som skulle jobbe med destabiliseringen av av Jugoslavia. Først 11 år etter, i 1992 startet krigen som shooting war. Så lang tid tok modningsprosessen for krig.

Syriakrigen,som startet som shooting war,våren 2011,ble påbegynt som planlegging,agitasjon og destabilisering allerede i 2001 med de krigsgale zionistiske neocons i USA som pådrivere. I klassikeren The Israel Lobby heter det på side 272:

“Umiddelbart etter at Bagdad fallt i midten av april 2003,startet Israelske ledere å øve påtrykk på USA for at disse skulle konsentrerer seg om Damaskus og bruke sin unike makt til å forandre regimets opptreden,eller regimet selv.”

Krigen mot Syria som brøt ut våren 2011 var nitidig og omhyggelig planlagt mellom Nato/Saudi/Tyrkia blokken gjennom flere år – til minste detalj. Men Bashar al-Assad sitter ved makten i Damaskus fordi et overveldende flertall av den syriske befolkningen foretrekker ham istedet for Natos Jihadister.

Påpekt av meg tidligere: fra mars av 2015 trener USA 5000 Jihadister i året i en treårsplan som skal frambringe 15 000 Jihadister for krig i Syria,trent på tyrkiske base Kirsehir. Ingen av de norske Tv-humanistene vil nevne dette – at blodbadet bevisst fortsetter.

Grunnen til at USA planlegger en storkrig mot Russland skyldes at landet la hele sin militære tyngde til aksen Hizballah-Syria-Iran-Irak og derved forpurret den amerikanske nykoloniseringen av Levanten. Det var ikke godtagbart. Allerede på midten av 2013 besluttet Obama å bevilge 335 milliarder dollar til oppgradering av USAs kjernefysiske våpen, noe som innebar at 180 nypussede taktiske atombomber er flyttet inn i europeisk og østeuropeisk territorium. Meningen er naturligvis at disse skal brukes mot Russland omkring 2018.

Tankegangen er framdeles The New World order fra papa Bush fra 1991: USA skal være den ene supermakten og gjentatt av Obama 28 mai 2014:

“Amerika må alltid lede på verdensscenen. USA er og fortsetter å være den ene uunnværlige nasjonen.”

Oversatt til militær praksis betyr dette at USA bruker rundt 1 trillion dollar på militærbudsjettet og har 576 baser over hele verden.

Russland har et militærbudsjett på 80 milliarder dollar og så vidt jeg vet bare 1 utenlandsbase,Tartus i Syria.

Jeg har da funnet tre utsagn om drapet på Boris Nemtsov som jeg finner interessante:

Den opposisjonelle oligark Mikhail Khodorkovsky,som satt fengslet i mange år, og som må sies å være en spesialist på Russland hevder til telegrambyrået JTA at drapet er en historisk begivenhet, et RUBICON, som vil føre til at hele landet vil bli endret og at “mordet på Nemtsov RISIKERER Å FRAMBRINGE EN BORGERKRIG.”

En venn av Nemtsov,redaktør Askold Krushelnycky i KievPosten, skriver i en nekrolog at Putin allerede i 2012 hevdet at Opposisjonen mot ham(nasjonalt/Internasjonal) “høyst sannsynlig vil ofre en av deres egne for å sverte Putins og Kremls omdømme.”

En nær medarbeider til Nemtsov,Itina Khakamada, bemerker at “drapet helt klart ikke er i Putins interesse. Its AIMED AT ROCKING THE SITUATION.”

Sammenfattet som jeg ser det: drapet på Nemtsov er kun i interesse for NATO/USA som vil trappe opp en destabliseringsbølge i Russland med håp om å utvikle en borgerkrig.

Det er ikke slik at euroamerikansk imperialisme klekker ut nye metoder og ny taktikk for hvert nytt land de skal innlemme i the new world order. Et studium av utviklingen av Jugoslavia og Syriakrigene vil også gi klare pekepinner på hva som forestår regimet i Kreml de nærmeste årene.Den norske eliten har fått krig på tann og syns dette er strålende saker. Telemarksbataljonen til Ukraina! Vi skjønner at Norge er en amerikanisert skinn-nasjon hvor eliten bare kan si ett ord: NATO.

Av Jan Hårstad