Jan Hanvold vurderer å saksøke NRK etter Brennpunkt melder Fædrelandsvennen

jan-hanvold-nrkVisjon Norge sjef Jan Hanvold vurderer å saksøke NRK for ærekrenkelser, melder avisen Fædrelandsvennen fredag. Bakgrunnen for at Hanvold vurderer rettslige skritt er NRK dokumentaren Brennpunkt som ble sendt tirsdag. I følge avisen mener Hanvold at dokumentaren skaper et forvrengt bilde av sannheten og at den er en ærekrenkelse av både han, Visjon Norge og avisen Norge i dag. Dokumentaren som ble sendt tirsdag avslørte at det er blitt samlet inn iver en milliard kroner gjennom 15 år.I dokumentaren ble det hevdet at Hanvold selv har tatt ut millioner av kroner i utbytte til seg selv gjennom et nettverk av virksomheter, skriver Fædrelandsvennen videre

Det ble også satt søkelys på innsamlingsmetodene til kanalen, der seerne blir forespeilt spesielle velsignelser fra Gud i bytte mot penger.
Stein Reinertsen, biskop i Agder og Telemark bispedømme, uttalte torsdag til NRK Sørlandet at koblingen mellom penger og forbønn på Visjon Norge virker usunn. Blant norske kristenledere er det delte meninger om Hanvolds virksomhet, men det er svært tvilsomt om noen kommer til å bryte samarbeidet med kanalen. Hvorvidt Hanvold virkelig kommer til å gå til sak mot NRK gjenstår jo å se. Resten av artikkelen kan leses fra Fædrelandsvennen

39 tanker om “Jan Hanvold vurderer å saksøke NRK etter Brennpunkt melder Fædrelandsvennen

 1. Hanvold bør vite at han er på tynn is. Det er bare å sitere det han tidligere har sagt. Han har nærmest truet, bønnfalt og manipulert såvel muntlig som ved “håndskrevne” brev til de stakkars støttepartnerne.
  NRK fokuserte på hans innsamlingsmetoder og bruk av innsamlede midler, ingenting galt ved det.
  Inntil nå har Hanvold i mange år opptrådt svært arrogant og nærmest hånledd
  av kritikerne. Det kan han ikke gjøre lenger. Han er tvunget opp i et hjørne og
  tyr til trusler om anmeldelse.
  Bare kjør på, Hanvold, dette går uansett ikke din vei. NRK vet hva de snakker om.

 2. Merksnodig…. Hanvold, som ønsker Guds straff over interne “Judas” medarbeidere og som benytter alle knep for å fravriste penger av folk, anmelder NRK for å si sannheten? Krampetrekninger fra pastoren som syter som et bortskjemt barn. Ytterligere opprulling kan bli interessant å følge med på.
  Jeg ønsker ikke Hanvold noe vondt, men håper at den enkle Drammensguttens tid i Visjon Norge snart er over og at han erstattes av en ekte kristen, som kan lede Visjon Norge i riktig retning. En som kan opptre på en anstendig måte også ovenfor kritikere og pressen.

 3. “Angrep er det beste forsvar”.
  Din sammenligning er langt på vei adekvat. Men det er en sor forskjell på de to, for mens Jan Kaare har en stor og fullstendig hjernevasket tilhengerskare, så kan Jan Kåres tilhengere summeres til 4 – fire stykker; Nazi-Myhren, Stalker-Hansen, Hoffsnarren og medstifteren av ekstremistpartiet Norges Kristne, R**** I*******.

 4. Mange reagerer på Hanvold:
  “– Det som gjør meg mest opprørt er at han utnytter sårbare mennesker, folk som er syke. Han er en del av den karismatiske kristne bevegelsen innen herlighetsteologien hvor lykke og fremgang er et tegn på Guds velsignelse, sa leder i Kirkens Bymisjon, Arne Valen til Sveiobladet.net tidligere.”

 5. Torpblogg: “Jan Hanvold har evangeliets kraft, internasjonale vekkelser, og tidens omkalfatringer på sin side. Ingen grunn til å la seg skremme av protestene. Han er på vinnerlaget”.

  Glupe uttalelser fra Hanvold:
  «En må huske på at det er nok, ja mer nok med penger i denne verden. Denne verden vasser i penger og rikdommer. Utfordringen er å få tak i dem, og rikdommene må inntas som andre ting.»

  “Gjerrige folk, de kommer ikke inn i himmelen. Det er garantert, altså. De går til helvete, for gjerrige folk er det verste Gud veit”.

  «Det nytter ikke å be om en Mercedes hvis du bare har tro til en Folkevogn.”

  “……..men bare for å minne om at Judas gikk bort og hengte seg selv, vil også den eller de som har gjort dette, få sin fortjente lønn ifra Herren, for sitt svik imot Visjon Norge.»

  “Märtha Louise er en representant fra helvete.”

  Er du virkelig sikker på at du ønsker å støtte dette, herr Torp?

  • “gjerrige folk går til helvete” sier Hanvold. Men, hva da med grådige og griske folk som han er et meget godt eksempel på?

   True med å saksøke NRK? For å fortelle “sannhetten”?

 6. Lurer på hva som skjer med de modige “Judasene” i Visjon Norge. Har Hanvold satt i gang en størrre aksjon for å få dem straffet internt? De fortjener all honnør for å ha avdekket Hanvolds moralsk forkastelige praksis vedrørende kontrakter. Lurer også på hvordan et kontraktsmøte mellom Hanvold og Hanvold fortoner seg. Hanvold 1 (utleier) vil ha mest mulig i leie. Hanvold 2 (leietaker) ønsker å presse prisen ned. Skulle vært moro å vært flue på veggen i dette forhandlingsmøtet, der Hanvold forhandler med Hanvold. Hm……

 7. Dokumentaren på NRK var “snill” mot Hanvold.
  Det er grådigheten vanlege folk reagerar på.
  Ein kan samanlikna det litt med denne saka.

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/fyllekultur-i-redningsselskapet/a/199151/

  “På den ene siden; lederne som drakk og koste seg på restauranter som Bagatelle og Oro – og ledere som drakk seg dritings på selskapets regning.

  På den andre siden: Tusenvis av trauste menn og kvinner som i årevis har strikket og drevet loddsalg for Redningsselskapet, og som ikke engang unte seg å ta en vaffel på selskapets bekostning.”

  Oppriktige kristne gjev pengar som dei trur fremjar evangeliet.

  Så viser det seg at mykje forsvinn i lommene på Hanvold og hans forretningspartnarar.

  • Det er ikke sikkert at Hanvold har gjort noe rent ulovlig. Jeg vil tro at han har holdt seg til de lover og regler som gjelder for forretningsdriften. Spørsmålet blir heller hvor moralsk riktig han har handlet som en kristen. Sammenblanding av rollene er etter det jeg forstår ikke ulovlig, men er det etisk riktig i en kristen organisasjon som drives ved innsamlede midler?
   En kan også stille spørsmål ved emailen han har sendt ut. Det tyder på en mann som handler i affekt, i sinne uten å tenke. For første gang i VN’s historie tror jeg Hanvold er trengt opp i et hjørne og han raser som en gal. Vebjørn Selbekk har fått merke hans vrede i et ukristelig, usakelig, stygt og anklagende innlegg på Facebook.

   I programmet Studio Direkte, der Hanvold forklarer eller bortforklarer, ser han nå ut som en blek skygge av seg selv. 600.000 nordmenn har sett dokumentaren og Hanvold har falt hardt. Han har mistet all ære og det brenner kraftig rundt han. Han må gjøre noe raskt, men angrep og anklager mot andre er intet sjakktrekk. Det skal mye til for at Hanvold kan gjenvinne tillit. Jeg tror det er for sent.

  • Avisen Dagen: Hanvold kan bli svartelistet. Innsamlingskontrollen ønsker at flere kristne organisasjoner vil la seg godkjenne av dem for å stå samlet mot useriøse aktører. Visjon Norge risikerer å komme på kontrollens obs-liste.”

 8. Jan Hanvold og Visjon Norge har ikke gjort noe galt. Tvert i mot, de jobber som Hans Nielsen Hauge i sin tid gjorde.

  Det er rart å se på trykk alle dere som sender ut forbannelser i øst og i vest, og i tillegg er dere anonyme. Det er bare den etterhvert villfarne Torstein Langesæter som seiler under rett navn.

  Men seerne til kanalen lar seg ikke NRK manipulere, de er ekte kristne som kjenner den himmelske ånden. Så Gud velsigne lederne og de ansatte på Visjon Norge!

  http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • Det er mulig å ta deg på alvor. ALT du skriver strider mot sunn fornuft.
   Alt som fremkom i NRK-dokumentaren var FAKTUM!!!

   At du ikke har den bedriftsøkonomiske/regnskapsmessige kunnskapen som kreves for å forstå at Hanvold er en kjeltring, er ditt problem!
   Det er du forresten langt fra alene om, dersom det kan være en trøst for deg…?

   Sannheten er at Hanvolds eierinteresser i aksjeselskaper er UTEN VELSIGNELSE. De går med underkudd år ut og år inn. Ikke en eneste krone har han fått i aksjeutbytte fra noe AS, i løpet av de siste 15 årene.

   Hans inntekt består av kun to ting:
   1. En årslønn på kr. 850.000 fra Tv Visjon Norge
   2. En årslønn på kr. 977.000 fra Øvre Eikervei 126 AS(en fiktiv jobb)

   Pkt 2; dette er eiendomsselskapet som leier ut lokaler til Visjon Norge, for nesten 4 millioner i året.
   225 uføre/minstepensjonister må betale kr. 5000,- hver, hvert år, for at Hanvold skal få denne ekstralønnen! Skam på ham!!!!

  • Det skulle være UMULIG ikke mulig…Men, det forstår jo alle som kjenner deg. For ingen tar deg jo på alvor. Du, JKC, Hanvold, Torp og Hoff er en ond “fem-enighet”!

  • Hanvold ynskjer at den eller dei som avslørte desse tvilsame avtalane hans bør gjera sjølvmord.
   Kva ånd er det?
   Den himmelske ånden, Myhren ???

  • Hei Langesæter. Takk for svaret ditt. Jeg vet du forsøker å tolke Johannes Åpenbaring, men det er jo ikke lett. Umulig vil jeg si det er.
   Det som er viktig for meg, er at Jesus har stått opp fra det døde og at Han lever idag. Gjennom Han har vi fått syndenes forlatelse og et evig liv.
   Når det gjelder Trump, så har jeg profetert for mange måneder siden, at han kommer til å bli USA sin neste president. Men om det står skrevet om dette i bibelen, tror jeg neppe.

   Men gjennom Donald Trumps politikk får verden en lettere vei til bibelens Gud…

 9. Det er nok fælt at glansbildet rakner når man er skyldig i å loppe penger fra minstepensjonister og lavtlønnede. Hanvold er en svindler og lever fett på andres penger. Dette er som avlatshandel, betal og alt blir bra når du er død. Vi krever også penger for de som er døde, så kan du “redde” de også…mens vi blir rike og koser oss med rikdommen.

 10. Det er ikke NRK’s skyld at Hanvold gjorde et dårlig inntrykk i dokumentaren. Sjelden har vi sett en så utilpass Hanvold, som vred seg på stolen skummende av raseri, samtidig som han tvang frem falske smil. Han minnet om en usikker hund som logrer og flekker tenner samtidig. Ekstra ille ble det under spørsmål om Hallingskarvet hotell. Da så han helt forvirret ut og nikket til og med bekreftende på ting han var uenig i. Sannheten er at Hanvold eier 49 prosent av hotellet som har gått med underskudd i årevis, med negativ egenkapital og ca 6 mill i gjeld, noe som overgår verdien av hotellet som ble kjøpt for 5 mill. Se purehelp.no der regnskapet vises. Nå sa Hanvold nettopp på Studio Direkte at han har solgt 25 prosent av sine aksjer til Visjon Norge for 2 kroner. Slik fremstår han som en gavmild person. Det han ikke sier noe om er at hotellet er svært gjeldstynget. Så kan man spørre seg hva han vil oppnå ved å gi deler av aksjene sine til Visjon Norge. Er dette virkelig en gave?

  • Visjon Norge vil kanskje få en plass i styret samt obligatorisk møterett på generalforsamlingen. Da vil i såfall Hanvold både representere seg selv som aksjonær og Visjon Norge som aksjonær. Den komplette sammenblanding igjen.

  • http://www.vl.no/2.616/hanvold-kjoper-hotell-1.39869

   Det var måten han uttalte seg på då han kjøpte hotellet eg synest var vemmeleg.

   “Avisa Hallingdølen skriver at prislappen på Hallingskarvet Hotell er fem millioner kroner.

   – Når du får alt dette for en slik sum, er det så LATTERLIG BILLIG at du bare må slå til, sier Hanvold til Vårt Land”

   Dei fleste av oss synest 100.000 kr er mykje pengar, men 5 millionar ville bety at eg med omlag 350.000 kr i inntekt må jobba i 14 år for å tena ein slik sum.

  • Interessant problemstilling. Dette blir bare spekulasjoner, men faktum er ifølge aksjeloven at styrets medlemmer kan bli erstatningspliktige for tap de forsettlig eller uaktsomt har voldt gjennom utførelse av sin oppgave. Aksjeeiere hefter ikke for selskapets gjeld.
   Selskapet har gjeld som ikke dekker kreditors krav, selv ved salg av hotellet. Hanvold sitter i styret og kan dermed bli personlig erstatningspliktig. Går han ut av styret slik at han ikke kan rammes? Blir Visjon Norge med i styret og må ta støyten? Hvem vil til sist betale gjelden?

  • Nei, det er ingen gave. Hotellet ble kjøpt for 5,6 mill. i 2013, og hadde pr. 31.12.15 en samlet gjeld på 6 mill.
   Selskapet har et akkumulert underskudd på ca 800.000 kr, og har omtrent tilsvarende negativ egenkapital, da aksjekapitalen kun er på kr. 30.000,-.

   Dette kan være gjort av to grunner:
   1. Han har blitt så til de grader presset opp i et hjørne av alle beskyldningene, blant annet virker det pussig at Visjon Norge ikke selv står som eier av hotellet, all den tid dette skulle være en bedriftshytte for ansatte, samt være åsted for ymse samlinger i regi av fjernsynskanalen. Og han har muligens gjort dette som en impulshandling, for å prøve å rette opp litt av det negative inntrykket, og fremstå gavmild.
   2. Dette er en bevisst og velfundert handling, der det ligger en skjult agenda, feks finne en måte å tilføre frisk kapital fra VN til hotellet.

   Jeg tipper det første er nærmest sannheten.

   Dersom han virkelig vil rette opp inntrykket, så sier han opp den fiktive jobben i Øvre Eikervei 126 AS, som har kostet giverne/seerne av Tv Visjon Norge den nette sum av kr. 9.256.000,-, siden eiendommen ble kjøpt i 2007.
   Videre burde han vederlagsfritt overført de aksjene han og kona eier i dette selskapet. Det er snakk om ca 20 %(VN eier resten).

   Dette vil imidlertid heller ikke være en gavmild handling. Det burde være en selvfølgelighet at han tar ansvar for at han er avslørt, og gjør alt han kan for å ordne opp for seg!

 11. Jeg jobber som revisor. Årlig bekrefter jeg flere “avtaler med seg selv”. Dette er helt normalt og helt greit, så lenge man har markedspris.

  Det kom ikke frem en eneste ting i Brennpunkt som tydet på at det ikke var markedspris. Tvert imot fremstod den helt normalt sett i forhold til kjøpspris.

  At NRK derfor bevisst fremstiller noe i et falskt dårlig lys når de er nødt til å vite at deg er uredelig, men også vet at de vil få folk m seg, fremstår som overlagt mobbing på et svært høyt nivå.

  Det er mye fokus på mobbing som alle er enige i er ille, men det er visst plutselig greit når det er en tilsynelatende sterk person som man er uenig m?? Jeg bare spør…

  • Ja det etiske og moralske er like interessant:

   Gitt at han, og mange av hans venner har erfart at det er noe i “så og høste- loven”. Er det galt å fortelle om det, og oppfordre til det?

   Eller er det gale at han tror på dette?

   Hva ellers er det som er så galt? Bør de legge til at gamle og syke bør ikke gi?

   Jeg forstår ikke hva de har gjort som er moralsk forkastelig. Kan noen fortelle meg det?

   Til slutt:
   Hva vet vi om hvor mye av Hanevolds private penger han bruker på misjon og nødhjelp?

  • Fint at du skrev sannheten her, Kristofer…Du er revisor og finner ingenting galt av det som er gjort.

   Da får dere andre gå litt mer stille i dørene, og beklage det som dere skrev.
   En annen ting er, at hadde det vært feil i Hanvolds regnskaper, da hadde nok lensmannen kommet ganske kjapt på døra…

 12. Kristofer og Myhren; Det er ingen som har hevdet at Hanvold har gjort noe ulovlig! Men, han har gjort mye som er moralsk forkastelig, og SVÆRT MYE som er stikk i strid med det som for de fleste kristne er en selvfølge.
  Kristofer har før prøvd seg, og hevdet at han er revisor(for ca halvannet år siden), men jeg avslørte ham den gang, og gjør det igjen.

  Kristofer vet heller ikke forskjellen på etikk og moral, forstår jeg….

  Vel, det som er moralsk forkastelig med Hanvold er:

  1. At han har belastet eiendomsselskapet Øvre Eikervei 126 AS, med kr. 9.256.000 kr siden opprettelsen i 2007, gjennom lønnsuttak i en fiktiv stilling. I denne summen ligger det også diverse naturaliaytelser, som feks fikk han gjennom flere år utbetalt kr. 50.000 årlig i “godtgjørelse til klær”.
  2. Han har bevilget seg selv og sin kone en samlet eierandel på ca 20 % i dette selskapet, noe som er en uheldig samrøre, og en utidig måte å berike seg selv på.
  3. Han bedriver en falsk forkynnelse om å ” så og høste “, der man skal gi som en investering, “så inn 10.000 til meg, og Gud vil gi deg 50.000 tilbake”!
  4. Han forleder og utnytter svake grupper som uføre og pensjonister.
  5. Han skremmer folk til å gi, ved å si at:”gjerrige folk går til helvete”.
  6. Han kjører et skrekkregime internt i VN, der folk jobber i frykt. Noe som viser seg tydelig i mailen som lekket ut, der han langt på vei oppfordrer den som stod bak lekkasjen om å vurdere å ta livet sitt.
  7. Han opptrer som en bølle, han er generelt en vemmelig type, som oppfører seg ekkelt, og snakker nedlatende om andre!
  8. Jeg kunne fortsatt i det uendelige, men kan i farten nevne alle de tvilsomme amerikanske predikantene han har dratt til landet, med det mest forunderlige og usunne budskap!

  Det som er påfallende er at INGEN av de selskapene han har eierinteresser i utenom Øvre Eikervei 126 AS, har noensinne utbetalt utbytte. De har stort sett gått med underskudd hvert år de siste 15 årene. De fleste av selskapene har også negativ egenkapital.
  KONKLUSJON: Hanvold blir ikke økonomisk velsignet. Det Hanvold lever av, og lever svært godt av, er giverkroner til Visjon Norge!

  DETTE er sannheten, Myhren!!!!! Og du Kristofer; hva driver du egentlig med? Utenom å leke revisoer:-)?

  • Og nei, Kristofer; å lage avtaler med seg selv er IKKE normalt, og vil oppfattes som uryddig. Når det er sagt, så er dette ikke noe en revisor normalt befatter seg med. Din bløff er nok en gang avslørt:-))

  • Et så langt innlegg fortjener vel et svar, selv om du gjør et stort poeng ut av å kverulere og prøve å provosere.

   Først:
   Ja, jeg har jobbet mange år som revisor, det er like riktig nå som det var for halvannet år siden. At du mener du “avslørte” at dette var feil, blir ikke mer riktig av at du gjentar det.

   Dernest:
   Jo, det er helt vanlig m “avtaler” m seg selv. Dette kalles gjerne “transaksjoner m nærstående parter”. Les aksjeloven 3-8 om du faktisk er interessert i dette.
   I små selskaper er dette helt normalt. Man må da (gitt verdi på transaksjonen over Kr 50.000) ha bekreftelse fra revisor at transaksjonen gjøres til markedspris. Derfor bekrefter jeg gjerne noen få slike i året. (Regelen om bekreftelse fra revisor forsvinner forøvrig nå snart).

   Pkt 1: 50.000 i godtgjørelse klær: Hvor har du dette fra? Det er normalt ikke offentlig tilgjengelig informasjon verken proff.no eller andre steder.. Har de opplyst om dette i notene uten å måtte, skal de jo ha ros for åpenheten. Eller er det bare et rykte?

   Pkt.2.
   20% høres veldig lite ut. Tok ikke han det neste av risikoen privat? Hvorfor sitter han igjen bare m 20%?
   Og er jo skyhøy risiko å leie ut til et selskap som nesten utelukkende baserer seg på gaver. Knapt en investor ville normalt tatt denne risikoen! Rent teoretisk bør eierne ha en meget god avkastning for å kunne tørre ta en slik risiko.

   Pkt.3:
   Er problemet at han forkynner det han tror på?
   Eller at du ikke tror at folk kan tro noe annet enn deg?

   Pkt.4:
   Når du har 10.000 givere er det en statistisk umulighet, at ikke noen angrer og føler seg “lurt”.
   Mener du at de skal slutte å forkynne det de tror på?
   Eller advare gamle og sårbare at de ikke bør gi?

   Og hva er grunnlagmaterialet for påstanden din?
   De ca 3 blant 10.000 som har stått fram at de angrer? (Id ene tilfellet ar det vel arvingene som var bitre, de hadde fått noe mindre arv).

   Pkt.5:
   En helt horribel uttalelse som heg ikke ønsker å forsvare. (Men sett ikontekst, tror jeg ikke noen tar dette bokstavlig, annet enn de som ønsker å bruke det mot han).

   Pkt.6:
   Din tolkning det siste, men skal heller ikke forsvare denne uttalelsen.
   Men enig i at dokumentene var stjålet, og at dette var en horribel handling.

   Pkt.7:
   Subjektiv mening og lite annet.

   Pkt.8:
   Subjektiv mening, og lite annet.

   Men finn gjerne den personen som klarer å finne masse forkynnere hvor hele kristen-Norge blir fornøyd. (Han finnes selvsagt ikke).

   Ditt siste punkt, om underskudd i øvrige selskaper:
   Har ikke sjekket. Men gitt at duhar rett, så viser vel bare dette hvor stor økonomisk risiko han har tatt, og slår fullstendig ihjel Brennpunkt og manges viktigste ankepunkt, at han beriker seg selv!???

   Jeg spør igjen, for jeg fatter det faktisk ikke:

   Bortsett fra at man eventuelt tror noe annet enn ham:

   Hva er det egentlig han har gjort galt??

 13. Kan nevne at vi har et glimrende alternativ til Visjon Norge, i Kanal 10. Og han som starter og driver dette er på alle måter helt motsatt av Hanvold:
  Han er:
  – Ikke ute etter personlig vinning: Han etablerte kanalen i 2004, med 10 mill. SEK som
  han satt igjen med etter å ha solgt en forretningsvirksomhet. Han har de siste 6-7
  årene tatt ut ca SEK 250.000 i årslønn(mot Hanvolds NOK 1.950.000(2015).
  – Han ber sjelden om penger, de forkynner forsvinnende lite om “så og høste”.
  – Han og også de norske programlederne er milde og sympatiske(i motsetning til
  Hanvold som er svært usympatisk og direkte bøllete)
  – De har et godt og variert program, uten alle disse kontroversielle figurene som
  VN har.

  Derfor ser jeg på Kanal 10, støtter dem økonomisk og anbefaler dem!

 14. Forøvrig er jeg kjent med at det er personer ansatt i VN som vurderer om de skal stå frem anonymt med ulovlige forhold beordret av Hanvold. Dette gjelder press og trusler om å miste jobben dersom de ikke foretok jevnlige fiktive faktureringer.
  Dersom dette er riktig, og blir kjent, så snakker vi om flere og alvorlige straffbare forhold!
  Men, når vi ser mailen som Hanvold sendte ut, og vi vet hvor brutal han kan være, så spørs det om de tør?

  • Er dette riktig, snakker vi om et totalt annet enn det som er kommet til nå, hvor det strengt tatt ikke er kommet fram noe galt.

   Inntil det skulle bli bekreftet, er d imidlertid ikke annet enn løse rykter, som ikke sier noe som helst.

 15. Til “revisor” Kristofer; Ingen revisor eller regnskapsfører vil kunne avgjøre om det er ulovligheter i de selskapene Hanvold har eierinteresser i, med bakgrunn i det som ble presentert i Brennpunkt.
  Det kan man kun gjøre ved å foreta en fullstendig revisjon av regnskapene i sin helhet!
  Så for å nok en gang understreke SANNHETEN; Kristofer er ingen revisor, og Hanvold er en umoralsk og usympatisk mann, som utnytter svake grupper for å berike seg selv!

  • Er du kort, eller prøver du bare å provosere, for å dermed gi inntrykk at du har rett?

   Selvsagt er det slik. Jeg har jo derfor aldri påstått at det ikke er ulovligheter.

   Jeg sier bare at det ikke kom frem NOE ulovlig i dokumentaren.

   Regner m du forstår forskjellen?

   At du fastslår hva jeg ikke jobber med, sier vel mest om din debatt-teknikk.

   For øvrig vil jeg anbefale deg å lese svar på dine 8 (++) punkter lenger nede. Og se om du får til å holde deg til sak, og ikke personhets og personsynsing. Klarer du dette, debatterer jeg gjerne mer med deg.

 16. Hei Kristofer. Bra å ha en revisor her. Da kan vi sikkert få svar. Jeg har noen spørsmål. Du sier at det er normalt i små selskaper å inngå avtaler med seg selv. Her snakker vi imidlertid om et selskap som har en omsetning på ca 100 mill årlig. Selv om dette er lovlig forstår jeg at det vekker reaksjoner og oppfattes som lite ryddig av Hanvold.

  Hanvold og frue eier, som nevnt tidligere her, i underkant av 20 prosent av aksjene i Øvre Eikervei 126 AS. Brorparten av aksjene, 81,1 prosent eies av Visjon Norge. Regnskapet i purehelp viser at selskapets driftsinntekter var 3,8 mill i 2015 og lønn til en ansatt var 1,1 mill. Hanvold er styrets leder og som Braut har fått bekreftet, den eneste ansatte. Det vil si at nær 30 prosent av selskapets driftsinntekter tas ut i lønn til Hanvold. Selskapet har 26,7 mill i langsiktig gjeld og 1,2 mill i kortsiktig.
  Vil ikke dette si at det egentlig er Visjon Norge som betaler hele Hanvold millionlønn? Blir det ikke da galt at Hanvold hevder at han bare får 600.000 i lønn fra Visjon Norge?

  Hallingskarvet hotell. Kjøpt fordi Visjon Norge trengte ei personalhytte ifølge Hanvold. Han sier selv at han kjøpte “hytta” fordi Visjon Norge ikke hadde råd til det. Hanvold eier 49 prosent av aksjene. Nå har han solgt 25 prosent av sine aksjer for 2 kroner til Visjon Norge. Selskapet har som nevnt ca 6 mill i gjeld. Ser du noen plausibel forklaring på hvorfor Hanvold “selger” aksjer? Hytta er utleid (Hanvold sier VAR utleid) til Hallingskarvet omsorgsfull- og konferansesenter for 40.000 i måneden. Visjon Norge betaler månedlig 20.000 til omsorgssenteret for å bruke hytta.
  Har du noen kommentarer? Synes du alt dette høres uryddig ut?

 17. Kristofer: Det er mange avtaler og transaksjoner som Hanvold har utført som er i strid med aksjeloven.
  Men, det helt spesielle her er at han har flere hatter på. Å skrive under avtaler mellom VN i kraft av å være styreleder og Hallingsskarvet, hvor han er største eier og styreleder, er i beste fall umoralsk og kritikkverdig! Og det er mange lignende avtaler!

  Godtgjørelse for klær på kr. 50.000,-, har jeg skriftlig fra Bjørn Erik Nordahl i NRK, som har gjennomgått regnskapene.

  De andre punktene mine står seg fortsatt godt, etter dine intetsigende kommentarer.

Det er stengt for kommentarer.