Jan Hanvold, en elsket og forhatt apostel og en mann av stor tro med en ukomplisert kristen tro.

hanvold-forhattApostel Jan Hanvold i TV Visjon Norge er en kontroversiell skikkelse i kristen-Norge. På tross av at mange har et heller hatefullt forhold til den kristne sluggeren som også kan omtales som en “løs kanon på dekk” med sine mange kontroversielle utspill. På tross av mange formelig oser av forakt og hat mot Jan Hanvold har han ledet sin kanal fra en driftsinntekt på knappe 5,5 millioner i 2003 til nærmere 95 millioner i 2014. Den kontroversielle TV sjefen har gjennom årene fått et heller anstrengt forhold til media og pleier normalt sett ikke å uttale seg til de to avisene Vårt Land og Dagen. Til gjengjeld bruker han flittig å legge ut små budskap og av og til tildels oppsiktsvekkende uttalelser på Facebook. (Foto: Skjermfoto fra Jan Hanvolds Facebook side)

Jan Kaare Hanvold som i de siste dagene har vært Jan Kåre Christensens foretrukne hat objektet på Himmelske blogg har på tross av innbitt motstand og kritikk nådd svært langt i kristen-Norge. Hans kanal har daglig godt over 20 000 seere og kanskje ennå jan-hanvold-sprer-sykdomflere og interessen for Jan Hanvolds oppdateringer og utsagn på Facebook er økende. Med sine godt over 20 000 seere er Jan Hanvold den i kristen-Norge som potensielt sett taler til flest tilhørere, og en vanlig menighetspastor kan bare drømme om å få en tilsvarende lytterskare. På hans tv kanal sendes et bredt spekter av program som inkluderer alt fra “Den Norske Kirke i eksil” til “The Way Of The Master”, Filadelfia Kristiansand, Evangeliesenteret, adventister og ekstrem framgangsteologi. Rent etisk har Hanvold markert seg som motstander av abort, homofile ekteskap, motstander av homofil og lesbisk livsstil og en varm tilhenger og støttespiller av staten Israel. Hanvolds mange kontroversielle utspill på egen Facebook side har flere ganger nådd den kristne dagspressen og selv VG kjørte i vår en sak bygd på en Facebook post hvor Hanvold  “advarer Erna og hyller Putin”. Den seneste Facebook-posten som også nådde Dagens spalter var hans utsagn om at “Ulf Ekman var syk, at det hadde klikket for ham og at Ulf Ekman er forført av djevelen fordi han ble katolikk. Hanvolds utsagn ble av enkelte oppfattet som “hatefulle mot Ulf Ekman” og blogger Jan Kåre Christensen konkluderte etter gårsdagens oppdatering at “Hanvold nå har åpent forsvart de som er lesbiske” selv om Hanvold faktisk gjør akkurat det motsatte, og dermed utløser sinte kommentarer mot seg selv og kristne generelt.  TV Visjon Norge sjef Jan Hanvold er på mange måter en av få originaler i kristen-Norge. Samtidig som han fremmer velstandsforkynnelse eller herlighetsteologi så er ikke Hanvold redd for å snakke om dom og svovel. Hanvold har flere ganger understreket at Gud har overlatt Norge til seg selv på grunn av synd samtidig som han tror Gud for gigantiske vekkelser i vårt land.

kritikk-kristne-facebook

 

 

 

 

 

 

En mann som reiser seg igjen

To apostler på endeløs jakt etter penger

Jan Hanvold som er gift for tredje gang har gått på en rekke smeller både helsemessig og økonomisk, men på tross av en konkurs, hjertetrøbbel, kritikk og ytre press har Hanvold vist en bemerkelsesverdig evne til å reise seg igjen, legge fortiden bak seg, og gå videre, mens kritikerne har stått målløse tilbake. Baktalelse, saklig eller usaklig kritikk biter liksom ikke på sluggeren fra Drammen, en sluggert som ikke skammer seg over hva han tror på og forfekter. Det er ikke tvil om at mannen besitter et ukuelig mot og både evne og vilje til å stå oppreist på tross av sine riper i lakken. Det er kanskje nettopp dette som har gjort han både elsket og forhatt, spesielt av pro-homofile krefter og av en straffedømt Osloblogger.