Jan-Aage Torp får kritikk på Ludvig Nessa`s facebook side etter kontroversielle uttalelser mot dem som brenner Koranen

Pastor Jan-Aage Torps innlegg i Norge i dag hvor han tok til orde for å rettsforfølge alle som brenner den “hellige boken” Koranen har skapt debatt på Ludvig Nessa`s facebookside. I innlegget skriver Oslokirkens omstridte pastor dette: “”Når enkelte individer i Sverige, Danmark og Norge tyr til sine sadistiske demonstrasjoner der brenning av Koranen er deres «hellige rituale», bør det stoppes ved hjelp av ordensmakten, og deretter behandles i domstolen. Dette er intet mindre enn blasfemi. Dessverre kvitter vestlige nasjoner seg med blasfemilover, men disse sadistiske handlinger kan fortsatt lett håndteres av relaterte lover i våre nasjoner, som vil gi gjerningsmennene store bøter og/eller fengselsstraff. Det kreves en bevisst beslutning av regjeringsadvokaten og statsadvokatene for å finne et logisk og rettslig grunnlag for tiltale.”

Prest Ludvig Nessa som selv har deltatt under brenning av Koranen kommenterer Torp innlegg slik: “GUD KOMMER TIL Å KASTE KORANEN I HELVETES ILD!
– Hva er da så galt med å sette fyr på et eksemplar?” Torp og Nessa stod tidligere sammen i kampen mot fosterdrap. En kamp Torp nå har lagt bak seg. Nå fremstår Oslokirkens pastor som en korsfarer for toleranse som vil bøye seg i respekt for Koranen som gjentatte ganger oppfordrer de troende til å skjære over strupen på kristne, vantro og jøder. I sitt innlegg gikk også pastor Torp hardt ut mot Vebjørn Selbekk som publiserte “Muhammed-karikaturene.  Flere av Ludvig Nessa`s følgere reagerer på Torps forsvar av Koranen og krav om fengsel og straff for dem som setter fyr på koranen.Tommy Skarbø skriver dette: “Torp virker som en lite reflektert person. Pluss han hadde helt feil fremstilling av hva som skjedde rund Dagen sin publikasjon. De ble ikke hyllet av politiske korrekte men kastet til ulvene for å publisere samme bildene flere av de norske aviser allerede hadde gjort.” Tommy Kristiansen mener dette: “Jan-Aage Torp skal liksom være en Pastor, veileder for folk til Frelse – og veilede folk fra melk til fast føde?Torps uttalelser viser bare hvor Åndelig lav i pannebrasken man kan bli av å lefle med den Antikristlige Ånd. Han kaller motstanden mot Islam sadistiske demonstrasjoner, med brenning av Koranen, kaller dette fra Islam «hellige rituale», og motstanden bør stoppes av ordensmakten, og behandles i domstolen. Dette er intet mindre enn blasfemi, sier han. Bare det at Pastor Torp Bibelsk hopper over hvordan vi skal behandle Antikrist, sier sitt – Iht. 2 Joh. k.1, 7-11. Han er jo totalt blendet for at ISLAM er en totalitær Politisk Ideologi som rammes både av Grunnloven og Straffelovens bestemmelser. Han hopper glatt over det viktige budskapet om den Kristelige ENHET, Gud gav oss i JESU DØD i Ef. K.2, 14-18, og avskaffelsen av all lovtrelldom, bla. i fra Islam – som Torp nærmest forguder her. Heller ikke forstår han at Muslimer, ALDRI vil underkaste sin Profet under JESUS – slik status GUD ga HAM, som er meget godt beskrevet i Filipperne k.2, 5-11. Noen må frata Torp denne Pastor tittelen!” 🙁”.

Når en ideologi ser på brenning av en bok som mer kriminelt enn brenning av levende mennesker er det noe som er fullstendig galt.

Marthe Karin Hoel skriver dette: “Når en ideologi ser på brenning av en bok som mer kriminelt enn brenning av levende mennesker er det noe som er fullstendig galt.” Katolikken Marit Magdalena Øvretveit som til vanlig er svært skeptisk til Jan-Aage Torp stiller seg bak Jan-Aage Torp. Hun mener vistnok at dette Ludvig Nessa har skrevet er hets av Torp: “Er Jan Hanvold og Tv Visjon Norges som du får dele dine prekener fra, og Sæle parets Norge IDAG , enig med hetsen din Nessa.
Her støtter jeg absolutt Jan Aage Torp, som gav sin motstemme.” Paul Anthony Bridge mener: Blasfemi er krenkelse av Gud. Allah er ikke Gud, men djevelen. Derfor er ikke krenkelse av noe som er uhellig og ondt å betrakte som blasfemi.” Katolikken Marit Magdalene Øretveit mener at Allah og Jehova/Jahve er samme person og skriver dette: ” jødene ber til Abrahams Gud, og det gjør også muslimer, som kaller Yahveh for Allah.
Begge fornekter at Kristus er Gud, at Gud er treenig, slik også Jw gjør.. Hvem ber de til da.? Likefullt skal vi respektere og vinne dem, ikke hetse dem.”

7 tanker om “Jan-Aage Torp får kritikk på Ludvig Nessa`s facebook side etter kontroversielle uttalelser mot dem som brenner Koranen

 1. Stakkars villfarne mann, en veldig farlig mann, har en antikristelig innstilling i motsetning til Ludvig , «men ennå er det håp»😇 «der synden ble stor ble nåden ennå større»

  1
  3
 2. Jeg har ikke for å brenne hellige skrifter! Det er så uklart hva Jan Aage Torp står for! Han sier ikke noe imot “Prosperity theology” på Norsk “Fremgangsteologi” og blander mye rart! Norgeidag promoterer “Fremgangsteologi” og Elsker Amerikansk Imperialistme! Nå må IDAG si til Hanvold hva som er riktig eller galt mer! Ludvig Nessa er da ikke “Fremgangsteologi” Ludvig må få mene det han vil!

  4
  1
 3. Jeg verken brenner eller ødelegger bøker offentlig. Selv om jeg skulle være rykende uenig i innholdet. Minner meg litt for mye om nazistenes bokbål der jødiske skrifter skulle ødelegges.

  Men jeg tilbyr heller alle slags mennesker mine hjemme-trykkede brosjyrer.I disse tider tror jeg ikke jeg kan få trykket opp nok av dem. Merker at vanlige folk er svært urolige og mange leter etter etter håp i mørket. Da er det svært tilfredsstillende å ha bibelsk fundert litteratur for hånden.

  Min hulde viv gjennom et langt liv er svært flink til å komme i kontakt med ulike mennesker i vår vei. Enten de er muslimer eller andre. – Nei vi er pinsevenner, sa to damer forleden. -Så fint at dere tror på Bibelen, sa kona og la spøkefullt til:-Vi er venner hele året vi…

  3
  2
  • JV!

   Så fint du og konen er venner! Og at du lager religiøse pamfletter dere deler ut.

   Hvis skriftene ikke administreres og distribueres via et etablert forlag, håper jeg du sender noen eksemplarer inn til Arkivverket? Det er utvilsomt interessant for fremtidens forskere å se hvordan troende tenkte i vårt århundre, og at selv «kristne» gledet seg til at den overveldende majoriteten skulle utslettes.

   I USA er Westboro Baptist Church rågode på effektiv kommunikasjon via hjemmesnekrede plakater. Jehova har vært mer klønete.

   Formidling og misjon er et interessant fag.

 4. Ytringsfrihet innebærer også retten til å kunne brenne koranen.
  Koranen er på ingen måte en hellig bok. Den representerer oppfordring til vold og drap på kristne og jøder. Det er denne forbannede boken som er årsaken til at kristne brennes levende i land hvor ekstrem islam er religionen.
  Det er skammelig av Torp og ville gi beskyttelse til ei såkalt “hellig bok” som faktisk er manuale for hva kristne opplever i Afrika og Midtøsten i dag.
  Vi har sett kristne bli halshugget, brent levende, fått strupen skåret over.
  Alt fordi Allah og koranen befaler det.
  Å brenne koranen er ikke blasfemisk, men det å forsvare en bok for avgudsdyrkere er blasfemisk av Torp.
  En gang var Torp en mann som stod på murene. Nå er han blitt politisk korrekt, har valgt kompromissets vei. Er blitt en toleransens apostel for dypstatsskjøgen.
  Han tok vaksinene og Ånden forlot ham, og nå inngås kompromiss i hytt og vær.
  Torp er jo som kjent gjengift og det at han på det seksuelle og ekteskaplige området brøt av fra den rette vei, har ført til ytterligere frafall fra kristen tro.
  Det overrasker egentlig ikke for Torp har vært en kameleon hele livet.

  1
  1
 5. Når barna er små, og noen av dem erter på seg andre barn, så får de en advarsel om at dette er galt, og at mamma og pappa ikke vil at de skal gjøre noe slikt. Hvis de likevel fortsetter med det, så må de disiplineres, innenfor de rammer som er passende, slik at de slutter med slikt tull.

  Ingen kan hindre noen i å brenne koranen hjemme privat. Men når de gjør dette offentlig, og hensikten er å erte på seg andre mennesker, så bør de som gjør slikt få en advarsel. Og hvis de ikke tar det til etterretning, så bør de straffes for det. Det er ikke rett at noens ytringsfrihet skal sette et helt samfunn i fare, og heller ikke er det rett at skattebetalernes penger skal brukes til beskyttelse av slike demonstrasjoner. De er forståelig at muslimer reagerer når de ser på TV at de som brenner deres hellige bok, får politibeskyttelse.

  Selv om Koranen ikke er en hellig bok for oss kristne, så bør vi respektere andre menneskers religion. Vi har ikke rett til å dømme noen for hva de tror på. Det er Gud som skal dømme dem som er utenfor:
  “Hva har vel jeg med å dømme dem som er utenfor? Er det ikke dem som er innenfor, dere dømmer? Men dem som er utenfor, skal Gud dømme.” 1 Kor 5

  Vi skal dømme dem som er innenfor, sier Bibelen, dvs, dømme blant oss selv.
  Om en Kristen f.eks skiller seg, og gifter seg på nytt, så er Bibelen klokkeklar på at et slikt menneske ikke kan bli en menighetsleder. Han skal være ” én kvinnes mann” 1 Tim 3:2 Videre sier Guds ord: “Trekk dere tilbake fra enhver bror som vandrer utilbørlig og ikke etter den lære som dere mottok fra oss”, 2 Tess 2:6

Det er stengt for kommentarer.