Israelsk mann drept i palestinsk rakett-angrep under den pågående krigen mellom Israel og Hamas

Krig mellom Israel og Hamas og det israelske nettstedet Debka stiller nå spørsmålet: Hva vil Israel gjøre etter 400 raketter? Foto: Debka.com

En israelsk mann skal være drept etter at familiens hjem i Ashkelon ble truffet av en palestinsk rakett mandag kveld. I løpet av det siste døgnet har det blitt avfyrt nærmere 400 raketter eller granater mot sivile mål i Israel. Også en kvinne som bodde i samme hus skal ha blitt hardt skadd som etter at raketten traff familiens bolig. Kvinnen er sendt til sykehus med omfattende skader. Også en eldre israelsk kvinne skal befinne seg i kritisk tilstand etter mandagens massive rakett-angrep mot Israel. Ikke siden sommeren 2014 har et større antall raketter blitt avfyrt mot Israel fra Gaza, og i den israelske regjeringen drøfter man nå hvordan konflikten skal håndteres videre. Stadig flere tar til orde for at Israel må iverksette en ny og mer omfattende militæraksjon mot Gaza. Sommeren 2014 iverksatte Israel  «Operation Protective Edge» som en følge av palestinsk terror, og mye tyder nå på at en ny og kanskje ennå større israelsk militæraksjon kan være på trappene.

Hva vil Israel gjøre etter dagens omfattende rakett-angrep mot landet, spør nettstedet Debka mandag kveld. Nærmere 400 prosjektiler ble avfyrt fra Hamas og de andre terrorgruppene mandag, og terroristene lar seg åpenbart ikke lenger avskrekke av det tidligere så mektige IDF. Sent mandag kveld truet Hamas med å sende raketter enda dypere inn i Israel. Hamas og de andre terrorgruppene i Gaza har nå gjenoppbygd sin militære kapasitet etter krigen i 2014, og ledelsen på Gaza stripen synes nå å være mer enn villige til å ta en ny runde med Israel. Les hele Debkas artikkel her. Stadig flere og flere israelere er nå smertelig klar over at den sittende regjeringen i Jerusalem virker ute av stand til å gjøre noe effektivt for å stoppe de gjentatte palestinske angrepene, og mange mener at mye hardere lut må til. Det mønsteret vi har sett gjenta seg og gjenta seg under statsminister Netanyahu`s regjeringstid er at Hamas eller de andre terrorgruppene mange ganger har iverksatt tildels omfattende rakett-angrep mot Israel, og når Israel så har gjengjeldt angrepene med større luftangrep, har Hamas straks utropt “en “hudna” eller våpenhvile som Israel så har akseptert. Dermed har det vært Hamas og ikke Israel som kontrollert utviklingen i konflikten. Det er ventet at kamphandlingene vil fortsette også tirsdag, selv om det allerede nå viskes om at Egypt i bakgrunnen jobber med å få på plass en ny våpenhvile.

Følg siste nytt fra Times Of Israel

 

6 tanker om “Israelsk mann drept i palestinsk rakett-angrep under den pågående krigen mellom Israel og Hamas

 1. Det er nå to ting å glede seg over : At denne viktige nettsiden nå blir oppdatert og at det tilsynelatende er kristne som er skribenter her.
  Situasjonen i Israel er nå meget vanskelig : Om de nå setter i gang med en ny stor militær offensiv mot Gaza ; så kan det utløse en farlig 3-frontskrig som er uhyre vanskelig å takle for Israel.

  Hizballah i Libanon har et uhyggelig stort spredt arsenal av raketter. Disse sies nå å være gjort mye mer treffsikre – inntil 10 meter avvik fra målet. Iran står bak her.

  Så har Iran opprettet flere flybaser inne i Syria – tidligere har Israel sendt raketter mot flere av disse basene. Russland har også styrker inne i Syria.
  Således : Israel kan bli angrepet fra Gaza , Libanon og Syria samtidig. Videre vet vi at Israel har gassplattformer i Middelhavet som er meget sårbare for fiendtlige angrep. Men : Israel har fem relativt nye ubåter som ble bygget i Tyskland ( fikk stor rabatt av tyskerne ). Disse antas å ha raketter med atomladning om bord – i tillegg til andre våpen som torpedoer , synkeminer mv.

  Skulle det bli en ny stor krig der nede i Midtøsten ; så er det nok ikke det bibelsk omtalte Harmageddon-slaget – tror jeg. Dette siste store slaget ligger nok noen år fram i tid – om jeg har tolket profeten Daniel rett.

  • Vi vet av Guds Ord at det kommer kriger i Israel, som Guds svar på Israels synder over lang tid, spesielt at de ikke ser Jesus og bøyer seg og tilber Ham som sin Messias.

   «Gjør derfor bot og vend om, så skal deres synder bli strøket ut. 20 Da skal Herren gi tider med lindring, og han skal sende den Messias som er bestemt for dere, Jesus.21 Han skal være i himmelen inntil den tid kommer da alt det gjenopprettes som Gud har talt om fra eldgamle dager gjennom sine hellige profeter».

   Når det gjelder krig uro og dom, så har vi kristne en jobb å gjøre, som vi skylder Israel.

   Jeg har i en del år bedt for Hele Israel som land og folk, når jeg sier folk så mener jeg alle 12 stammene i Israel, som ennå er spredt rundt på kloden, blant alle folkeslagene.

   «En del av Israel er blitt forherdet, inntil folkeslagene er kommet inn i fullt tall. 26 På denne måten skal hele Israel bli frelst, slik det står skrevet»

   «Hele Israel bli frelst»

   Mvh RJ

   Les også Tore blogg.

   https://gullkorn77.blogspot.com/2018/11/13-november-2018-israel-og-gaza-pa.html

 2. Han som ble drept var ikke Israeler. Han var “palestina”araber som hadde tatt seg ulovlig inn til Ashkelon.

  2
  1
 3. Utrolig at ikke Søkelys, etter flere uker, klarer å endre overskriften. Overskriften er LØGN. Det var IKKE EN ISRAELER, MEN EN PALESTINAARABER SOM VAR ULOVLIG INNE I ASHKELON SOM BLE DREPT. Det har stått i flere Israelske aviser og på Israelsk TV.

  • Birgir skriver: “Utrolig at ikke Søkelys, etter flere uker, klarer å endre overskriften”. Les gjerne på Søkelys “Denne David Wilkerson talen er sett av nærmere 1,5 millioner…” Søkelys skrev det for 1,5 mnd. siden. Her er litt av det:
   “PS: Inntil videre vil jeg på basis av det jeg har skrevet i ordene overfor, bare sporadisk oppdatere Søkelys. Jeg håper og tror at jeg snart vil være tilbake med fornyet kraft og styrke. I mellomtiden: Våk og be. Be for meg og be for hverandre. Bønnens makt er stor. Jes 40,31”

   Og takk for du sier fra Birgir 🙂 Jeg vet ikke om dette er noe for deg el. andre, se hvis du vil 🙂
   https://youtu.be/A76b1gN-3OI
   (“Behold Israel” Amir Tsarfati’s kanal. Fra Golan-høydene :-)Pastor J.D. Farag er også med på videoen, anbefaler varmt hans kanal)

Det er stengt for kommentarer.