Bare et tidsspørsmål før en ny midlertidig våpenhvile er på plass mellom Israel og Hamas

Norge, Egypt og FN jobber nå med å få på plass en ny “Hudna” eller våpenhvile    I følge den israelske avisen Ynet news jobber nå Norge og Egypt i samarbeid med FN med å få på plass en ny våpenhvile eller “calm” mellom Hamas og Israel. I en uttalelse fra den norske utenriksministeren heter det at “Norge fordømmer rakettangrepene og hun ber begge parter vise tilbakeholdenhet. En delegasjon fra Egypt kom tirsdag til Israel for å samtale om en ny midlertidig våpenhvile melder det russiske Sputinik. En palestinsk kilde i Gaza skal i følge avisen Yedioth Ahronoth ha uttalt at dersom Israel slutter å angripe vil Hamas også la våpnene hvile.

“Calm vil bli møtt med Calm” heter det nå fra palestinsk hold. “Men dersom Israel fortsetter aggressjonen vil Hamas svare med aggressjon selv som et ledd i frigjøringen av hele Palestina. Flere av de palestinske terrorfraksjonene som opererer på Gaza stripen sier tirsdag at også disse vil avstå fra kamphandlinger, men dette skal ikke være offisielt bekreftet. I følge en siste rapport skal arabiske kilder ha bekreftet at både Israel og Hamas nå skal være enig om en ny våpenhvile. Så langt er dette ikke bekreftet av Israel, men dersom utviklingen fortsetter i tradisjonelle spor, er det nå bare et tidsspørsmål før de aktive kamphandlingene tar en pause frem til Hamas igjen bestemmer seg for å ta en ny runde med kamper mot Israel. For befolkningen både i det sørlige Israel og på Gaza stripen må det være ytterst slitsomt og angstfylt å stadig leve med en situasjon hvor kamphandlinger jevnlig bryter ut.

35 tanker om “Bare et tidsspørsmål før en ny midlertidig våpenhvile er på plass mellom Israel og Hamas

 1. FN’s migrasjonsavtale går nå igjennom i Stortinget. Erna Solberg vil underskrive allerede i år. Bare Frp tok dissens, men det stanser ikke flertallets beslutning.

  Denne pakten betyr at FN tar over all innvandringspolitikk i Norge og at grensene i 2019 i realiteten er vidåpne for enhver som vil reise hit av verdens milliarder av fattige migranter.

  Global Compact for Migration, er et nytt rammeverk for migrasjon, som FN ved IOM har promotert, blant annet ved å hevde at masseinnvandring er «uungåelig, nødvendig og ønskelig». Pakten vil blant annet innebære at det åpnes for nye «legale veier» for migranter som ikke er flyktninger, og begrensninger i hva pressen kan skrive om migrasjon. Avtalen skal etter planen skrives under den 10. desember.

  Bak står den onde, frafalne åndeskapningen Satan Djevelen som ønsker One World Government i opposisjon til Guds kommende verdensrike.

  Først har han benyttet sin religion Islam for å desavuere kristendommen i vest ved hjelp av sine globale planleggere. Nå brenner det under føttene på globalistene og de rusher sitt prosjekt mens folk flest fortsatt føler seg kneblet og apatiske.

  Vi er akkurat nå vitne til en elites kupp av hele planeten. Dette bør glede de kristne som ser skriften på veggen for Jesu gjenkomst. Husk: Den som holder ut til enden skal bli frelst.

  • Ja , dette er viktig informasjon ! EU har jo allerede overtatt våre finanser og vår kraftforsyning. Da er det også helt naturlig at FN gjør Norges grenser vidåpne – for alle som vil flytte hit.

   Det står noe i Skriften om å bli overlatt til udugeligheten. Nå får vi demonstrert dette helt tydelig i Hjeltefjorden om lag 2 mil i luftlinje fra mitt hjem. Nå venter jeg bare på at fregatten begynner å rulle ned til 54 meters dyp. Da er det også fare for at alt sprengstoff i torpedoer og NSM-missiler går av i EN smell.
   Beklager at jeg fravek temaet her…..

  • Huff, blir helt oppgitt over denne galskapen som foregår. Det beste er å grave seg ned i de beste nyhetene som noengang er gitt til oss mennesker, det at Jesus døde for å gi oss et evig håp uten all denne ondskapen vi er vitne til i dagens samfunn. Gud har full kontroll, det har derimot ikke menneskeheten, men de som setter sin lit til Herren blir berget.

   5
   1
 2. Jesus fikk spørsmål om tegnene på denne verdens ende – og han svarte blant annet at det skal være jordskjelv både her og der…

  Ja , nå har det vært jordskjelv innen vår jurisdiksjon : Det kraftigste som noen gang er registrert i Norge kom for et par dager siden på Jan Mayen. Ikke nok med det ; senere kom et jordskjelv 25 mil fra Tromsø.

  • Nå kan det være ganske vanskelig å forstå Guds ord, og et vers som jeg har hatt problemer den å forstå, står i den sammenheng som Ture her nevner Matt 24:1-51. Der Jesus taler om denne verdens ende.

   Jeg sikter til vers 34. Sannelig, jeg sier dere: Denne slekt skal ikke forgå før alt dette skjer.

   Nøkkelen til dette verset er ordet «slekt»

   Nå har jeg tenkt på det ordet som det samme som en generasjon, som jeg tror er ca. 70 år, men jeg har følt at det ikke er rett,

   Fordi at det kan leve flere generasjoner innen samme tidsrom, så jeg har ikke forstått dette.
   Sammenhengen verset står i er dette.

   «Lær en lignelse av fikentreet: Når det får sevje i grenene og skyter blad, da vet dere at sommeren er nær. 33 Slik skal dere også, når dere ser alt dette skje, vite at han er nær og står for døren. 34 Sannelig, jeg sier dere: Denne slekt skal ikke forgå før alt dette skjer. 35 Himmel og jord skal forgå, men mine ord skal aldri forgå.36 Men den dag og time kjenner ingen, ikke englene i himmelen og heller ikke Sønnen, men bare Faderen.»

   Nå er det tydelig at Jesus vil at vi skal lære og forstå dette, så fikentreet er staten Israel og landet ble ført på ny på en dag den 14 mai 1948, og fik friske skudd og blad.

   Det er et annet nøkkel utsagn i vers 34 og det er «før alt dette skjer» Og da er det ordet «dette» som så langt jeg forstår henspiller på alt det som står over i dette kapitlet.

   I går kveld så fant jeg dette avsnittet i Bibelen da jeg satt og søkte på «syndens mål(ebeger)» osv.

   1 Mos 15:12-16
   12 Da solen var nær ved å gå ned, falt det en dyp søvn over Abram. Redsel kom over ham – et stort mørke. 13 Og Gud sa til ham: «Det skal du vite, at dine etterkommere skal bo som innflyttere i et land som ikke hører dem til. De skal trelle for folket der og underkues av det i fire hundre år. 14 Men det folket de må trelle for, vil jeg også dømme, og siden skal de dra ut med mye gods. 15 Og du skal gå bort i fred til dine fedre; i en god alderdom skal du gå i grav. 16 I det fjerde slektledd skal de komme hit igjen; for amorittenes syndeskyld har ennå ikke fylt sitt mål.»

   Her står det faktisk at et slektsledd er 100 år.

   Så tilbake til vers 34. da blir det jo slik at alt «dette» skal skje innen 100 år fra 1948.

   Er dette riktig tro?
   Noen synspunkter?

   Mvh RJ

 3. TA PÅ GUDS FULLE RUSTNING

  I dag har dette bibelordet kommet opp i mitt sinn. Det problem som Israel har ved Gaza-stripen ; er nærmest uløselig for mennesker. Jeg husker tilbake til den undervisningen i taktikk vi fikk ved Krigsskolen i Oslo : – UNNGÅ for all del strid i tettbygde strøk !

  Gaza er ikke bare tettbygd : Det er uhorvelig tettbygd. Uansett hva Israel gjør , vil det ramme sivile inne i denne enklaven. Ja , det vet terroristene der inne å utnytte ved å sende kvinner og barn som skjold i forbindelse med sine militære angrep. Slik blir Israel anklaget fra en hel verden for sine grusomheter mot sivilbefolkningen. Ja , hva skal Israel gjøre som svar på flere hundre raketter mot sin sivilbefolkning den siste tiden ? Jeg har intet svar.

  Akkurat nå er det flere alvorlige ting som skjer på jord : Brann i Paradis ( Paradise i Californina ) der kring 50 mennesker er omkommet i flammene og president Trump har erklært unntakstilstand. Disse brannene pågår fremdeles og enorme verdier har gått tapt.
  Kraftigste jordskjelv som noen gang er registrert i Norge , kom ved Jan Mayen for noen dager siden.
  Norges forsvar ligger på ” sotteseng ” i Hjeltefjorden siden deres dyreste investering ( 4 milliarder kroner ) noen sinne er havarert. Kystverket driver nå med undersøkelser for å finne ut hvem som har lekket lydloggen til avisen VG. Politiet er også arg for denne lekkasjen : Det er tydelig at vi borgere av dette kongeriket IKKE burde få greie på hva som virkelig skjedde denne natten før kl. 0403.
  Jeg har skrevet på min blogg om øvelse ” Trident Juncture ” : At trolig kommer jordeiere til å få store ødeleggelser på sine eiendommer av stridsvogner og soldater kommer til å bli skadet og kanskje drept. Jeg satt i stua mi for et par dager siden og tenkte : Der tok du feil , Ture , ingen soldater er drept. Et par minutter senere slo jeg på DAB-radioen på salongbordet – og NRK opplyste at en tysk soldat var blitt drept i en trafikkulykke i øvingsområdet.
  Men flere alvorlige hendelser kommer nok til å inntreffe den kommende tid , tror jeg ; derfor er det høyst nødvendig at vi kristne tar på Guds fulle rustning ! Jeg håper den har riktig størrelse og således passer deg !
  Hilsen
  Ture

  • Jeg ser at dette innlegget mitt kan virke hovmodig. Men jeg trenger gjerne mer enn noen andre å ta på Guds fulle rustning ! Ja , denne uken har jeg hatt en enorm kamp mot kommunale myndigheter her – som har tatt seg til rette på mitt småbruk og gravd store grøfter – uten å informere meg i det hele.

   Ja , jeg har tilkalt både presse og underrettet ordfører og etatsledere om dette kommunale overgrepet – så jeg trenger denne Guds rustning sårt – slik at jeg kan gå inn i denne – og ber Vår Herre om dette ! Ja , underlig nok ser jeg for meg slik jern-beskyttelse som en romersk soldat hadde. Ja , tenk å leve beskyttet som skilpadden eller sneglen ; der du kan leve livet fullt ut inne i ditt skall – uten at andre kan skade deg !

   På min blogg vil jeg fortelle om det som videre skjer i denne saken. Jeg ber om forbønn !

  • Klart det Ture at vi skal be for deg, vi husker også Richard i bønn.
   Så vi ber om beskyttelse, og at deres saker går igjennom til seier.

   Mvh RJ

 4. Denne plasseringen kan vel bare tolkes som at mine kommentarer er uønsket på nettsiden Søkelys ?

  • Nei da Ture, det tror jeg ikke noe på!

   Det kan være mange ting som er årsaken til plasseringen her, for å være litt flåsete, så kan det for alt vi vet, litt for mye rødvin.

   Mvh RJ

  • Ja , godeste RJ : Det kan jo være både mine og dine kommentarer som gjør at det siste og mest aktuelle er skjøvet langt ned på denne siden.
   Det er viktig for meg å få vite om jeg ikke er velkommen med mine kommentarer – jeg finner denne handlingen underlig !

  • Nå var det en type her som nå her ferie i Syden, som var mer kontroversiell en deg og meg her da, og han fikk jo fritt spillerom.

   Når det er noe min kone reagerer på så sier jeg til henne, «ikke ta det så tungt.»

   Kunsten er å ta til seg det som er sant, godt og rett, uten å bry seg med hva andre sier, tenker, mener og gjør.

   Så når moderator for tenkt seg litt om, så får vi nok forklaringen, skal du se.

   Og den blir nok noe annet en du nå ser for deg.

   Jeg ser frem til oppdateringen på din blogg, om det som din kommune har tatt seg til rette på din eiendom, som så vidt jeg forsto er vernet.

   Mvh RJ

  • Ture, jeg synes Søkelys har gitt oss masse plass. Noen av oss skriver om alt mellom himmel og jord -meg selv inkludert, når vi har noe på hjertet og blir litt ivrige. Av og til glemmer å kommentere det som det egentlig handler om, og kanskje er vi litt på bærtur av og til:-) (Uten at jeg mener noe vondt om noen her). Men det tror jeg aldri Søkelys dømmer oss for, han har vært raus med oss.

   Disse 3 sakene han har lagt ut her om Israel er 2-3 dg. gamle nyheter nå. (kanskje derfor er de flyttet lenger ned) Og han har tipset oss om å heretter følge med i “The Times of Israel”.

   Akkurat som jeg setter pris på siste nytt som du kommer med, setter jeg også pris på at Søkelys minnet oss om denne talen til Wilkerson, som er øverste sak nå. Vi ser ting skje rundt oss nå som er profetert.

   Talen til Wilkerson som Søkelys har i saken den 12. nov. er også svært viktig. Der oppfordrer han oss til å be for Israel og hverandre, og sier også at Søkelys for tiden har pause, av helsemessige grunner.

   Det skjer mye i både Norge og USA som vi kan tenke mye om i disse tider, men det er først og fremst Israel vi skal se på. Hilser alle med Joel 1, vers 14-15 og Joel 2, vers 1-2.

 5. Vi får vente på redaktørens kommentar. Det er jo hans nettside – ikke vår. Vi andre er jo bare ” gjesteskribenter ” her. Klar tale er god tale : Er noen av oss uønsket som kommentatorer ; så bør vi få beskjed om det. Sannhet og ærlighet bør alltid fremelskes !

  • Vi er mange som setter pris på deg, Ture. Minner deg på at redaktøren har skrevet til oss at “PS: Inntil videre vil jeg på basis av det jeg har skrevet i ordene ovenfor, bare sporadisk oppdatere Søkelys”. Hva han har skrevet, finner du i aller øverste sak i 2. avsnitt.

   Vi husker på både deg og ham, Ture. Og Richard. Det er mye smerter, slit og vondt, tenk at vi har Jesus å komme til med alt! Han gir den trette kraft. Og Han er miraklenes Gud. Og Han hjelper oss på alle mulige måter. Og tenk en dag snart skal vi alle sammen møte Jesus. Må bare alle vi møter på vår vei merke Guds kjærlighet til dem, det er min bønn. Og må vi være et vitne å fortelle om Jesus.
   Alt godt til deg Ture.

  • Ja , ja, Hannah : Du kan sannelig trøste en gammel mann som settes på prøve av jordens makter og myndigheter. Så får vi håpe at den Allmektige er på min side og hjelper meg. Da går det mot seier…..

  • Ja, det skal gå til seier. Om du visste HVOR mye du betyr for Gud… Han hører vår bønn. Bare ikke glem å høre nøye etter på hva han sier du skal gjøre. Hvis Han er sjefen pleier det gå bra :-)Han vil ofte vi skal gjøre noe på Hans måte, men vi har ikke alltid så lyst til det… Det har ikke gått EN dag siden du fortalte om den saken uten at jeg tenker på hvordan går det med Ture i dag tro… Du minner meg om en som nå er hjemme hos Jesus. Han bodde 70meter fra kaien og båten sin. Og var snill. Håper det ordner seg for deg alt sammen.

 6. Hannah

  Jeg vet ikke hvem du er – kan være en mann for alt det jeg vet. Men du er en ” trøstens engel ” både for meg og andre. Tenker og ber for Richard : Det er kort tid igjen til 20. november.
  Jeg hadde ventet et stort oppslag i avisen her om min sak i kveld – men intet kom. Har hatt besøk av journalist som tok en masse bilder av meg og tok opp alt jeg sa ” på bånd “. Senere skulle han inn og snakke med ” toppene ” i kommunen. Ordføreren er en av lederne i Human Etisk Forbund i Nordhordland.

  I førre periode var jeg vara til kommunestyret og han var vanlig representant – slik at vi har vært på mange kommunestyremøter sammen. Men han er helt taus nå. Man kan ikke grave store grøfter på min eiendom uten å si fra – mener jeg…

  Jeg ber også for ham !

  • Nei da, jeg er nok Hannah 🙂 (Man kan jo tenke at jeg er mann fordi jeg f.eks har nevnt Hercules og Bell. Men hk og masse lyd er og blir mer interessant enn strikking, sånn er det bare).

   Kan jeg være en “trøstens engel” for noen -at Gud bruker meg til det, så er det virkelig en velsignelse for meg! All ære til Gud!Tusen takk for fine ord!

   Journalister kan skuffe, dessverre. Ikke bare skuffe, men mye verre enn det. Tenker på en her inne, men han har nye tøffe ting å stå i nå. Ja, vi ber for Richard, han er et eksempel for alle kristne.
   Angående ordføreren; er han taus sliter han. Så fint at du ber for ham. Jeg er med 🙂 Vi ber for både ordførere, Erna og Kongen. Vi må huske bønnen fra 1920 Søkelys minnet oss om, den er fantastisk!

 7. Noen av dere tenker jeg mye på.
  For de som måtte trenge det, en fin sang til dere:
  https://youtu.be/WlYuAjpsx1E

  Eller denne:
  (litt av teksten:)

  I don’t want to leave a legacy
  I don’t care if they remember me
  Only Jesus
  And I, I’ve only got one life to live
  I’ll let every second point to Him
  Only Jesus

  Did I live the truth to the ones I love
  Was my life the proof that there is only One
  Whose name will last forever

  Jesus is the only name to remember

  https://youtu.be/VXIBP2BdYR8

  Jeg hilser dere med Salme 118. Særlig vers 6. Flere mener salmen står for 2018. Da reiser vi i vers 20 i 118 🙂

  • Takk, Hannah dette var vakkert.
   Rørende vakkert.
   I sannhet fylt av Ånd.
   Og varmen fylte mitt hjerte.

   Mvh RJ

  • Tusen takk for fine ord RJ.
   Disse linjene fra teksten ovenfor er alvorlige.

   Did I live the truth to the ones I love
   Was my life the proof that there is only One

 8. Kan ikke alle gode krefter, i disse dager frem mot den 22-11-2018 intensivere vår bønn for Richard. Når han nå skal settes på prøve for sitt mot og integritet, og bli stående rakrygget på Guds Ord, slik at det går igjennom til seier.

  Mvh RJ

  • Jeg ber for Richard hver dag !
   Når det gjelder min sak – så har avisa Nordhordland slått dette opp stort på nett i dag. Denne avisen har også snakket med teknisk sjef i kommunen – og hun serverer direkte usannheter – og jeg har kontaktet både ordfører og leder i teknisk utvalg i dag – med krav om at kommunen tar kontakt med avisen og retter opp de feilene som står å lese der.
   Videre har jeg i dag hatt kontakt med varaordfører : Han er helt på min side og lover å følge opp denne saken.

   Så Vår Herre har nok lagt alt til rette for meg. Til alt overmål er min kone og jeg invitert på middag til en nabo i dag.
   Til slutt : Jeg takker alle dere som har gått i bønn for meg i denne vanskelige tiden !

   Hilsen

   Ture

  • Godt å vite vi er flere som ber. Ber for Richard hver eneste dag. Jeg opplever det svært spesielt, det står høyt oppe på lista til Gud. Datoene han nevnte står spikret. Det er ikke mulig å glemme å be. Jeg har tenkt, hvem andre tør å stå i noe slikt? (vi har lest om noen veldig få) Hvem har en venn, familie, nabo el. kjenner noen som står opp for Guds Ord på den måten? Ikke jeg. Vi burde alle være tøffere. Takk Richard. Du er et eksempel.

   Ja Ture, jeg tror også Gud legger alt til rette for deg. Du er god til å stå på 🙂 Håper varaordf. følger opp.

  • Ja , selv ordføreren her har ringt meg i ettermiddag. Disse politikerne er uhyre følsomme for avisoppslag – slikt kan være ødeleggende for deres karriere ! Men jeg er så rolig som jeg ikke har vært på lenge : Jeg takket ordføreren for hans engasjement i saken og at han ringte meg. Jeg har i flere dager gått i bønn for ham – som er en av lederne i Human-Etisk forbund i Nordhordland.

   Ja , Jesus sier at vi skal gå i bønn for våre motstandere ( fiender ).

   Spør om dette virker i praksis….Ja , jeg bare takker Yeshua !

  • Ja, det virker Ture 🙂 Og ordføreren ringte deg.
   Skrev lørdag en kommentar til deg at jeg var med deg i bønn for både ordførere, Erna og Kongen.
   Så da blir vel neste tlf du får fra Erna 🙂

  • Ja , Hannah : Jeg regner med at jeg ikke bare får oppringning fra Erna ; men også fra Donald Trump ( eller Donald Duck ) : Da vil jeg spørre hva den amerikanske marineoffiseren gjorde om bord i fregatten ” Helge Ingstad ” før skipet greidde å kollidere med en stor oljetanker.
   I den åpne og brede Hjeltefjorden ( mellom Midtfjordsbåen og Øygards-landet ) skal det sannelig fin-navigering til for å treffe baugen på motgående fartøy. Det tar kring ett år før havari-rapportene er ferdig skrevet. Da er kollisjonen nærmest glemt – og videre blir rapporten hemmeligstemplet grunnet rikets sikkerhet og ingen blir stilt til ansvar. God jul !

  • Dagene har gått, og vi er nok flere her inne som tenker mye på det samme. Hver eneste dag. Og ber.

  • Ja , Hannah : Takker for at du har omsorg for meg og min sak med kommunen her. Saken ble slått opp over en hel side både på nett og i papirutgaven til avisa Nordhordland. Tilfeldig oppdaget jeg også at Bergensavisen slo dette opp på nett – så om ikke mitt gamle og mer eller mindre vakre ansikt var kjent før – så ble det nok det nå. Begge disse avisene er eid av A-pressen.

   Jeg møtte prosjektlederen i kommunen for et par dager siden : Og vi hadde en høflig og god samtale om saken. Jeg gjør som Yeshua anbefalte : Ber for alle mine fiender, motstandere og alle dem som snakker stygt om meg ! Varaordføreren fortalte meg at denne saken hadde vært oppe i formannskapet. Det står jo i avisoppslaget at jeg vurderer å melde saken til politiet ; men det gjør jeg ikke lenger – har nå fått fram i full offentlighet kommunens overgrep på min private eiendom.

  • Så bra å høre Ture. Det skal ordne seg til det beste når vi tar Jesus med i alle ting. Han vet det beste for oss.
   Og vi har fått svar på bønn ang. Richard 🙂 (Det lignet bare ikke deg å være stille nå, så jeg måtte bare vite at alt var bra).

  • Fantastisk bra Hannah: At du husker på Ture og det han strir med på bruket sitt. Vi har alle bedt for Ture også, men å se nedover siden her har jeg glemt.

   Det er klokt av deg Ture å ikke gå i strupen på kommunen med politi, men stiller heller opp med Guds kraft og bønn, det er mye mer effektivt en rå makt.

   Mvh RJ

Det er stengt for kommentarer.