Omfattende israelsk flyangrep mot Gaza natt til søndag etter at palestinsk rakett traff og ødela israelsk fabrikk

Israelske kampfly angrep 12 mål på Gazastripen etter omfattende palestinsk rakettangrep lørdag

Israelske kampfly angrep lørdag kveld flere mål på Gazastripen etter at palestinske angrep-sderotterrorister fortsetter sine rakettangrep mot byer i det sørlige Israel. Lørdag slo en rakett ned i Sderot og traff en israelsk fabrikk som ble satt i brann. To arbeidere som var i fabrikken som brant ned ble skadd som en følge av rakettangrepet.. Kort tid etter det palestinske rakettangrepet gikk israelske kampfly til aksjon og angrep tre forskjellige mål i den sentrale del av Gaza. Også i natt har israelske kampfly gjennomført flere angrep på mål på Gazastripen og ytterligere ni mål skal være truffet.

De israelske flyangrepene på Gazastripen natt til søndag har vært noen av de mest omfattende hittil i år. Angrepene som kom etter at palestinske terrorister hadde avfyrt fire raketter hvorav den ene traff og ødela en fabrikk lørdag kveld. I den første runden med israelske angrep ble tre underjordiske rakettutskytningsramper ødelagt og senere på natten ble ytterligere ni mål angrepet.

https://www.youtube.com/watch?v=AYu-00kBFnE

I de siste ukene har palestinske terrorister avfyrt mer enn 50 raketter mot Israel og sjansene for en større israelsk militæraksjon mot Gazastripen øker for hver eneste rakett som blir avfyrt. Mange israelere krever at Netanyahu beordrer langt tøffere militære virkemidler mot terroraktivitet som foregår på Gazastripen som er kontrollert av Hamas som også skal ha kidnappet tre israelske tenåringer. Store israelske militærstyrker har i mer enn to uker søkt etter de tre guttene som ble kidnappet torsdag kveld for mer enn to uker siden. Lørdagens palestinske rakettangrep skadde to og satte en israelsk fabrikk i flammer. I forrige uke ble en palestinsk treåring drept som en følge av at en rakett falt ned for tidlig og eksploderte i en bolig i utkanten av Gaza. “Tiden for operasjon Cast Lead 2 nærmer seg for hver eneste rakett som skytes ut fra Gaza,” sier en militær israelsk kilde i en epost til Søkelys. “Den israelske regjeringen er fast bestemt på å gjøre det som skal til for å beskytte israelske soldater og sivile,” heter det i en twitter uttalelse fra det israelske forsvaret.

https://www.youtube.com/watch?v=1lndQG9IrDs