Israel-venn og kristen-konservativ avisdebattant Roald Øye er død

Pensjonert lektor Roald Øye som var en markert skikkelse i Kristiansands kristenliv gjennom en årrekke er gått bort. Roald Øye var nesten til det siste et navn man ofte så i Fædrelandsvennens debattspalter. Han var også et navn som profilerte konservative kristne meninger i religiøse aviser som Dagen og Vårt Land. Han var en varm talsmann for den jødiske staten, han var tydelig i sin støtte til Ja Til Livet saken i Norge og var aldri redd for å fronte hvem og hva han trodde på.  Roald Øye døde den 22 desember 2021, 88 år gammel og etterlater seg kone og fire voksne barn.

Roald Øye vil bli husket for mye, spesielt for sitt varme forsvar av den jødiske staten og det faktum at han alltid stod på et verdikonservativt synspunkt i forhold til abortsaken, i forhold til det kristne ekteskapssynet og han var også aktiv på gudstjenestene på Sødal bedehus i regi av den norske kirke i eksil, hvor Børre Knudsen og Ludvig Nessa var i front. Vi lyser fred over Roald Øyes minne og med dette har en markert skikkelse i det kristne landskapet her på Sørlandet lagt ned sin vandringsstav for å være hos Herren. Våre tanker går til hans ektefelle og nære familie.

tekst Kjell Andersen

2 tanker om “Israel-venn og kristen-konservativ avisdebattant Roald Øye er død

  1. Hvil i fred. Han holdt også av og til morgenandakt i NRK, senest for 2-3 år siden. Trolig de fineste andaktene jeg har hørt på NRK.

  2. En hedersmann, med andre ord. Sånne folk trenger vi i dagens samfunn. Synd han ikke fikk passere 90 år, spør du meg.

Det er stengt for kommentarer.