Israel og pro-vestlige arabiske land forbereder seg på at Biden vil gjenoppta omstridt atomavtale med Iran

Regimeskiftet i Washington får Israel og pro-vestlige arabiske land til å gjøre forberedelser for at Joe Biden kan komme til å gjenopprette Hussein Obamas atomavtale med Iran. Både Israel og en rekke arabiske land advarer nå Biden og sier at en slik avtale vil kunne føre til at Israel i uformellt samarbeid med Saudi-Arabia vil føle seg tvunget til å ta ut Irans evner til å utvikle atomvåpen med et omfattende militært angrep på Irans kjernefysiske fasiliteter. Joe Bidens massive policy-skifte kan skape ny usikkerhet og ytterligere spenninger i Midtøsten. Som kjent fører en allianse av arabiske stater rundt Saudi-Arabia krig med Iran-støttede hutu-opprørere i Jemen og denne konflikten har pågått i flere år, mens Israel på sin side har gjennomført flere større luftangrep mot iranske mål i Syria for å hindre landet i å utplassere styrker og våpen i Libanon.

Dersom Joe Biden gjeninnfører Obamas tvilsomme atomavtale med Iran vil det kunne sende regionen inn i en ny krig. Under de åtte år Barack Obama satt med makten i det hvite hus, ble det startet opp en rekke kriger i Midtøsten. Den arabiske vår ble etterfulgt av et blodbad og konflikt i mange arabiske stater, og fire år med Trump førte til betydelig reduksjon i krigshandlingene i regionen. Nå frykter mange at de fire år med relativ fred vil bli erstattet av nye blodbad -og det er intet Israel frykter mer enn at dødsfienden Iran, blir utrustet med kjernefysiske våpen. Den fornyede frykten for at regionen er et skritt nærmere en storkrig kom etter at Joe Biden har utnevnt Rob Malley som bidro til Obamas atomavtale, til å være spesialutsending til Iran. Dette skaper nå ny usikkerhet i regionen og Israel og Saudi-Arabia som begge frykter et atombombeutrustet Iran fører nå  uformelle samtaler om hvordan de skal takle et mindre vennlig innstilt Washington i månedene som kommer. En konflikt mellom Iran og Israel syntes å ha kommet betraktelig nærmere etter at Biden ble installert som amerikansk president. Israel frykter at dersom atomavtalen vil bli gjenopptatt vil Iran etterhvert kunne anrike seg nok uran til å lage atomvåpen. Statsminister Netanyahu som selv har utskrevet nyvalg i Israel i mars har lenge gjort det klart at et atomvåpenutrustet Iran er totalt uaktuellt for Israel og at landet om nødvendig selv vil ta ut Irans atomkapasitet.

Facebook Comments

7 tanker om “Israel og pro-vestlige arabiske land forbereder seg på at Biden vil gjenoppta omstridt atomavtale med Iran

 1. 30/01/2021, kl. 15:27 sa hans henrik:

  Du snur alt på hodet, dine referanser passer på trump og republikanikerene. etter demokratene tok over er det ingen demonstrasjoner eller forsøk på å storme kongressen.

  Hmmm.. .

  Jeg tenker som følgende:

  Demokratenes helt uakseptable fremferd i USA har passert et nivå som ingen trodde var mulig. Det skjer åpenlyst uten at det store flertallet av venstreradikale medier reagerer over hodet. Tvert i mot, de applauderer. Og stadig tar politikere, journalister og andre aktivister fra venstresiden til orde for å forby de ganske få som publiserer alternativ informasjon. Trumphaterne sitter musestille og later som ingen ting.

  Mange har sammenlignet det som skjer i USA i disse dager med dramatiske politiske omveltinger i andre land. Det er ganske mange eksempler men en av de mest kjente er jo nasjonalsosialistenes vei til makten i forrige århundre. Det finnes faktisk ganske mange likhetstrekk med det som skjer i USA i disse dager og det skjedde i Tyskland. “Riksdagsbrannen” som skulle stemple nazistenes politiske motstandere som terrorister og fiender av Tyskland, og skremme alle andre til lydighet, er bare en av dem. Da noen få soldater fra nasjonalgarden ble sendt til det hvite hus for å sikre det mot opprørere ble Trump slaktet totalt i de venstreradikale mediene. Når demokratene mobiliserte titusenvis så “beviste” dette bare hvor farlige republikanerne var. En strategi som kunne vært snytt ut av nesa på Himmler og Goebbels. Og folk trodde på dem også.

  Overvåkningen og det politisk styrte politiet i regi av Himmler og Heydrich, Goebbels propaganda og den politisk korrekte terroren på gatenivå var viktige elementer på veien mot total makt. I dag overvåkes folk av big-teck til minste detalj gjennom telefoner som lytter og gjennom alt som skjer på pc’er. Stadig mer av den informasjonen folk mottar har preg av propaganda og manipulasjon. Objektiv politisk journalistikk finnes snart ikke mer. Akkurat som i mellomkrigstidens Tyskland.

  Noe som boostet nazibevegelsen var den brutale krigen fra 14 til 18 og de store økonomiske problemene. Mange ble følelsesmessig avstumpet og fulle av aggresjon. Jeg tror faktisk vi har en slags paralell til dette også idag. Barn og unge bruker tusenvis av timer på brutale dataspill. Hele oppveksten kan preges av dette. Det påstås at de ikke blir påvirket men det blir de åpenbart. At mange blir mer ufølsomme er sikkert. Sannsynligvis svekkes det indre moralske kompasset. Og de blir mer trigget av behovet for “adrealinopplevelser”. Enda et element er at den sosiale koblingen mellom foreldre og barn har vært påtagelig lav i USA gjennom mange år. Fenomenet “sosial arv” er sterkt svekket. Slik var det nok i tyskland også.

  Et annet vesentlig trekk var avkristningen i Tyskland i tiårene før 1. VK. Etter 1.VK var den gjevne tysker var dessillusjonert og de var åpne for nesten hva som helst som kunne gi dem noe å tro på. Man kan vel si at store deler av befolkningen i USA er avkristnet også. Ren statistikk beviser dette. Hvor mange som kunne tenke seg å støtte revolusjonær politikk vites ikke. Men det kan være mange flere enn man ønsker å tro.

  Den mest skremmende paralellen kan ha vært det skjedde på den tiden riksdagen brant. Det politiske etablissementet i Tyskland var svakt. De trodde den konstitusjonelle statsmakten stod fjellstødt. Men det gjorde den ikke. Da den gamle og alderssvekkede general Hindenburg gav etter for Hitler var løpet kjørt. Da fikk de radikale kreftene fikk fritt spillerom. Ved å bruke metoder som under normale forhold aldri ville bli tillatt, ble Europas fremste kulturnasjon transformert til en arena for nazistenes syke ondskap i løpet av veldig kort tid.

  Hvordan kunne det skje? Jo, det kunne skje fordi veldig mange mennesker stilte seg til rådighet for å utføre nazistenes ugjerninger. Det var nok å si at den ultimate ondskapen var et legitimt middel for å kjempe for “den gode sak”. Og utøvelse av den “helt nødvendige” ondskapen ble en adrealinopplevelse som veldig mange mer enn gjerne tok del i.

  Kan dette skje igjen i en eller annen form? Åpenbart. Det har skjedd til alle tider. Det interessante er tidsperpektivet. Stalin, Mao og mange andre i samme kategori begrenset sine muligheter gjennom stupid maktmissbruk, gjennom massedrap på intellektuelle og beslag av eiendommer og næringsliv. De virkelig farlige revolusjonene er antagelig de som favner bredt i samfunnet. De som vokser frem over litt tid, som et dugnadsprosjekt mellom industriaktører, medier, politikere, staten og utdanningsinstitusjonene. Slik var det i nazitiden.

  Hvis den totalitær venstresiden får full kontroll i USA vil de bli den perfekte allierte for Kina. Sammen vil de enkelt kunne styre resten av verden.

  Når jeg skrev dette kom jeg til å tenke på en overlevende fra konsentrasjonsleirene som fortalte at de ble transportert i åpne fullpakkede kuvogner gjennom en by. Antagelig skjedde dette mot slutten av krigen. Da toget passerte under en bro stod det unger klare på broa for å kastet stein ned på fangene. Kanske var dette som et “dataspill” for disse? De som stod i kuvogna var antagelig ikke mer mennesker enn figurene i et dataspill.

  Hvis folk ikke hadde vært så sløvet ned av samfunnet rundt seg, og bare fulgt strømmen, så tror jeg mange hadde gjort mye andeledes i livet.

 2. Det farligste er hvis de som har stemt på Biden og Harris oppdager at de har blitt grundig bedratt av mediene. Hele tiden lekker det kompromiterende informasjon ut på nettet om korrupsjon, grove løgner og politiske ordre som kan bli ødeleggende for vanlige folk. På et tidspunkt kan Biden-administrasjonen plutselig få hele folket mot seg. Faren for at de da vil innføre diktatur er helt reell. Noe av det første de vil gjøre er å ta kontroll over nettet og DNS-systemet. Da kan de stenge ute alle de “farlige bloggerne” og all annen uønsket informasjon. Men da har de samtidig vist sitt sanne ansikt.

  Hvem vet om alle profetiene om amerikanske byer i brann kan ha noe og gjøre med et opprør som har preg av borgerkrig?

  Kanskje kan episoden med Gamestop-aksjen være et eksempel på ting som kan få folk til å begynne å tenke litt selv?

  Mange i Biden-administrasjonen som har hatt ganske beskjedne lønninger har blitt rike ved hjelp av “pay for play”. Det siste var visst at Bidens nye finannsminister fikk fem mill kr. for å holde en kort tale for en eller annen finannsinstitusjon. Det er slik de hvitvasker bestikkelser.

  Slike finannsinstitusjoner inngår veddemål på børsen som kalles shorting. De vinner hver gang siden de er så rike at de lett kan manipulere kursene. Og taperne blir som regel alltid småsparerne. Helt til nå nylig. Noen småsparere slo seg sammen og brukte den samme metoden mot milliardærinstitusjonene som de selv bruker, slik at disse tapte penger. Men da ble småspareres samarbeidsprosjekt straks stengt ute fra børsen. Tilfeldig?

  USA’s politiske “elite” ser nå ut til å ha blitt så råtten som det er mulig å bli. Og det utrolige er at medieløgnene evner å forblinde folk i den grad vi ser. “Kun det de ser i de venstreradikale mediene er sant”. Akkurat som i Norge.

  Men i samme øyeblikk som trollet sprekker kan omslaget bli totalt. Og i en slik situasjon vil antagelig USA som millitærmakt ble lammet. Faktisk er det mulig at stater som f.eks Texas vil bryte ut og bli en selvstendig nasjon. Bare Bidens forslag til ny valglov kan alene bli årsak til dette. Den kan i beste fall sammenlignes med en bolsjevikrevolusjon.

  Alle som tenker litt selv ser klart at Kina har hatt mange finger med i spillet for å skape dagens situasjon i USA. Og sannsynligvis kan Kina ganske enkelt utløse en total nasjonal krise også. Showet som avslørte Kinas inflytelse over “eliten” i USA kan sannsynligvis ha vært en advarsel.

  Sier dette litt om hvorfor demokratene har blitt så ekstreme? Og hvorfor er så mange republikanere handlingslammet? For de som følger litt med virker svaret ganske klart. Det ligger i en kjent sannhet som sier at de aller alvorligste forbrytelsene begås for å dekke over mindre alvorlig kriminalitet. Mange kjenner at det brenner veldig under beina på dem. De var villige til å bruke løgn, kriminelle metoder og bedrag for å ødelegge Trump. Men i neste omgang er det ikke sikkert at dette er nok for å tilfredstille Kina.

  Mye tyder på at det kan skje ting de neste årene som vil overgå alt folk trodde var mulig.

 3. Det er ikke bare – bare å ta ut Irans atom-fasiliteter : Mange av disse sentrifugene befinner seg langt nede i fjell. Anriking av uran med høyere verdi har Iran allerede startet – for å lage atombombe kreves det høy-anriket uran. Men Iran har i mange år hatt samarbeid med russerne og russiske offiserer har vært i landet lenge.
  Videre husker vi noen år tilbake : Iran hadde kjøpt atombomber fra Nord-Korea. Disse ble sendt med skip til en havneby i Syria – noe Mossad fulgte med på. Disse bombene ble en kveld lagret i en bygning i Syria natten over. Da sendte Israel jagerfly mot dette lageret – og gjorde det hele om til pinneved.
  Det fins et våpen mot fjell-anlegg : Bunker-busters med kring 1000 kg TNT.
  Et kystfort som var nybygd i Troms – kostet 1 milliard kroner – ble nedlagt etter kring tre ukers drift : Grunnen var disse kjempe-bombene som visstnok også Russland har utviklet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *