Siste nytt: Israel iverksetter “Operasjon Protective Edge” for å stoppe palestinske rakettangrep

Israel med nye flyangrep mot Gaza natt til tirsdag og mer enn 50 mål bobmbet, skoler over hele Sør-Israel er stengt, helse og ambulanse-personell i høyeste beredskap

IDF på Twitter: Hamas-terroristene er ikke trygge så lenge som de fortsetter å true liv og helse til israelske sivile

idf-twitterDet israelske forsvaret har nå beordret og iverksatt “Operasjon Protective Edge” for å stanse de massive palestinske rakettangrepene mot israelske byer,  melder det israelske forsvarets talsmann på Twitter. I følge meldingen som ble postet klokken 0030 natt til tirsdag har operasjonen blitt iverksatt for å stoppe de massive palestinske rakettangrepene mot byer i det sørlige Israel. Siden begynnelsen av året har Hamas og andre palestinske terrorgrupper avfyrt mer enn 450 raketter mot Israel hvorav 230 den siste måneden. Nyheten om “operasjon Protective Edge” ble etterfulgt av flere israelsk flyangrep på Gazastripen like etter midnatt norsk tid. Hamas på sin side uttaler at de vil møte enhver israelsk aggresjon med flere rakettangrep mot israelske byer. Minst 50 mål er blitt rammet i den israelske gjengjeldelsen

De palestinske rakettangrepene mandag kveld fortsatte også over midnatt da en rakett ble skutt mot Ashkelon. Mandag kveld kunne luftsirener høres i en rekke byer mens det idf-angriper-gazaisraelske antirakett-systemet slo ut tolv raketter som kunne ha forårsaket person eller materielle skader på hus og bygninger. Forløpig foreligger det få detaljer om hvor omfattende den beordrede militæroperasjonen vil bli og spørsmålet mange stiller seg er om Israel vil sende bakkestyrker inn i Gaza.  I de siste dagene har Israel sendt store styrker til grenseområdet mot Gaza og senest mandag fikk 1500 reserverister ordre om å møte til tjeneste. Innbyggerne i det sørlige Israel har blitt bedt om å holde seg innenfor en 15 sekunders radius fra bomberom og sykehus har blitt bedt om å kalle inn nødvendig mannskap. Hamas på sin side har lovet å besvare etthvert israelsk angrep med full militær styrke og på Gazastripen forbereder den norske legen Mads Gilbert seg for nok en runde med demonisering av Israel i beste sendetid på Dagsrevyen.

15 sekunder, er det nok?

Det israelske forsvaret gikk tidligere mandag kveld ut med rettledning til israelske borgere i rakettutsatte områder om å holde seg innenfor en 15 sekunders radius fra beskyttelses og tilfluktsrom. Etter at en rakett er avfyrt fra Gazastripen har innbyggerne i en rekke israelske byer bare 15 sekunder på å komme seg i sikkerhet før den  potensielt dødlige palestinske “gaven” eksploderer i israelske boligområder og selv Israel-hatende nordmenn som nærer dype sympatier for palestinerne bør kunne enes om at dette er en uholdbar situasjon.

https://www.youtube.com/watch?v=Cv1SoFXIhCI

Det israelske forsvaret som helt frem til i går har reagert med tilbakeholdenhet overfor de palestinske rakettangrepene må åpenbart går langt mer effektivt til verks enn å slå ut rakettutskytningsramper, tomme bygninger eller våpenlagre. Tidligere mandag uttalte den tidligere Shin Bet sjefen dette: “Vi må fokusere på hvordan vi kan ødelegge Hamas militære kapasitet på Gazastripen, -Dette er ikke et treukers prosjekt som “operasjon Cast Lead” i 2008 eller en åtte-dagers aksjon a la “Pillar of Defence” (2012) -for dette er et prosjekt som vil ta lang tid, dette er heller ikke et trekk vi kan unngå for selv om vi ikke kan knuse Hamas ideologi kan vi likevel ødelegge terrororganisasjonenes militære kapasitet.

 

 

8 tanker om “Siste nytt: Israel iverksetter “Operasjon Protective Edge” for å stoppe palestinske rakettangrep

 1. Jeg må bare si jeg blir rystet over å se det du skriver..”Gershon Salomon har fått “bekreftet” at dette vil skje mens han lever og at han er utvalgt til dette”..La meg være tydelig med deg i kjærlighet. Kom deg bort fra disse ville spekulasjonene og hold fokus på kristus korsfestet for syndere. De som sier at de er “utvalgt til dette”, noe som man ikke en gang kan være sikker på om vil skje, er langt utenfor bibelens åpenbaring og taler dermed direkte med Gud. Å være interessert i de siste ting og Jesu annet komme er viktig, men det du her holder på med er villfarelse. Dette er kun antakelser, og desverre lyder det av forførelse. Hilser deg med disse ordene.

  Åpenbaringen 22:18-19

  “Jeg vitner for enhver som hører de profetiske ordene i denne boken: Dersom noen legger noe til dette, da skal Gud legge på ham de plagene som det er skrevet om i denne boken. Og dersom noen tar noe bort fra ordene i denne profetiske boken, da skal Gud ta bort hans del fra livets tre og fra den hellige byen, som det er skrevet om i denne boken.”

  Matteus 24:36

  “Men den dagen og timen kjenner ingen, ikke engang himmelens engler, men bare min Far.”

  Matteus 24:44

  “Vær derfor beredt, dere også! For Menneskesønnen kommer i den time dere ikke tenker.”

 2. Jeg er enig Bjørn, ingen kjenner dagen eller timen, men vi vet en ting. Herren kommer snart og det vi ser rundt oss i dag er “fødselsveene” – tegnene som peker på at den korsfestede og oppstandne Herre og frelser snart vil komme igjen. 2019? 2024? 2028? 2037? Bare vår hellige Fader kjenner timen, datoen og klokkeslettet..Uansett er det spennende tider vi lever i. Men vårt blikk må først og fremst være rettet på Kristus Jesus som korsfestet, mens vi venter og ser frem til den store dagen.

 3. Hei, du opererer med tide og tidspunkt som du ikke har noen som helst dekning for i bibelen. Ingen vet sikkert disse tingene du påstår, mens du kommer med konkrete årstall for gjenreisning av tempelet og navngir er jødisk mann som er utvalgt til dette??? Dette har du absolutt ingen dekning for, og det er slikt utsagn og spekulasjoner som fører folk vill. Igjen så sier jeg det…Alle som har kommet med slikt har bommet. Du har uansett intet mandat til å komme med disse påstandene så sikkert hvis du ikke har fått dette direkte fra Herren selv..OG DET HAR DU IKKE. At du skriver at denne mannen er “utvalgt” til å gjenreise tempelet får deg til å fremstå useriøs og mannen selv er villfaren.

 4. Du lever tydeligvis i din egen lille verden. Du refererer til bøker utenom bibelen for å stadfeste dine poeng. Du er helt på jordet. Beklager, men dette blir latterlig. Det er tydelig for meg at denne “Gershon” sine “åpenbaringer” overgår bibelens ord for deg. Du burde snu umiddelbart fra disse spekulasjonene og holde deg til Guds Ord. Du er forført.

 5. Dette er ord til deg Langesæter, og denne falske profeten “Gershon” som har forført deg bort fra Guds ord. Akkurat slik djevelen vil.

  Lukas 17:23

  “Og de skal si til dere: Se her! – eller: Se der er han! – Gå ikke dit og følg ikke etter!”

  Lukas 17:23 NB

  Og de skal si til dere: Se her! – eller: Se der er han! – Gå ikke dit og følg ikke etter!

  Matteus 24:36

  “Men den dagen og timen kjenner ingen, ikke engang himmelens engler, men bare min Far.”

  Markus 13:32

  “Men denne dagen eller timen kjenner ingen, ikke engang englene i himmelen, ikke engang Sønnen, men bare Faderen.”

 6. Formålet er vel greit, men ingen kan si med sikkerhet at templet skal gjenreises? Det står ingen steder klart i bibelen men er en tolkning. Du gjør dette til en stadfestet sannhet med tidspunkt i tillegg..Det kalles villfarelse og lagt han. At sier at HAN er utvalgt til det gjør han til en falsk profet..Alle som påstår noe slikt er utenfor bibelens ord og da en forfører med ny åpenbaring utenfor Guds ord. Dette du skriver er sludder og spekulasjoner. At du bruker andre skriv en bibelen også gjør deg til en forfører.

 7. Jeg tror også templet blir gjenreist. Problemet blir når du stadfester det med dato, og 1000års riket også daterer du. Det er løgn og villfarelse. Du har ingen kjennskap til dette. Det vet bare Gud. Bibelen gir ingen årstall på disse hendelsene. Bibelen gir oss heller ingen sikkerhet på at Hverken templet gjenreises eller at 1000års riket begynner da eller da. Det er kun tolkninger og spekulasjoner. Ingen vet tidene.

Det er stengt for kommentarer.