Islamsk stat har kidnappet mer enn 100 kristne familier, frykt for at de vil bli halshugd eller solgt som sex slaver

isis-kidnapper-syriaDen muslimske ekstremist gruppen “Islamsk Stat” skal ha kidnappet flere dusin kristne syriske familier i noe som er blitt omtalt som terrorist organisasjonens største militære fremgang siden de beseiret og overtok den historiske byen Palmyra i mai. I følge den britisk basert Syrian  Observatory for Human Rights skal Islamsk Stat ha inntatt byen al-Qaryatain som ligger i Homs distriktet i den vestlige del av Syria torsdag, og de skal ha tatt et stort antall kristne familier som gisler. Den muslimske terrormilitsen begynte sine angrep på byen etter en hellig kriger gjennomførte et selvmordsangrep mot en kontrollpost ved byens inngang. (Foto:Skjermdump Christian Post)

Etter å ha kjempet en hel natt mot styrker lojale mot president Assad tok Islamsk Stat kontroll over byen som var et kjerneområde for kristne og andre religiøse minoriteter som hadde flyktet da den islamske staten tok over Aleppo. Syrian Observatory for Human Rights sier at minst 230 mennesker har blitt tatt til fange av Islamsk Stat og blant disse er det 45 kvinner og 29 barn. I følge rapporten var de som er kidnappet på en sjekkliste over kristne familier som er utarbeidet av islamsk stat. Noen av de som er bortført ble kidnappet var den syrisk katolske  Mar Elian klosteret i byen. De kristne som er blitt bortført skal enten tilhøre den syrisk ortodokse kirke eller den katolske kirke i Syria og det heter også at tallet på kjente kidnappinger som skjer er økende. En talskvinne for ” A Demand for Action” skal ha sagt til MailOnline at omkring 300 familier hadde greid å flykte. Den islamske staten har gjenopptatt praksisen med å gjøre kvinner fra religiøse minoritetsgrupper til sex-slaver, mens mennene blir drept og det er frykt for at dette også kan ramme de siste som er kidnappet.

“Hovedbekymringen er sex-slaveri og massehenrettelser ved halshugging” sier Diana isis-killsYaqco. Rundt 1500 mennesker flyktet til hovedkvarteret til erkebispedømmet i Homs og i en uttalelse fra erkebispedømmet heter det at over 100 familier kan være blitt tatt til fange samtidig som erkebispedømmet gir husly og nødvendig hjelp til de som er flyktet til erkebispedømmets hovedkvarter. Islamsk Stat tok først alle familier til fange og begynte å forhandle om løslatelse for noen av de. Omkring 200 kristne familier ble løslatt mens 100 familier ennå er i fangenskap hos terrorstaten og det er grunn til å frykte for deres skjebne. Samtidig som Islamsk stat fordriver og tar stadig nye områder i Syria og sender titusener på flukt er den kristne kirke i Vesten tause om forfølgelsen av syriske kristne i IS kontrollerte områder. Den vestlige viljen til å gi flyktninger fra Syria beskyttelse syntes minimal og fra USA rapporteres det om at kristne som kommer som flyktninger fra Irak og Syria enten blir nektet innreise og dersom noen prøver å ta seg inn uten gyldig godkjennelse settes de i fengsel.

 

 

 

Én tanke om “Islamsk stat har kidnappet mer enn 100 kristne familier, frykt for at de vil bli halshugd eller solgt som sex slaver

  1. Vi må løfte opp disse syriske kristne i bønn. Hvorfor er menighetene tause? Hvorfor skriver ikke Ansgar Braut og andre som hater Søkelys harmdirrende innlegg i Dagen og Vårt Land for å vekke kristne til engasjement for forfulgte kirke. Eller er alt det som det dreier seg om nå å lytte til falsk forkynnelse fra Joel Osteen og andre falske profeter

Det er stengt for kommentarer.