Iranske styrker kjemper sammen med russiske og syriske styrker for å redde Assads regime

Både iranske og russiske styrker deltar nå i aktive kamper sammen med syriske styrker
al-quds
mot USA støttede opprørere og muslimske jihadister. Det er israelske militærkilder som hevder at hundrevis av iranske elitesoldater tilknyttet Al Quds nå i tett samarbeid med russiske militærpersonell kjemper for å redde president Bashar Assads regime. I følge nettstedet Debka har Russland nå opprettet en ny luftrute for transport av militært utstyr og personell som flys via Iran og Irak fra Sevastopol på Krim og andre baser i det sørlige Russland til den syriske Mezze flybase utenfor Damaskus.

Tidligere er det blitt kjent at Russland har sendt flere Mig 31 jagerfly til Syria som brukes i kampen både mot islamsk stat og forskjellige opprørs og jihadistgrupper finansiert og støttet av Vesten. I følge de israelske kildene skal Al Quds kommandant Qasem Soleimani i samråd med Russlands president Vladimir Putin ha sendt inn hundrevis av bakkesoldater for å støtte det vaklende syriske regimet. Både Russland og Iran har fra dag en av konflikten stått last og brast med sin syriske allierte, og dersom de israelske opplysningene om et økt militært russisk og iransk nærvær i den syriske konflikten viser seg å holde vann, innebærer dette en farlig utvikling i den langvarige borgerkrigen. I følge de israelske kildene har Assad regimet nå bare kontroll på 25-30 prosent av landet og den militante islamske stat svelger stadig større områder spesielt i Syria. Det syriske blodbadet ble utløst av at vestlige ledere stadig oppfordret til regimeforandring i Syria og utløste en større krig som nå sender et stort antall flyktninger inn over Europa. USA på sin side sier de er bekymret for utviklingen og advarer Russland mot å komme i direkte konfrontasjon med amerikanske styrker som bomber mål tilknyttet ISIS.

 

 

Facebook Comments

1 tanke om “Iranske styrker kjemper sammen med russiske og syriske styrker for å redde Assads regime

  1. Alt ligg til rette for ein konflikt mellom Vesten og Iran og deira støttespelarar.
    Høyr Cheney i videoen.

    http://edition.cnn.com/2015/09/08/politics/dick-cheney-iran-speech-madness/

    “This agreement will give Iran the means to launch a nuclear attack on the U.S. homeland,” Cheney said. “I know of no nation in history that has agreed to guarantee that the means of its own destruction will be in the hands of another nation, particularly one that is hostile.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.