Innfører “lik eller ikke lik” i kommentarfeltet -vurderer retningslinjer for kommentering i Søkelys

Illustrasjonsfoto: Utstøtt på grunn av meninger. Foto: Ashnaa Rabbani (flick)

Som kjent er Søkelys tross ønsker fra enkelte ikke spesielt glad for å innføre sensur eller nekte noen å skrive kommentarer om det som blir skrevet. Selv om enkelte har oppfordret meg til å utestenge noen fra kommentarfeltet, sitter en slik beslutning svært langt inne. En av årsakene til at jeg så langt har reservert meg mot å utestenge noen fra kommentarfeltet, er fordi utestenging og utstøtelse er noe som først og fremst er sektenes våpen for å stenge ute personer som har avvikende meninger. Det er jo en kjent sak at mange kristne sekter har en kynisk praksis med å utestenge mennesker fordi de uttrykker meninger i konflikt med det som er tillatt å mene.

Fra et møte på Oggetun i regi av Nardus

Det å utestenge mennesker fra et offentlig tilgjengelig forum eller en nettside er slett ikke en enkelt sak. Flere har kommet med oppfordringer om å utestenge noen av dem som skriver her, men hittil har ikke dette blitt tatt til følge. En av årsakene til at det å utestenge noen fra debattene er noe som sitter langt inne, ligger i det faktum at utestengelser eller utstøtelse er et våpen religiøse sekter anvender for å isolere medmennesker fra å delta i eller uttrykke sine meninger om noe. “Jeg har selv noen få ganger opplevd å bli utestengt av noen på Facebook. Bare for noen uker siden ble jeg blokkkert fra en Facebook side til en tidligere “venn” fra en religiøs sekt jeg var borte i for noen år siden. Jeg hadde sett hans Facebook side og lest at vedkommende (på tross av sitt medlemskap i Nardus) hadde oppdaget at han stod innmeldt i den norske kirke. I forbindelse med akkurat det ble det en debatt under hans hovedkommentar hvor det ble diskutert om det var riktig at ikkemedlemmer av folkekirken skulle kunne bli begravd på en kirkelig kirkegård og om det finnes alternativer til å bli begravd på kirkens kirkegård. I min kommentar skrev jeg da at man kan få asken til å bli strødd -eller ta kontakt med “menigheden Samfundet” og søke å bli begravd på deres private kirkegård, siden disse har sine egne gravplasser. Jeg la vel også til at det egentlig ikke betyr noe hvor man blir begravd -fordi Jesus ved sin død og oppstandelse har overvunnet døden og gravens makt. Når jeg dagen etter skulle se om noen hadde respondert på min kommentar, så oppdaget jeg at jeg var blokkert. Min tidligere “venn” har nok skydd mitt navn som pesten, og vipps blokkert eller utstøtt meg fra det gode selskap, og det gav meg ingen god følelse.

Religiøs makt

Søkelys har tidligere vært ett av de medier som har kommet med kritikk blant annet overfor Dagen og Verdidebatt -som har blitt anklaget for å ha utestengt personer som har meninger som ikke er korrekte. I det gamle Søkelys skrev jeg flere artikler omkring Dagens policy endring som mange mente truet deres ytringsfrihet samt om verdidebatt som også utestengte debattanter fordi de hadde “gale meninger”. En av dem som ble utestengt fra Verdidebatt var Torstein Langesæter som jeg skrev om i denne artikkelen. Torstein som er blant dem som utrykker meninger vi kanskje ikke er enige i eller forstår helt, er en hyggelig kar som må bli møtt med respekt selv om vi er uenig i det han måtte tro og mene. La meg si det slik: Det å utstøte eller blokkere noen fra Søkelys er noe som sitter svært langt inne, fordi det i hvert fall i meg gir assosiasjoner til de maktovergrep som skjer i regi av religiøse sekter når man forsøker å jage bort eller holde på utsiden personer som har meninger som bryter med vår organisasjon eller sekt.

Siste mulighet

Det å blokkere noen fra Søkelys vil være absolutt siste mulighet som blir utprøvd men det kan bli aktuelt å innføre noen kommenterings-regler som folk må forholde seg til. I så fall vil det først og fremst ta i bruk sletting av kommentarer som bryter med de retningslinjene som eventuelt vil bli utarbeidet, men dette vil ikke være noe som gjøres over natten, og en slik endring vil også bli publisert slik at leserne vet hva man skal forholde seg til. Dersom du har forslag til hva slags kommenterings eller debatt-regler som bør gjelde, så send en epost om det til sokelys@gmail.com. Eventuelt kan du også komme med forslag på hva slags retningslinjer som bør gjelde i kommentarfeltet under her. Videre er det allerede nå gitt en mulighet til å like eller mislike en kommentar. En slik kommentarvurdering -vil kunne være til hjelp i forbindelse med å utarbeide noen greie retningslinjer for kommenteringen her inne.

I mellomtiden

I mellomtiden vil jeg oppfordre alle som kommenterer til å tenke seg litt om hva de skriver. Meningen med dine og mine ord er å gjøre oss forstått og forklare mennesker hva vi tror og mener, men også hvorfor vi tror og mener det vi gjør. En god debatt om et tema krever saklighet og derfor oppfordrer jeg alle som kommenterer til å holde seg til sak, hver høfflig og grei mot dem du diskuterer med og tilsist, det du mener og uttrykker med dine ord bør kunne stå seg i lys av evigheten og den allmektige Herre og Gud. Si gjerne hva du mener om saken!

 

 

46 tanker om “Innfører “lik eller ikke lik” i kommentarfeltet -vurderer retningslinjer for kommentering i Søkelys

 1. Norsk injurielovgivning er vel en grei nedre grunnmur. Selv blir jeg absolutt ALDRI krenket – uansett hva som skrives om meg. Spesielt lett tar jeg på stalkere som går til flerfoldige personangrep uten å fremføre logiske eller bibelske argumenter. De bare hjelper rettsindige til å se kontrastene mellom debattantene.

  Som tidligere redaktør i en hovedstadsavis og virke som journalist i Norges største avis er jeg fortrolig med redaktørplakaten og pressens kjøreregler. Litt temperament må man tåle uten å la det lett-krenkede tyranniet kneble ytringsfriheten.

  For øvrig implementerer Norge FN’s menneskerettigheter med forrang foran norsk lov 1. januar 2018. Dette er selvsagt for å kneble kritikk av islam for der i gjennom å skjule det totalt mislykkede multikult-eksperimentet. Tyskland gjorde dette allerede 1. oktober og det har allerede bidratt til fengsling av en journalist for 2,6 år kun fordi han gjenga et foto av den muslimske stormuftien av Jerusalem som håndhilste på Hitler under krigen.

  Likes bryr jeg meg NULL om. De som mobbet Jesus rottet seg sammen, men Jesus repliserte at det bare var ytterst få som vandret langs den smale vei. Negative likes for meg er derfor et ansporende hederstegn. Hadde flertallet likt Jesus hadde ikke de bibelske profetiene vært sanne.

  4
  3
  • Maskinpistol? Den bar vel litt drøy. Jehovah vitner har nok lite kjennskap til våpen.

  • Om det er Vaktårnistene du mener vet jeg ikke hva de vet om våpen. Men våpen kjenner jeg godt til etter militærtjeneste ved Hærens våpentekniske korps på Helgelandsmoen før jeg fortsatte mot befalsskolen i Åsegarden militærleir ved Harstad .

   Det var først etter at jeg ble kristen at jeg forstod at kristne brødre ikke kunne skyte og drepe hverandre fordi de levde i to forskjellige land under to forskjellige politiske regimer.

   Det var forresten en MP 40 Schmeisser som pekte mot oss ved angjeldende anledning. Et helauto våpen ladet med 32 stk. 9×19 mm Luger-ammo som gir en skuddtakt på 500 skudd pr. minutt. Etter ett skudd kilte det seg. Trolig fordi vedkommende benyttet vanlig 9 mm parabellum-ammo som ikke har nitede tennhetter. Da spretter hettene tilbake ved utkast og kan forkile ejectoren, extractoren eller upper/lower-deler. Dette lærte jeg mye om i militæret.

   For øvrig bar også disiplene sverd mot ville dyr og landeveisrøvere. Personlig selvforsvar er ikke noe Bibelen fordømmer. Det var når Peter trakk sverdet og hogg øret av Malkus – prestens tjener – at Jesus formante Peter og oss at vi ikke skulle gripe til våpen mot myndighetene.

 2. Overdrevet Kjell, det er kun meg dere hater her på Søkelys, eller enkelte av dere!
  Skriver jeg ikke på Søkelys, eller dere ikke skriver om meg er Søkelys en harmløs liten blogg!

  Ønske om en Gid Jul og et riktig Godt nyttår til alle mine “få” venner og “mange” fiender på nettstedet Søkelys!

  • Du må skille mellom meninger og menneske, Jan Kåre.
   Som menneske elsker jeg deg. Dog ikke i en Gaysir betydning av elske. Men som en åndelig versjon av elske.

   Men det du som oftest skriver er hinsides enhver standard. Så det elsker jeg ikke.

   Men jeg ønsker oppriktig mennesket Jan Kåre Christensen alt det beste, en riktig god jul og et riktig godt nyttår.

   Og jeg også støtter de nye retningslinjene og de nye tiltakene her. La 2018 komme om noen dager. Men først er det jul.

   4
   1
  • Knut, du driver med hersketeknikk.
   Debatten på Søkelys er rolig og lite støy helt til de skriver om meg eller jeg kommenterer.
   Innføre moderasjon skulle blitt gjort for lenge siden imot hva folk har fått lov å lure, av seg her imot meg, min familie og støttespillere.
   Knut, hate imot meg og Guds ord, det finnes desverre her veldig kraftig på Søkelys.

  • FAKTAOPPLYSNING:

   Du har selv politianmeldt Søkelys for å ha forkynt Guds ord. Så jeg tror ikke at de som forsvarer Gud og Guds ord mot deg kan sies å være i mot Gud og Guds ord.

   Dermed er det sagt og jeg vil ikke ha noe mer debatt om Jan Kåre her. En mann man skal elske, men hvis gjerninger og meninger er hinsides enhver standard.

 3. Fornuftig innlegg, Kjell. Jeg støtter deg fullt ut.
  Og jeg har ingen problemer med å innrømme at jeg kan gå over streken selv.

  Selv vil jeg ta min del av ansvaret for en god og saklig debatt, og tenke meg nøye om hva jeg skriver.
  Ha en fin helg:-)

  11
 4. Hei Kjell og Søkelys.

  Å utestenge noen fra å ytre seg er nok ikke veien å gå, men at man har noen retningslinjer for kommentarer er nok sikkert greit og ryddig. Trusler og skjellsord er vel opplagte retningslinjer som alle bør følge i et kommentarfelt. Kanskje det kunne vært et tak på hvor langt et enkelt innlegg bør være i en enkelt kommentar. Det er tendenser til lange “kronikker” og utlegninger til det kjedsommelige som gjør kommentarfeltet mindre interessant. Bare noen tanker fra meg om en ellers så interresant blogg.

  • Ansgar, 4 år med nettroll virksomhet slipper du ikke unna med bare med en enkel kommentar.
   Du, Torodd og en til om ikke flere er etter min oppfatning klassiske nettroll.
   Sitter bak en datamaskin og ingen kommer nær dere noen gang.
   Even Gran hadde en meget god artikkel om dere, debatten på Søkelys burde vært om det som kom frem i den artikkelen.

   1
   7
  • Er dette et svar til meg Jan Kåre? Isåfall er din kommentar helt feilplassert da jeg ikke er noen av de nevnte personer du her henvender deg til. Hvis jeg først skal uttale meg om det som angår saken din, så er det at det kanskje er på tide å gå videre. Du har utlagt mye dokumentasjon over rettsforløpet ditt, det kan bli vel mye for den gjengse leser å holde interessen oppe.

   Er enig med deg når det gjelder gjengifte problematikken og alt som følger i kjølvannet av det, og også hvilke signaler man sender ut til andre.

  • Et svar til en person som ikke engang har skrevet i denne debatten ? Søkelys burde slå hardt ned på slike usakligheter og barnslig tull.

 5. Josef.
  Nå innrømmer du at du er et av “vitnene” som har gått fra dør til dør.
  Med det innrømmer du nå at du tilhører Jehovas vitner. Du har tidligere har skrevet at du ikke er. Så nå kom sannheten frem .

  4
  2
  • ALLE som tjener Jehova og Kristus vitner for Ham. ALLE som er sanne kristne og har mulighet til det må forkynne Guds ord rundt om i hjemmene og fra hus til hus, på torgene og på andre måter for å treffe flest mulig mennesker. ”Ve meg om jeg ikke forkynner”, sa Paulus.

   3
   1
  • De sanne kristen er de som erklærer Jesus Kristus som Herre, som har tatt sin tilflukt i Jesu sår og vunder og som har blitt rettferdiggjort ut fra troen på Kristus alene,
   Dette med å forkynne evangeliet er selvfølgelig en del av det kristne livet og en del av det å være en kristen.
   Vi har alle blitt gitt oppgaven å forkynne for våre medmennesker, både gjennom torgmøter og annen form for vitnetjeneste.
   Å gå rundt på dørene kan være en måte å gjøre det på, og arrangerer torgmøter kan være en annen.
   Jeg tror vi har noe å lære av de såkalte streeet preachers.

  • Josef.
   Ingen andre enn JH går fra dør til dør og blir jaget bort.
   Ingen vil ha noe med dem å gjøre. Falsk lære.

   Tror du som et “JH vitne” at Jesus døde på korset for våre synder.?. Jesu blod har gjort oss fri.

   3
   2
  • Herren kjenner alle hjertene hos menneskene, uansett hvike tros meniget man.tilhører,for det er vårt hjerte forholdtil vår Far som er det viktige i vår tro,for Gud ser til hjertet for der ser han den retferdige på en annen måte en det vi mennesker gjør

  • Josef har skrevet mye som helt klart bryter med undervisningen til retttroende tilhengere av Jehovas Vitner.
   Jeg har sett hvordan JV virker, hvordan de opptrer, hva slags opplæring de får, og selv om jeg syntes Josef bærer preg av å ha vært borte i Jehovas Vitner, tror jeg ikke han er en del av organisasjonens arbeid eller at han er medlem av en formell Riktes sal forsamling.

  • Faktum er at jeg tror Vakttårnets styrende råd er selve motbildet til fariseerklassen. Det ser ut til at det snart ikke finnes en eneste religiøs organisasjon som ikke er kuppet av maktmennesker som misbruker skriftene til å berike seg selv med penger og innflytelse. Det leser jeg jo om her inne også.

   Derfor har jeg og kona valgt å holde oss total-avholdende fra alt slikt. Men når det er sagt så har jeg stor empati med de menige “vitnene” som er fanget av et system som lever sitt eget ufrie liv i frykt for å åpne munnen.

  • Som du også ser i den linken, slettet Smyrna bloggen alt etter en time.
   I motsetning til deg, vet de som driver Smyrna bloggen forskjellen mellom rett og galt.
   Det er en type kunnskap du BEVISELIG enda ikke har tilegnet deg.

   6
   1
  • Hva har Søkelys med den artikkelen å gjøre?
   Jeg valgte å slette din kopiering av en artikkel i fritanke, da den ikke har noe med saken å gjøre.

   7
   1
  • Kjell, jeg tror du kan glemme moderering.
   Eneste problemet på Søkelys er når enkelte skal kommentere noe angående meg og den Himmelske blogg.
   Da mister en alle hemninger.
   Ellers er kommetarene på søkelys greie og moderate.

   1
   5
 6. Det kan være en god ide å avslutte 2017 med å avslutte alt som har med dette straffedømte internett trollet da hans sak er avsluttet med ingen sjanse for gjenopptagelse.

  Alle innlegg som omhandler den saken eller kommer med antydninger om den nå helt avsluttede saken burde enten modereres hardt eller slettes.
  Så får den straffedømte heller snakke til seg selv i sine egne blogger og eget ekko-kammer mens Søkelys tar for seg saker av interesse for kristne og ateister.

  Jeg oppfordrer til at Søkelys kjører en veldig hard linje her.

  6
  1
  • Vel, et faktabasert sted som Søkelys blir aldri like underholdende og livlige som den livlige fri fantasi bloggen din, Jan Kåre.

   Så da får du heller fantasere for deg selv i din egen blogg.

   6
   2
  • Jepp…… Du politianmeldte Søkelys fordi de holdt frem Guds ord og forkynte Hans ord. Så du er en anti-kristen, Jan Kåre Christensen.
   Men nok om deg. Nå er det Jul og i neste år hører vi ingenting mer om deg og din velfortjente dom her i Søkelys.

   3
   1
 7. Ja, Josef , verden er ikke stor. Du avtjente verneplikten ved Hærens våpentekniske korps på Helgelandsmoen. Søkte deg videre til Befalsskolen for infanteriet i Nord-Norge i Harstad. Om du fullførte denne skolen og bestod eksamen ; så er du en befalingsmann med minst sersjants grad. Videre forteller du at en person skjøt mot deg med en gammel tysk maskinpistol – men på grunn av en såkalt ” forkiling ” ; overlevde du dette angrepet.
  Videre kommer det fram at du er en utbryter fra Jehovas Vitner. At du er aktiv på PC-en kan ingen ta fra deg.
  Ønsker deg til slutt GOD JUL – selv om du trolig ikke feirer jul som JV-er.

  • Har jeg forstått deres policy rett hadde de ikke besøkt oss om vi hadde vært utbrytere. Men en gjeng av dem besøkte oss i sommer også, og det var en hyggelig opplevelse selv om vi var uenige om mye. De kommer nok neste år også, om det er mulig, for kona er gourmetkokk.

   Også jeg ønsker både deg og alle de andre noen riktig gode feriedager. Jol, eller Midtvintersblot feirer vi riktig nok ikke, men det er like fullt godt å kose seg midt i den mørkeste og kaldeste årstiden.

   La meg kort si at jeg ikke har noe imot jakt- og konkurranseskyting. Det er nytte- og treningsvåpen for dette og har intet med krig å gjøre. Å holde dyrebestanden i likevekt er etter mitt skjønn en gudgitt oppgave.

   Alt som ”dura og smalt” da jeg var liten hadde jeg ikke råd til selv om far var jurist og dommer. Da jeg jobbet hadde jeg ikke tid, men nå er det blitt veteranmotorsykkel og gode greier. God “solsnu”..

 8. Der har du nok helt rett , Josef. Bibelforskere har funnet ut at Jesus eller Yeshua som hans navn var , ble trolig født i september eller starten på oktober. Da kan man spørre : Hva er det vi feirer ved juletider ?? Trolig solsnu eller vinterblot – som du nevner.
  Videre : Om Jesus ville at vi skulle feire hans fødselsdag ,så ville Bibelen fortelle oss om den rette datoen. Dette har jeg skrevet om i lokalavisene her for noen år siden.
  Det er ingen tvil om at du besitter uvanlig mye kunnskap – både om det jordiske og det himmelske !

  • Ture. Jesus var Guds lam og som alle lam ble han født på våren, april/mai.

  • Viser at meningene er delte om når Jesus blir født.
   La ut president Trumps “juletale” og oppfordrer folk til å skrive hva de mener om julen.
   Det jeg har sett de siste årene er at stadig flere bibelske kristne (som ikke er medlemmer av Jehovas Vitner eller noen annen kult) er blitt mer og mer skeptiske til vår tids julefeiring hvor det egentlige blir skjult av julenisser, juletrær, julefyll, og alt glitter og stas som folk kan kjøpe seg.
   Er det grunn til å være kritisk til julen?

  • Har ingen betydning NÅR vi feirer Jesu fødsel, men AT vi feirer Jesu fødsel.

  • A) Hvilken dag feirer du din fødselsdag Birgir? Når som helst?

   B) Er det noe spesielt skriftsted du har i tankene når du altså mener det er viktig at vi feirer Jesu fødselsdag?

  • Sitat Takk til Gud: “Ture. Jesus var Guds lam og som alle lam ble han født på våren, april/mai.”

   Men i +/- april døde han jo. Og vi vet definitivt at han ble 33,5 år…

   2
   1
 9. Da ”kvitekrist” ble introdusert for de førmiddelalderske befolkningene i Nord-Europa var det ikke bare intellektuell og åndelig overtalelseskunst som ble benyttet til å overbevise datidens mennesker om kristendommens fortreffeligheter. Sverdet lå også på lur i det som parallelt var en politisk maktkamp mellom de norrøne maktfløyene.

  For å dempe de borgerkrigsliknende eksessene valgte man flere kompromisser. Som for eksempel å forene gamle tradisjoner sammen med det nye. Ett av disse kompromissene var å slå to fluer i ett smekk – vintersolverv/midtvintersblotet/jol og Jesu fødselsdag. På den måten fikk man dempet en god del av frykten for det nye i de eksisterende norrøne klanene. Altså politisk taktikk.

  Nå er det imidlertid slik at Bibelen slett ikke gir noe uttrykk for at fødselsdager ble feiret – hverken under jødedommen eller blant de kristne. Kun to fødselsdager er nevnt. Den ene da Faraos baker ble drept på Faraos fødselsdag, og den andre da døperen Johannes hode ble levert på et fat under Herodes fødselsdag.

  Snarere sier Bibelen at ”dødsdagen er bedre enn fødselsdagen”. Det betyr selvsagt at du som nyfødt er et ubeskrevet blad, mens du på din dødsdag har vist gjennom livet om du har valgt Gud og er rede for evig liv. Derfor er ikke julen en spesifikk kristen høytid, mens i motbildet til den jødiske påsken kommer vi sammen til minne om Jesu død som ga menneskene livet tilbake. Sistnevnte er den virkelig store kristne høytidsdagen. Dernest var jo pinsen stort for de kristne ettersom ånden ble utgytt og den kristne menighet stiftet.

  Det er tankevekkende ord i Jesaja om liknende høytider som julen er i dag:

  ”2 Så sier Herren: Venn eder ikke til hedningenes vei, og reddes ikke for himmelens tegn, fordi hedningene reddes for dem! 3 For folkenes skikker er tomhet. De feller et tre i skogen, og treskjæreren lager det til med øksen; 4 med sølv og gull pryder de det; med spiker og hammer fester de det, så det ikke skal falle.” (Jeremia 3:2-4)

  ”17 Ser du ikke hvad de gjør Judas byer og på Jerusalems gater?18 Barna sanker ved, og fedrene tender op ild, og kvinnene elter deig for å lage kaker for himmelens dronning, og de utøser drikkoffer for andre guder, for å volde mig sorg. 19 Mon det er mig de volder sorg, sier Herren, mon ikke sig selv, så deres ansikter skal rødme av skam?” (Jeremia 7:17-19)

  • Jesu fødselsdag er ikke nevnt direkte i Bibelen. At Jesus må ha blitt født i måneden etanim (september/oktober) forstår vi derimot av at han uttrykkelig er født et halvt år etter Johannes døperen.

   ” 35 Og engelen svarte henne: Den Hellige Ånd skal komme over dig, og den Høiestes kraft skal overskygge dig; derfor skal også det hellige som fødes, kalles Guds Sønn. 36 Og se, Elisabet, din slektning, har OGSÅ undfanget en sønn i sin alderdom, og hun, som kaltes ufruktbar, ER NU I SIN SJETTE MÅNED.” (Lukas 1:35,36)

   At Johannes døperens fødselsdag var i april/mai fremgår av at hans far Sakarja var prest og tilhørte Abias skifte. Prestene delte på 24 skift pr.år. Vi vet når Abias skifte fant sted, og rett etter ble Elisabeth gravid med Johannes. Ni måneder frem gir april/mai. Og da er det altså seks måneder igjen til Jesu fødsel i september/oktober.

   Vi har også andre historiske indikasjoner på dette i forbindelse med Herodes. Johannes ble også født 30 år før han begynte sin hellige tjeneste i Tiberius’ 15. regjeringsår så her finnes det i tillegg andre adekvate kronologiske koordinater ved hjelp av krysskoblinger.

  • Tror ikke dette er rett. Lammene blir født om våren.
   Hvordan «vet vi» når Abias skifte fant sted?

  • En debattant har lagt ut dette: https://youtu.be/ptlsXtTf6n0
   Har nettopp sett på det, Jonathan Cahns grundige utredning om dato for Jesu fødsel. Wow, mektig budskap! Cahn har en utrolig innsikt i ordet og beviser ugjendrivelig når Jesus er født. Han er også inne på det du, Josef, sier om Abias skifte, men din konklusjon rundt dette er feil. Abias var nr 8 i rekken. Ved blant annet hjelp av jødiske høytider, opplysninger i dødehavsrullene som sammenfaller med Talmud m.m. kan man regne ut når Jesus ble født. Det er Nissan 1, når det jødiske året opprinnelig starter. Når lammene fødes. Om våren. Etter vår kalender 30. mars 6 f.Kr.

 10. Kan noen hjelpe?
  Apostelen og Oslo Kirken krever 150.000,- Kr av meg på grunn av bilwdbruk.
  De legger dommen imot meg som grunn for dette.
  Det er ren og skjær mafia virksomhet apostelen driver med og åpenbart kriminelle mennesker som driver med utpressing.
  Takk for ditt bidrag, det varmer i disse før jul tider ?

  • Har lagd et oppslag på dette.
   Det ser ut som om Oslokirken har fått nok og nå krever 150 000 av JKC for at han fortsetter i samme spor som før.
   Rettssaken har jo ikke forandret noe, men heller ført til økt aktivitet

Det er stengt for kommentarer.