Ingen tiltale mot politimannen som skjøt og drepte Michael Brown (18)

Siste nytt: Vold og branner i Ferguson etter nattens avgjørelse som har knust all rest av tillit

ferguson.brannDet vi ikke bli en rettslig forfølgelse eller tiltale mot politimannen Darren Wilson som skjøt
og drepte den 18 år gamle Michael Brown i Ferguson i august i år. En rekke tegn, deriblant at politimannen ikke er anmodet om å melde seg kan indikere at folk i Ferguson ikke får det som de ønsker. Det er antatt at det vil utløse omfattende uro dersom politimannen som mange mener er en morder slipper unna rettslig forfølgelse. Drapet på Brown utløste kraftige opptøyer tidligere i år.  Utenfor politihuset kommer det nå stadig flere demonstranter, flere av dem maskerte slik det var i dagene etter at det fatale skuddet som drepte 18 åringen falt.

Det var lørdag 9 august at den  afroamerikanske Michael Brown (18) skutt og drept av m-brownpolitimannen Darren Wilson (28) i Ferguson, en forstad til St. Louis i delstaten Missouri. Brown ble ifølge politiet skutt og drept under en krangel om et skytevåpen i en politibil, men omstendighetene er uklare. Dagen etter drapet brøt det ut opptøyer og plyndring i Ferguson. 67 prosent av innbyggerne i Ferguson er svarte. Samtidig er 50 av politimester Tom Jacksons 53 betjenter hvite. Det er allerede aggressiv stemning. Like før klokken 01 norsk tid løp fire-fem maskerte demonstranter over veien mot politistasjonen og rev ned sperringene. Politiet svarte med å sende ut cirka 15 politifolk for å rydde opp. De står fremdeles vakt ved sperringene.

Vil kunne utløse kraftige demonstrasjoner og opptøyer

darren-wilsonDet faktum at politimannen slipper unna med drapet vil komme til å utløse sterke reaksjoner både i Ferguson og andre amerikanske byer. Flere tusen rasende demonstranter tar nå til gatene i rasende protest og i forkant av dette har nasjonalgarden blitt utplassert for å beskytte offentlig eiendom samt å forsøke å holde ro i byen. Det er ventet at det vil bli massive opptøyer både i Ferguson og andre amerikanske byer i natt. Et kvarter før storjuryen offentliggjorde sin beslutning sa en kilde tett opp til den hvite politimannen Darren Wilson (28) at det ikke ville bli noen siktelse mot politimannen, siden denne ikke var anmodet om å melde seg til myndighetene i forkant av avgjørelsen. I forkant av avgjørelsen var det svært spent på og en rekke fredelige demonstasjoner som lett kan utvikle seg til en voldelig seanse.