Ingen stevner, kristne musikkfestivaler eller sommerkonferanser i Norge i 2020 -opprettholder forbudet til september

Alt av større sammenkomster med tusener av deltakere er blitt forbudt til september måned. Når det gjelder arrangementer med inntil 500 deltakere vil regjeringen avgjøre det spørsmålet førstkommende torsdag. Regjeringens forlengelse av forbudet mot store festivaler, konferanser, konserter og kulturelle arrangement, betyr i klartekst av årest stevnesesong er avlyst. Dermed må både Oase og Troens Bevis som i det lengste hadde håpet å få gjennomført sine arrangement kanselere.  For mange kristne vil dette være den første sommeren noensinne uten mulighet til å dra på store sommerstevner, kristne konserter eller konferanser. Hva som skjer med arrangementer under 500 deltakere vil bli avgjort førstkommende torsdag.

Dersom regjeringen åpner for mindre arrangement bør norske menigheter i stedet åpne for normal drift gjennom sommeren  i sitt menighets eller forsamlingslokale. For troens folk er dette med det kristne koinonia essensielt på lik linje med samling om Guds Ord, felles bønn og deltakelse i nattverd eller brødsbrytelse. For mindre forsamlinger som Zion Fevik som pleier å samle noen hundre deltakere til sommerstevnet er det ennå uklart hvorvidt det er mulig å gjennomføre sommerstevnet som planlagt. Dersom myndighetene åpner opp for arrangementer inntil 500 deltakere har mindre menigheter selvfølgelig en viss mulighet dersom regjeringen skulle bestemme at arrangement inntil 500 personer skal være tillatt. I ventetiden -en liten smakebit fra Zion forsamlingens sommerstevne fra 2017.

 

2 tanker om “Ingen stevner, kristne musikkfestivaler eller sommerkonferanser i Norge i 2020 -opprettholder forbudet til september

  1. Den er en som har full kontroll : Vår Gud , Jahve ! HAN har også stengt alle kirker tilhørende Dnk. Således kan de ikke forkynne sin vranglære. Jeg undres over at de fleste biskoper og mange prester er jødehatere. Disse vil ikke arve Guds rike – tror jeg. Ja , virkeligheten kan være grusom !

    • Jeg vil nevne to eksempler som forteller hva jeg mener : For noen år siden skulle biskopen i Bjørgvin holde en andakt i Hordvik bedehus som ligger i Åsane – langt nord i Bergen : Da han kom inn i lokalet ; oppdaget han det israelske flagget på plattformen. Da kom han med følgende uttalelse : – Om dere ikke fjerner det israelske flagget ; så forlater jeg dette sted ! Flagget ble straks fjernet og biskopen holdt sin andakt.
      Så var det en kvinnelig biskop i Norge som fortalte om en vidunderlig drøm hun hadde hatt om natten : – FN sendte bombefly over Israel og bombet landet sønder og sammen ! Ja , hun våknet opp og var meget glad ! ( så langt jeg vet har FN ingen bombefly ).

Det er stengt for kommentarer.