Ingen heder og pomp og prakt for president Emmanuel Macron da han landet i Moskva

I går hadde Russlands mektige president Vladimir Putin og den franske president Emmanuel Macron samtaler over krisen som er oppstått over Ukraina og NATOs ekspansjonspolitikk i de tidligere Øst-blokk-landene. Det påfallende fra samtalene mellom Putin og Macron var den fysiske avstanden mellom de to lederne. Et stort bord og ingen felles pressekonferanse etter samtalen vitner om stor avstand mellom de to, og det kom ingen gjennombrudd heller fordi Russland vet at det ikke er Frankrike som har det avgjørende ord i Vesten. “Det er mer plass mellom Putin og Macron enn det er mellom de russiske styrkene og grensen til Ukraina,” skriver en av dem som har kommentert gårsdagens seanse i Moskva

En annen bemekerkelseverdig side med disse samtalene var mangel av pomp og prakt da Macron ankom Moskva. Ingen bilkortesje møtte den franske presidenten som måtte gå til terminalene slik folk flest må. Ingen offisiell delegasjon møtte den franske presidenten på flyplassen, noe som symboliserer hvor lite viktig Moskva syntes den franske presidentens besøk er.

 

Andre syntes seansen med det store bordet og avstanden mellom de to var fornøyelig og har morro med det

 

15 tanker om “Ingen heder og pomp og prakt for president Emmanuel Macron da han landet i Moskva

 1. MEN SNART VIL NASJONENE ENES OM EN TING

  Og det er når de som Dyret gir FN som Dyrets bilde makt i en kort tid. Hvorfor? Jo for å ødelegge Skjøgen – all verdens religion. Og dette er det Jehovah Gud som legger i ledernes hjerter og sinn å utføre.

  Dette blir en svært takknemlig avledning fra truslene om en altødeleggende strid som jo også ødelegger eliten selv.

  Når dette inntreffer er vi over i den store trengsel som kulminerer i Harmageddon. Er DU klar?

 2. NATO har samlet store sjømilitære styrker i Middelhavet – herunder også hangarskip. Til og med en norsk fregatt er støtteskip i en hangarskips-gruppe – fregatten hadde skifte av mannskap for et par dager siden. Hva skal de gjøre der ? Jeg tror disse krigsskipene har tenkt seg inn i Svartehavet – om situasjonen forandrer seg. Vi vet at NATO har gått til Tyrkia og bedt om at Hormuz-stredet stenges for russiske skip. Men Erdogan sa nei til dette. Videre vet vi at Russland har en marinebase i Middelhavet – på syrisk land. Kina har nylig opprettet sin egen base i Haifa , Israel – for noen måneder siden.

  • Hva er det du skriver; at Kina har opprettet sin egen base i Haifa, Israel?
   Det må du utdype nærmere.

  • Dette skjedde i 2021 – Kina fikk leie et havneområde i Haifa – og om jeg husker rett ; så er varigheten på denne kontrakten 20 år. Ja , jeg undret også over denne avtalen mellom Kina og Israel.

  • Dette måtte jeg finne ut litt mer om, og det gjorde jeg…Det kinesiske selskapet Shanghai International Port Group (SIPG) vant i 2018 anbudskonkurransen om å ta over driften av havna i Haifa de nærmeste 25 årene.
   Det er jo vanlig prosedyre å legge drift av en større havn på anbud, og tydeligvis hadde israelske myndigheter få betenkeligheter med å gi grønt lys til kineserne. Det har de senere årene blitt tstadig tettere økonomiske og politiske forbindelser mellom Kina og Israel. Og kineserne investerer tungt i Israel.
   USA liker selvfølgelig ikke dette.

  • Det var i 2021 at kineserne overtok et større havneområde i Haifa – og de disponerer selv en svær kai med lengde på kring 400 meter der.

 3. Det er tydelig at Putin holder den franske presidenten for narr : Se på mottakelsen han ikke fikk på flyplassen og det laaaaaange borde de to satt ved. Men jeg skjønner Putin : Frankrike holdt på å bygge flere marinefartøy for nettopp Russland. Da russerne overtok Krim : Så nektet Frankrike å levere disse skipene til russerne – trass inngått kontrakt.

  • Se der ja. Flotters at du spiller inn alle disse detaljene og setter dem i sammenheng Ture. Da blir det enklere å forstå det som skjer midt i en flom av news, fake news og reinspikka propaganda – både i øst og vest.

  • Det er alltid hyggelig med utfyllende kommentarer fra Ture, med sin militære bakgrunn.
   Setter pris på din kunnskap.
   Kjell

Det er stengt for kommentarer.