Indisk pastor angrepet og drept av hindumobb i Luasingha landsbyen i den indiske staten Odisha

Kristne i det østlige India sørger over dødsfallet til en evangelisk pastor som ble drept under en serie antikristne voldelige episoder i det hinduistiske landet. Den indiske pastoren  Alok Rajhans ved menigheten Christo Seva Ghar (Christ Service House) ble myrdet inne i kirken i Luasingha landsbyen i Bolangir området i staten Odisha, melder Worthy Christian News. Angrepet på pastoren som skjedde den 20 mai på kvelden og involverte fem angripere fra den samme landsbyen, forteller kristne som er kjent med situasjonen. Den indiske martyren etterlater seg kona Subhashini og sønnen Ujjwal Prakash Rajhans på 28 år som sier at han vil fortsette sin fars virksomhet.

Volden mot kristne skal ha begynt da lokale ekstremister begynte å kaste stein på menighetsbygningen den 19 mai -og angrepene fortsatte også neste dag. Torsdag kveld var pastor Rajhans i kirken sammen med noen medlemmer da de oppdaget at folk begynte å kaste stein mot kirken, melder nettsiden My Christian Daily. Pastoren ba da menighetsmedlemmene komme seg hjem før han selv gikk ut for å snakke med mobben. Disse skal ha blitt provosert og rasende da pastoren ba dem slutte å kaste stein mot kirken, og gikk så til angrep på ham med stokker, stein og kniver, melder Christian Solidarity Worldwide (CSW) Også pastorens kone, Subhashini ble angrepet og skadd da hun forsøkte å hindre at ektemannen knivstukket. I ettertid viser det seg at pastoren var blitt stukket i ryggen og slått i hodet.

Pastor Yohan Mariah var en annen kristen martyr som ble myrdet i India for Jesu navns skyld i 2016

Pastorens 28 år gamle sønn, som ikke var tilstede under selve angrepet, brakte faren til et statlig sykehus i Bolangir distriktet. Han ble der erklært død ved ankomst av helsepersonell. Politiet har etterforsket saken og to personer skal ha blitt pågrepet, men det er uklart om de fortsatt er i varetekt. Saken er anmeldt og politiet vil etterforske saken videre, melder WCN videre. Pastor Alok Rajhans kone, Subhashini har etter hendelsen forblitt i familiens hjem, mens pastorens sønn, Ujjwal sier at han vil fortsette i sin fars virksomhet, på tross av tragedien som har rammet menigheten og familien. Det bor 12 kristne familier i  Luasingha landsbyen som fortrinnsvis er dominert av tilhengere at den ekstreme hinduistiske gruppen  Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS). Grunnlegger og leder for  Christian Solidarity Worldwide Mervyn Thomas sier til Worthy Christian News at det grusomme angrepet demonstrerer hinduekstremistenes vilje til å bli kvitt de kristne i landsbyen. Han la til at minoriteter i det hindu-dominerte India ofte blir utsatt for trakassering og fysiske angrep fordi de anvender sin religionsfrihet. Kristne i India blir jevnlig utsatt for angrep og tallet på kristne martyrer fra det folkerike landet er voksende.

Tekst: Stefan J. Bos Oversettelse; Søkelys

 

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.