Lite hyggelig før-juls oppslag i War News 24/7: “Et spørsmål om uker før Russland og NATO er i krig!”

To dager før verden feirer jul med julenisse, julegaver, julemat og juletre, kommer et lite hyggelig oppslag fra det greske nettstedet WarNews 24/7. “Alle Moskvas tilgjengelige luftvernsystemer er i skyteposisjoner!- Russiske medier: “Russland-NATO-konflikten er nært forestående – NATO-styrker vil bli rammet”, lyder det lite hyggelige budskapet fra WarNews redaktøren som fortsetter: “«NATOs bakkestyrker vil gå inn i Ukraina». For første gang siden starten av krigen i Ukraina har Russland utplassert luftvernsystemer rundt landets hovedstad, Moskva. Russiske medier melder at en konflikt med NATO er et spørsmål om uker. Ifølge russerne forbereder NATOs bakkestyrker seg til å gå inn i Vest-Ukraina for å redde den ukrainske hæren fra total ødeleggelse.

Mens vestlige medier og propaganda-maskinene i vesten nær sagt til det kjedsommelige gjentar mantraet at Ukraina seirer og at russerne taper, er virkeligheten på bakken en helt annen. Den ukrainske hæren blir nærmest pulverisert i Donbas og langt de andre frontlinjene som i Kherson har det ukrainske momentum fullstendig brent ut. For å hindre at den ukrainske hæren blir utslettet vil NATO sende inn bakkestyrker i Ukraina. Dette trekket, ifølge Moskva, vil ikke hindre den russiske hærens inntreden i Vest-Ukraina. Når dette skjer vil NATO og russiske styrker møte hverandre. Og WarNews fortsetter: “I denne sammenhengen ble passasjerer på et forstadstog på vei til Moskva målløse da de innså den plutselige utplasseringen av luftvernsystemer i nærheten av Moskva. Passasjerer var i stand til å ta opp mobiltelefonvideo som viser flere luftvernsystemer utplassert i Vereya-regionen 95 km sørvest for landets hovedstad. Hele luftvernparaplyen til den russiske hovedstaden er i beredskap.

Vi minner om at russiske myndigheter utstyrer tilfluktsrom i leilighetsbygg og kjøpesentre i Moskva-regionen. Dette ble uttalt av sjefen for den regionale administrasjonen til Nøddepartementet, Sergey Poletikin, på plenumsmøtet til Dumaen i Moskva-regionen. MP Oleg Emilyanov spurte Poletikin under plenumsmøtet om tilstanden til krisesentrene i Ramesnki-distriktet, da han hevdet at noen krisesentre er i en “katastrofalisk tilstand”. Poletykin svarte med å si at “tilfluktsrom i leilighetsbygg” i forhold til hendelsene som nå finner sted i Ukraina, “gir beskyttelse til befolkningen mot missiler, bomber og artilleriangrep,” skriver det greske nettstedet videre. I russiske medier snakker stadig flere om at dette egentlig er en krig mellom NATO og Russland og Putin brukte selv ordene “inndirekte i krig med NATO,” i en tale i denne uken. Ledelsen i Kreml er fullstendig klar på at krigen i Ukraina er en proxykrig mellom Vestmaktene og Russland.

Og War News fortsetter:

«NATO frykter at Russland vil starte en «generell offensiv» som vil ødelegge den ukrainske hæren ikke bare i Donbas, men også i territoriene som fortsatt er under kontroll av Kiev.

NATO-ledelsen tviler ikke engang på at de russiske enhetene som ligger nær grensen mellom Hviterussland og Ukraina vil angripe disse territoriene med det første.

NATO har alltid vært veldig tydelig: Ukraina VIL IKKE TAPE. Så den eneste løsningen for Washington er å utplassere tropper til Ukraina i håp om at dette vil stoppe den russiske offensiven. Men det er tvilsomt at Russland lar seg skremme av en åpen konflikt med NATO. Russiske militære er allerede klar over at de i realiteten kjemper mot NATO og russerne gambler på at NATO ikke er villige til å ta en atomkrig med Russland om et korrupt land som det Ukraina er.

Det analytikere  tror NATO og EU håper på er dette:

 1. NATOs inntreden i krigen vil umiddelbart tvinge Moskva til å kapitulere i frykt. Vestlige land vil da få tilgang til ressursene til et svekket Russland og president Putin vil forsvinne fra den internasjonale scenen.
  2. Alliansen frykter Russlands forestående storangrep på Ukraina og forsøker dermed å forhindre det, gjennom å sende NATO styrker inn i Vest-Ukraina. En direkte inntreden av NATO i krigen vil bli applaudert både av Polen og de baltiske stater som virkelig hater Russland og Putin. I Vesten er det spesielt Washington og London som er mest krigerske. I krigens tidlige fase var Ukraina rede til å signere en våpenhvile og fredsavtale med Russland, men daværende britiske statsministeren Boris Johnson dro i all hast til Kiev med et klart budskap til Zelensky: Kjør på med krig. Du har NATO og EU i ryggen. I går ble det kjent at USA har vedtatt en ytterligere omfattende “pakke” av våpen og rakettsystemer til Ukraina -og det er ingen tegn som tyder på at det er noen vilje til kompromiss og fred i Europa og NATO.

Artikkelen er gjengitt fra WarNews 24/7

10 tanker om “Lite hyggelig før-juls oppslag i War News 24/7: “Et spørsmål om uker før Russland og NATO er i krig!”

 1. Krig er ikkje hyggeleg.

  Esaias 2 seier det tydeleg.
  “For Herrens lov (TORAH) skal gå ut fra Sion,
  Herrens ord fra Jerusalem.
  4 Han skal SKIFTE RETT mellom folkeslag,
  felle dom for mange folk.
  De skal smi sine sverd om til plogskjær
  og spydene til vingårdskniver.
  Folk skal ikke mer løfte sverd mot folk
  og ikke lenger lære å FØRE KRIG.”
  —————–
  Krig er det mest primitive me ser. Det skulle ikkje vera nødvendig.
  Ukraina-krigen er eit resultat av at spesielt ein mann har lyst å eiga meir.
  Me ser kor mykje liding det påfører alle.
  Putin er ein stor løgnar. Me kan ikkje stola på eit ord på det han seier. I går ytra han seg som om han er innstilt på fredsavtale.

  “Vladimir Putin: Amerikansk luftvernsystem vil ikke stå i veien for Russland”
  Luftvernsystemet er regnet for å være avansert, men Putin beskrev det som «ganske gammelt» og sa til journalister i Moskva at han ville finne en måte å omgå det på, skriver Reuters.
  Samtidig sa han at Russland ønsker en slutt på krigen i Ukraina og at dette kun kan skje gjennom en diplomatisk løsning.”

  Eg trur Putin har lyst å testa ut alt, å gå til krig mot heile Europa. Han er vorte ein eldre mann og tenkjer at det får gå som det går. Å prøva erobra meir landområde er den einaste store gleda han har.
  ———————–

  2
  2
  • “Ukraina-krigen er eit resultat av at spesielt ein mann har lyst å eiga meir.”
   Der tar du feil Torstein. Si hva du vil om Putin, men krigen ble startet fordi flere røde linjer ble krysset. Ikke fordi Putin er grådig, maktsyk e.l. Selvsagt kan ikke Russland akseptere at vesten siden jernteppets fall har hisset opp den politiske holdningen mot de fordi de trenger et fiendebilde for å rettferdiggjøre sin imperialistiske politikk, for så å fylle opp randstatene, (som er tidligere Warszawapaktsland) med rakettbaser, atomvåpen og hærstyrker. JFK var villig til å starte atomkrig i sin tid, for å hindre sovjetiske atomrakettbaser på Cuba. Men russerne skal altså finne seg i det samme. Dobbeltmoral så det holder. En øvelse vesten og NATO for øvrig har bred kompetanse i. Vesten har like mye, om ikke mer, skyld i denne krigen som Russland.

   2
   10
 2. Det skulle vel stått «lite hyggelig» i overskriften, slik som lenger nede i teksten. Bør rettes.🤔

  1
  1
  • Hans Henrik

   Kilder til hvordan du kan forklare at dette er feil? Typisk manipulering – er å hevde det er feil – men ikke forklare hvor man har hentet informasjonen fra.

   Nå vet ingen fremtiden – ingen vet om det han sier. Det blir gjetninger hele veien. Men det blir ingen atomkrig enda – selv om det finnes noen galninger som i det Hvite Hus – som gjerne ville ha hatt det. Gud holder ildens krefter tilbake – enda…. Iallefall i større målstokk.

   2
   4
 3. Nå kaller også Putin sin barbariske angrepskrig for “krigen”, så slutt å kall det noe annet.

  9
  2
  • Ikke nok med det. Nå er han anmeldt for SELV å bruke det ordet han SELV har fått folk kastet i fengsel for å bruke.

 4. Vi vet jo ikke hvordan 2023 vil utspille seg. Men det er viktig å se at Gud har siste ord i alle situasjoner.

  Jeg har jo lest flere profetier om at russerne går inn i flere europeiske land – også Norge og Sverige. Men om det er tiden for det nå – vet jeg virkelig ikke. Men tiden for det er nært – på samme måte som fallet til USA er nært – men vi vet ikke tiden, enda…..

  1
  3

Det er stengt for kommentarer.