Hviterussland vil svare på ukrainsk terrorangrep i Machulishchi

Hviterussland vil svare på det ukrainske terrorangrepet mot et overvåkingsfly i Machulishchi. “Hviterussland vil svare Kiev-regimet for en sabotasje, som er anerkjent som et terrorangrep, mot A-50 rekognoseringsfly,” melder det russiske Pravda.
Hviterusslands president Alexander Lukasjenko erkjente tirsdag sabotasje mot et A-50 rekognoseringsfly ved Machulishchi-flyplassen 26. februar. Under sin tale kalte Lukasjenka gjentatte ganger Ukrainas president Volodymyr Zelensky for en “nit” for sin tosidige posisjon. Og ledelsen i Polen og Litauen er avskum, fordi de «arbeider mot Hviterussland».

“Lukasjenka forklarte at mer enn 20 medskyldige i angrepet på A-50 er overlevert til den russiske føderasjonen. Disse ble pågrepet etter angrepet i Hviterussland. Hviterussland har aldri krenket ukrainsk, polsk eller litauens territorium og sabotasjeangrepet som Hviterussland omtaler som et terrorangrep skjedde uprovosert. Angrepet ble forberedt av sikkerhetstjenesten i Ukraina (SBU) og “ledelsen til CIA”. Hovedutøveren, droneoperatøren, er russisk, men har et ukrainsk pass, bemerket han. I følge presidenten i Hviterussland ankom terroristen landet gjennom den russiske føderasjonen og fra landets territorium lanserte “to små droner, vanlige sivile droner” på flyplassen. Ifølge eksperter ble sabotasjen utført ved hjelp av en kinesisk DJI FPV-drone kontrollert med VR-briller.”Heldigvis fikk ikke flyet noen betydelig skade, bortsett fra, som de sier, riper og ett hull i skroget, som ikke hindrer militærflyet i å utføre sine oppgaver,” sa presidenten videre. Ukraina og dets sammensvorne har flere ganger forsøkt å spre krigen til flere områder, men har ikke lykkes med å trekke Hviterussland inn i krigen. Hviterusslands president kalte sabotasjen nær Minsk og det nylige terrorangrepet i Bryansk-regionen for koblinger til samme kjede. “Dette var ledd i samme kjede. For å demonstrere for Vesten hva de fortsatt er i stand til. Penger trengs. Og flyktningene våre forventet å få midler til dette.”

Videre snakket Lukasjenko følelsesmessig om Zelenskys personlighet:

“President Zelensky er bare en “nit”. En som taler med flere tunger.  Slike operasjoner utføres ikke uten samtykke fra landets leder og øverstkommanderende. Jeg forteller deg dette som en president.” Den hviterussiske lederen bemerket at Zelensky gjentatte ganger hadde bedt ham om å inngå en ikke-angrepspakt, som ikke passer inn med sabotasje i Hviterussland. “Vel, utfordringen er kastet,” sa Lukasjenko. Hvordan vil Lukasjenka svare på utfordringen? “Det vil ikke være noen garantier for at den hviterussiske hæren ikke vil delta i den russiske NVO på territoriet til det tidligere Ukraina. Videre det vil ikke bli noen Minsk 3 avtale, -mest sannsynlig, når det er nødvendig, vil en antiterroroperasjon fra Moskva og Minsk mot Kiev-regimet bli annonsert. Videre vil sabotasjeundergrunnen i Hviterussland vil bli ødelagt. “Vi må finne dem … Og jeg vil fortelle dem om å gjøre seg klare. Vi drar allerede til dem. Det beste alternativet er hvis de kommer på egen hånd: hendene opp, de vil komme og overgi seg. Dette vil være frelse for dem, sa Lukasjenka. Minsk vil ikke snakke med «avskum» i Litauen og Polen, som president Lukasjenko anser som terrorist-støttespillere. Umiddelbart etter presidentens besøk i Beijing, og allerede, sannsynligvis, med kunnskap om detaljene i terrorangrepet, dømte den hviterussiske domstolen Svetlana Tikhanovskaya til 15 års fengsel. Hun og fem andre tiltalte i saken ble funnet skyldige i særlig konspirasjon for å ta statsmakten på en grunnlovsstridig måte. Det blåser en kald vind over Europa fortiden.