Hviterussland: “Sanksjonene presser Russland inn i tredje verdenskrig

Hviterusslands president har advart Vesten mot å føre en sanksjonspolitikk fordi en tredje verdenskrig er nært forestående. Denne advarselen kommer kort tid etter at Putin satt de sitt atomvåpenforsvar i høyeste beredskap. President i Hviterussland Alexander Lukasjenko har sagt at sanksjonspolitikken er rettet mot å eliminere Russland som en rival og føre til en verdenskrig. Dette i følge nyhetsbyrået Tass. «I en situasjon som denne bør vi være klar over at det finnes slike sanksjoner. Det sies mye om banksektoren. Naturgass, olje, SWIFT. Det er verre enn krig og Russland blir nå presset inn i en tredje verdenskrig, advarer den hviterussiske presidenten. “Dere må være velsig forsiktig og unngå det, fordi en atomkrig er slutten på alt, sa  Lukasjenko.

Han understreket at Hviterusslands høyteknologiske selskaper kan hjelpe Russland med å skaffe erstatninger for vestlige og asiatiske mikrobrikker. De russiske styrkene har måttet tåle uventende store tap under invasjonen av Ukraina og de truende vestlige sanksjonene, flyforbud mot russisk sivil lufttrafikk og total boikott av alt russisk. “Den hviterussiske presidenten advarte om at Minsk og Moskva ville innføre svært strenge sanksjoner mot Vesten. “Våre sanksjoner, som vil bli pålagt av Russland og Hviterussland, vil være massive. Disse mekanismene har allerede begynt å fungere. “Om nødvendig vil vi bygge disse tiltakene, men ikke til skade for oss,” sa han. Det er en journalistisk klisjé: Jernteppe, Jernteppe. Det begynte å falle for lenge siden. Det kan være at det bare er et smalt gap igjen, som slipper litt lys forbi. Da jernteppet ikke kom dem til gode, kritiserte de det. Nå senker de den selv. Vi trenger det ikke. Vi får det ikke til å falle. “Vi er veldig følsomme og forsiktige,” sa Lukasjenko. Det er WarNews 24/7 som i kveld melder dette.

Bølgen av isolasjon mot Russland vokser og fortsetter med at USA og Frankrike, etter den tøffe sanksjonspakken ble kunngjort av Vesten, gir spesielle instruksjoner til innbyggerne. Den amerikanske ambassaden i Russland har oppfordret amerikanske statsborgere til å forlate Russland «umiddelbart» fordi en rekke land har stengt luftrommet for Kreml.

Τελευταία προειδοποίηση; Λευκορωσία: Οι κυρώσεις σας ωθούν την Ρωσία σε «Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

3 tanker om “Hviterussland: “Sanksjonene presser Russland inn i tredje verdenskrig

  1. Jeg har fulgt med på Norges eksport av el-strøm i flere uker. I går og i dag sender vi strøm som aldri før til : England , Nederland , Tyskland og Danmark. Blir det tørt fremover : Så kan det gå tomt i kraftmagasinene i Sør-Norge.

Det er stengt for kommentarer.