Hviterussland hever beredskapen ytterligere av frykt for ukrainske provokasjoner

Skjermfoto fra Rio Novosti 15/1-23

Samtidig som Guds folk i Hviterussland søker sammen til bønn og samling omkring vår dyrkjøpte kristne tro har den hviterussiske militærledelsen økt den militære beredskap på grunn av frykt for ukrainske provokasjoner. Det ser dermed ut som om myndighetene i Hviterussland anser trusselen fra Ukraina som reell. En talsmann for det hviterussiske forsvaret sier at de er klare for enhver provokasjon fra Ukraina. Hviterussland er klar for alle provoserende handlinger fra Ukrainas side, sa Pavel Muraveiko, første visestatssekretær i republikkens sikkerhetsråd, i et intervju med STV.

“I dag er vi klare til å stoppe enhver provokasjon og enhver terrortrussel, uansett hvor den kommer fra, og som kan forårsake skade på vår stat, folk, vårt folk på bakken,” sa han. “De skyter mot grensen vår, bryter grenseskiltene, provoserer på alle mulige måter. Det er en dialog gjennom grensemyndighetene, men det gir dessverre ikke positive resultater. Vi snakket gjennom den militære linjen – gir heller ikke noen resultater ennå,” sa Muraveiko. Hviterussland har tette bånd til Russland men har så langt ikke involvert seg i krigen. I 2015 var Hviterussland vertskapsland for landene som inngikk Minsk avtalen. En avtale som kun kom i stand for at EU og NATO kunne ruste Ukraina for krig med Russland og de russisk-språklige i Donetsk og Luhansk. NATO land inklusiv vårt eget “fredsprisland” fortsetter å kaste bensin på bålet i form av raketter, ammunisjon, artillerigranater slik at vi skal hjelpe Ukraina med å vinne krigen. Ord som fredsløsning, forhandlinger og å presse partene til forhandlingsløsninger er blitt borte fra de vestlige lederes vokabular.

Ber om fred

Mens krigen raser i nabolandet og med mulighet for at krigen skal spre seg også til deres land, ber Guds folk, Jesu Kristi kirke i Hviterussland om fred. “Yes, my country is also being added to this conflict, but the church is praying for an end to the war and peace between the children of God. I am also very sad because of the people who support the war, but I believe that God is merciful and this conflict will be resolved with God’s help,” skriver broder Zakhar i pinsemenigheten i Svetlogorsk i Hviterussland på VK. Og mens Guds folk både i Hviterussland og forhåpentligvis også her i Norge fortsetter å be om fred og en slutt på krigen, synger menigheten i Bibelkirken i Makiivka i Donetsk “O Store Gud” mens krigen raser i fylket og landet. Mens Guds folk ber om fred sier NATO sjef Jens Stoltenberg at veien til fred går gjennom våpen, raketter, stridsvogner og artilleri og lover Ukraina tyngre våpen slik at krigen kan fortsette.

i

4 tanker om “Hviterussland hever beredskapen ytterligere av frykt for ukrainske provokasjoner

 1. Sprøtt!

  Putin innvaderer et land som Russland anerkjente som en selvstendig stat etter at Ukraina frivillig gav fra seg atomvåpnene.

  Og så skal freden skapes ved at Ukraina skal nektes hjelp til å forsvare seg!

  Søkelys promoterer faktisk Chamberlains katastrofale politikk da han lot Hitler innvadere Sjekoslovakia og forkynte “peac in our time”.

  Tror denne bloggen er rammet hardt av “Stockholm-syndromet”. Men på en annen side kan det handle litt om religiøs villfarelse også. Bibelen sier jo at det skal bli mye av dette i de siste tider. Trump skulle jo bli president profeterte man, “den hvite hesten som var viruset, skulle ri rundt i hele verden og seire”, vaksinen var demonbesatt. Og nå, stort sett allt av russisk propaganda blir presentert som sakelige nyheter.

  Et stort anntall innlegg har forkynt katastrofale, helt enorme, tap for Ukraina og stor fremgang for russerne. Som om dette var noe man gottet seg over. Men det er lett å påvise at dette er løgn. Kun wagnersoldatene har hatt litt fremgang. Med store tap greide de å ta Soledar. En helt ubetydelig gruveby. Fremdeles må de kjempe hardt for å holde byen.

  • Ubetydelig by? Hvorfor ofret ukraina 25 000 mann på å holde en ubetydelig gruveby?
   Du virker uvitende om konfliktens bakgrunn.
   Du hopper bukk over årsaken til at Putin sendte sine militære styrker inn. Nemlig folkemordet på russiskspråklige i Donbass.

  • Jeg ser ingen likhet mellom situasjonen nå og Chamberlaines “fred i vår tid.
   Russerne og Putin har ingen ambisjoner om å opprette et nytt tredje rike eller gjenopprette Sovjet.
   Ukraina gav fra seg sine atomvåpen før de ble Russlands fiende.
   Etter kuppet i 2014 forandret Ukraina seg og de førte en lang krig mot den russisk språklige befolkning i Donbass.
   Putin satt 8 år og så dette skje uten å gripe inn.
   Jeg tolker nok dette som et tegn på at Putin ikke ønsket denne krigen.
   Men når det er sagt er Søkelys motstander av krig. Vi mener at denne konflikten mellom Russland og NATO over Ukraina burde blitt løst ved forhandlingsbordet. Jeg tror ikke mer våpen er veien til fred. Mer våpen er veien til større og mer blodig krig.,
   Vi har jo gjennomn årene sett hvor mange land USA og NATO har angrepet. Selvstendige nasjoner som var anerkjent av verdenssamfunnet.
   Syria, Irak, Libya. Dette var alle land som ikke truet USA og NATO, men pytt pytt. Vi bombet dem til ruinhauger likevel..
   En bibelsk kristen er i mot krig. Bibelen sier at den som tar til sverdet vil falle for sverdet -og Jesus sa
   Luk 14,31-32 Eller hvilken konge som drar ut for å møte en annen konge i strid, setter sig ikke først ned og rådslår om han med ti tusen er i stand til å møte den som kommer imot ham med tyve tusen? 32 Men kan han ikke det, da skikker han sendemenn til ham, mens han ennu er langt borte, og tinger om fred.
   Kloke ord fra vår Herre og frelser.

   2
   5
 2. Trist at noen støtter den brutale terrorkrigen til Putin. Forstår ikke helt at såpass mange nasjonalkonservative kristne heier på en hensynsløs diktator. Alle kan ikke være uten medfølelse og sunn fornuft?

  Pussig at disse hysteriske endetidssvermerne er SÅ redde for homofile at de velger å ofre hundretusener av liv og knuser verdens økonomi.

  Eller er de “koko-kristne” som elsker Putins teokrati, redd for noe? Redd for sin egen ultraegoistiske og -sadistiske ørkenguddom? Denne oldtidskarakteren som kunne viser seg i folks syke fantasier ig drømmer?

  De foraktfulle koko-kristne håper jo selv å få bo med fri vilje i et perfekt lykkerike som deres allmektige Jehova ikke klarte å skape på jord…

  Så hva er Søkelys redd for hos sine uskyldige motstandere, hos folk som vil bytte ut overtro, hat og krig med kunnskap, kjærlighet og fred?

  Er Søkelys og de koko-kristne redd på andres vegne? For at naboer og medmennesker skal gå fortapt i helvetet, skrekkgudens evigvarende torturkammer? Redd for at stripete flagg og et helsevesen som bruker erfaring istedenfor bønn skal irritere den hevnlysten skaperguden som angivelig har rett til å pine og plage i himmel og på jord til evig tid?

  Nei, hellighaterne her viser ikke et fnugg av toleranse eller medfølelse for folk som er annerledes enn dem selv.

  Men altså: Hvorfor er kristenkrigerne så redde at de støtter å utslette en verden på rett vei? Skal de gjenta skrekkgudens infantile syndflod/storflom og utslette alt fordi de ikke tåler å se menn med neglelakk?

Det er stengt for kommentarer.