Hva mener Levi Fragell om slikt?

Når demonutdrivelser og eksorsisme blir You Tube underholdning
You Tube er blitt en forholdsvis stor arena for religiøs forkynnelse, debatt og
demoner-larsonkommunikasjon. Mye av det som bringes til torgs av kristen tro på You Tube er godt og rett, men svært mye er rent bibelteologisk å regne som ren vranglære med et annet evangelium og en annen Kristus. You Tube florerer også av falske profeter som ofte opererer med spådommer om dato og tidspunkter for når bortrykkelsen av Guds menighet vil måtte komme. Et annet fenomen vi i dag ser mer og mer av på You Tube er klipp som viser demonutdrivelser eller online seanser hvor “kristne” figurer angivelig driver ut demoner av dem som ser på videoen. Blant dem som tilbyr dette møter vi figurene bak You Tube kanalen streetministries seven som ved hjelp av autoritær språkbruk og endeløse repetisjoner angivelig kaster ut onde ånder av uheldige seere.

Levi Fragell som selv en gang i tiden var pinsepredikant har gjennom årene markert seg som en motstander av alt som smaker av karismatisk kristendom. Gjennom boken “Vi som elsket Jesus” har Fragell tatt et oppgjør med sin egen fortid som predikant og 135.Bok_fil.300tungetaler i norsk pinsebevegelse. Hans engasjement har ført han i debatt og krangel med mange troende som anser Fragell for å være hovedfiende nummer en. Selv om vi er dypt uenig i Fragells grunnleggende ateisme mener vi likevel at den aldrende ateisten og tidligere pinsevennforkynneren på mange måter er viktig korreks til vår gudsdyrkelse som litt for ofte har påført mennesker ubotelig skade når menneskelig tvil og skepsis blir møtt med religiøs hardhet uten menneskelighet. Hovedanliggende til Fragell gjennom de senere år har vært å advare mot de skadevirkninger ekstrem karismatisk tro kan påføre mennesker. Som en gammeltestamentlig Jeremia har Levi Fragell pekt på usunne sider med karismatisk kristendom og åpent fortalt om at slikt kan påføre mennesker sår og psykiske skader, og i likhet med hva Jeremia opplevde, -har så altfor mange av oss valgt å neglisjere hans advarsler, fordi de kom fra en ateist, -fra en “forræder” av den kristne tro.

Hva mener du om slikt Levi Fragell?

fragellDemonutdrivelse er ikke noe nytt i den kristne tro. Både gjennom evangeliene, apostlenes gjerninger og i kirkehistorien møter vi fortellinger om utdrivelse av onde ånder. Det som helt åpenbart er “nytt” er at slike seanser blir filmet for så å bli publisert som underholdning for intetanende seere på You Tube. Noe annet som også er forholdsvis nytt er at religiøse amatører lager videoer der de driver ut onde ånder av tilfeldige seere som skulle være så uheldige å klikke seg inn på deres You Tube kanal. Personene bak den religiøse kanalen “streetministries seven” er nettopp slike som tilbyr slikt. I en femten minutters video oppfordrer personen bak det hele folk til å titte på videoen igjen og igjen inntil de blir så hjernevasket av galskapen at de tror de er besatte eller påvirket av onde ånder. Personlig finner jeg slik virksomhet både primitiv, ubibelsk, uansvarlig og direkte skadelig, Og vi spør: Hva mener så Levi Fragell om slikt virksomhet?

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=wfoO2YB5v9I

Fake eller virkelig demonutdrivelse?

En av dem som har funnet sin nisje ved å markedsføre såkalte demonutdrivelser er demonutdriveren Bob Larson som tilbyr sine tjenester både som “one and one session” eller også i åpne seanser på en eller annen prekestol eller religiøs plattform. Video en nedenfor møter Larson både Jesabel og Lucifer ansikt til ansikt. Videoen viser Larson i møte med en farget kvinne som under seansen blir holdt fast av to menn.

I video 2 møter vi Bob Larson i kamp med en særdeles voldelig “indianer-ånd” som har besatt en 19 år gammel mann. Tre voksne menn må holde fast på gutten mens Larson provoserer fram det som påstås å være onde ånder. Videoen som er bare en av 115 som hittil er blitt postet fra Larsons demonseanser inneholder skrik, rop, skjelving og alt som skal til for en skikkelig demonutdrivelse. Når seansen er over lovprises Bob Larson av flere som kan fortelle at de er blitt frie etter en runde med ham. Er dette fake, skuespill, manipulasjon eller skadelig Levi? Hva mener du?

 

 

Én tanke om “Hva mener Levi Fragell om slikt?

  1. Som en outsider mener jeg de aller fleste relaterer sin tro og sine meninger til det de ser i andre mennesker. Svært få tenker selv. Svært få innser at veldig mange andre også bygger opp sine forestillinger gjennom påvirkning og motreaksjoner. De styres av følelser. Den kristne tro derimot henvenner seg til enkeltindividets intellektet. Ikke gjennom “bevis”, men gjennom menneskelighet og logikk.

Det er stengt for kommentarer.