Høyere amerikansk inflasjon enn forventet – Sentralbanken fortsetter å trykke penger

Inflasjonen har bare vokst og vokst etter at Joe Biden flyttet inn i det hvite hus i januar. Det er ventet at inflasjonstakten i USA vil fortsette å øke utover sommeren og høsten.

De formelle amerikanske inflasjonstallene som ble sluppet i dag, var høyere enn “ekspertene” på forhånd hadde forventet. “Kjerneforbrukerprisene i USA økte med 4,5 prosent i juni 2021 sammenlignet med samme måned året før, den største 12-måneders økningen siden perioden som endte november 1991 og godt over markedets forventninger på 4 prosent,” skriver trading economics etter dagens tall ble lagt frem. Den årligeinflasjonen eskalerte fra 5 prosent i mai, til 5,4 prosent i juni og er nå på sitt høyeste nivå siden august 2008. På forhånd var det ventet en 4,9 prosents økning, men som vanlig bommer ekspertenes forutsigelser. Også målt måned for måned økte inflasjonen mer enn forventet,

Det er helsvart for amerikansk økonomi ettersom inflasjonen fortsetter å vokse. Dette skjer parallelt med at amerikanske forbrukere må ty til kredittkortet for å kunne skaffe mat på bordet til familien. Etter seks måneder med Biden i det hvite hus opplever amerikanerne at prisene vokser og vokser, mens folks personlige inntekt faller. Denne kombinasjonen er neppe spesielt god for amerikanske forbrukere som opplever at prisene øker mens inntektene faller. En drepende kombinasjon for millioner på millioner av amerikanere som allerede lever på kanten av stupet. I videoen under kommenterer investor Gregory Mannarino tallene og slår fast at vi alle er slaver av sentralbanken.

Ber folk forberede seg på et økonomisk “armageddon” med hyperinlasjon, matmangel og ikke minst det faktum at millioner vil bli kastet ut av boligere sine fordi de ikke har betalt husleie.

Facebook Comments

1 tanke om “Høyere amerikansk inflasjon enn forventet – Sentralbanken fortsetter å trykke penger

 1. “årlige inflasjonen eskalerte fra 5 prosent i mai, til 5,4 prosent i juni”
  Noe som er ca det tallet du finner hos flere som formidler finansnyheter.

  …men for en uke siden (08.07.21) ble det hevdet her på Søkelys at “inflasjonen ellers er 10-15 prosent” (i USA).

  Grunnen til at jeg nevner dette er å vise at påstander som publiseres her på Søkelys ikke bør svelges rått, men sjekkes før man aksepterer dem som sannhet.

  Artikler på Søkelys er ikke nødvendigvis kvalitetssikret eller balanserte slik man forventer på et nettsted som publiserer nyheter.
  Søkelys formidler argumenter og påstander, ikke nyheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *