Hindu-ekstremister dro kristne ut av et bønnemøte og banket dem mens politiet stod stille å så på

Pastor-Rajan-Gill.-Morning-Star-News-188x300“Politiet grep først inn da de kristne hadde fått nok juling,” forteller indisk pastor

Martyrkirken: Etter å ha stått stille å sett på at en mobb av hindu ekstremister med vold dro kristne ut fra et bønnemøte i Vest Delhi og banket dem, stilte politiet spørsmål til angriperne som om de var skyldige i falsk omvendelse,” sier kilder. Mobben som alle var medlemmer av den ekstremistiske  Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS)  stormet et bønnemøte i Nangloi, Nihal Vihar den 18 juli, angrep dem, banket, slo dem og etterlot flere med skader. Politiet som var tilstede overvåket det hele uten å gripe inn, og etter at det hele var over var politiet motvillige til å ta i mot anmeldelse og reise sak mot gjerningsmennene,”  sier kristne ledere til Morning Star News. (Foto Morning Star News)

Tre prester hadde samlet seg hjemme hos Ayaid Prasad å be for hans syke datter da ca 15 hinduekstremister entret stedet, stormet inn med klubber og anklagde dem for å tvinge mennesker til å konvertere. De ropte og skrek, stanset bønnemøtet og gikk til fysiske angrep på pastor  Harchand Singh og to andre pastorer som var gjester. I tillegg til de tre pastorene var det 13 andre kristne tilstede på bønnemøtet. “De dro oss ut av huset og ut til veien der ca 50 andre ekstremister ventet,” fortalte pastor Singh som hanuman-god-hinduleder Shalom Mission til Morning Star News. Eieren av huset prøvde å fortelle hindu ekstremistene at de tre pastorene hadde kommet etter forespørsel og at de hadde vært vitne til at hans datter hadde fått hjelp av de troendes bønner, men angriperne fortsatte å sparke, dytte og slå pastorene med klubber,” forteller pastor Singh. Hindu ekstremistene hevdet at Prasad familien hadde blitt tvangs konvertert til kristendommen. Prasad familien hadde blant annet satt opp et bilde av Jesus i huset og de forlangte å få vite hvorfor han hadde fjernet et bilde av den hinduistiske guden Hanuman (bildet) fra huset sitt,” fortalte A.C. Michael som er et tidligere medlem av  Delhi minoritets råd til Morning Star News. Politiet tok pastor Singh og de to andre pastorene til politistasjonen for avhør og det ble stilt en rekke ubehagelige spørsmål om hvor mye penger vi tilbød folk for å konvertere til kristendommen,” forteller pastor Singh. De tre pastorene ble holdt i varetekt pga deres egen sikkerhet, men ble løslatt senere på kvelden,” forteller advokat Pramod Singh av Christian Legal Association (CLA)

En annen pastor, Rajan Gill ledet en gruppe kristne som kom til politistasjonen for å hjelpe de tre andre pastorene som satt i varetekt, og også disse ble angrepet av hindu ekstremister, forteller pastor Gill. De dyttet oss, ropte mot oss og skjelte oss ut, og ca 15 ekstremister gikk til angrep på pastoren, slo, sparket, slengte ham i bakken og rev skjorta av ham. Når et annet kirkemedlem kom for å hjelpe pastoren,  ble også han nådeløst banket opp. “Den kristne som ville hjelpe sin pastor ble slått i mer enn 15 minutter før politiet grep inn, inntil da hadde de passivt stått og sett på selv om det hele skjedde utenfor politistasjonen. Pastor Gill har fremdeles sår og blåmerker etter angrepet og han ble også påført en alvorlig skade på trommehinnen. Etter at rundt 400 kristne satte iscene en protest foran politistasjonen, anla politiet motvillig en sak mot angriperne. Det lokale politiet nekter å kommentere saken overfor Morning Star News, men det vil bli sendt et notat om saken til myndigheter høyere opp. Også andre kristne i området er under økende forfølgelse fra ekstreme hinduer, uten at politiet virker videre oppsatt på å gjøre noe med situasjonen.

Kilde Morning Star News

.