Hevder Israel stod bak attentat på sjefen for Irans atomvåpenprogram

En gruppe som skal være støttet av den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad blir nå anklaget for å stå bak et attentat som drepte atomfysikeren Mohsen Fakhrizadeh.  Mohsen Fakhrizadeh skal være leder for Irans atomvåpenprogram ble drept utenfor Teheran. Angrepet på den iranske atomfysikeren som Teheran lover vil bli hevnet, er en del av Israel og Saudi-Arabias forsøk på å hindre Iran fra å utvikle atomvåpen. Økt usikkerhet omkring hvorvidt president Trump vil bli sittende, eller om USA får en Kamala Harris/Biden administrasjon som vil gjeninnføre Obama`s atomavtale, har gjort at både Jerusalem og Riyadh kjenner presset.

Den økende sannsynligheten for at en ny amerikansk administrasjon vil komme til å føre en annen politikk overfor Iran, gjør at både Israel og Saudi-Arabia nå søker å ta grep for å stoppe Iran. Forrige helg var den israelske statsministeren på hemmelig lynvisitt i Saudi-Arabia hvor de dystre utsiktene med en ny amerikansk administrasjon ble drøftet. Det er neppe tilfeldig at attentatet på den iranske atomvåpensjefen kom en knapp uke etter at statsminister Netanyahu drøftet situasjonen med den saudi-arabiske kronprinsen. Under en eventuell Kamala Harris/Joe Biden administrasjon vil Israels handlingsrom kunne bli begrenset. Selv om Joe Biden i utgangspunktet har et godt forhold til Israel, kan den stadig voksende antiisraelske fløyen i det demokratiske partiet bli en voldsom utfordring for den jødiske staten.

Mye kan tyde på at en Harris/Biden administrasjon vil ta opp igjen Obama`s Israel-fiendtlige poltikk. Som kjent takket Hussein Obama for seg da han på selveste juleaften i 2016 beordret sin FN ambassadør, Samantha Power til å avholde seg fra å nedlegge veto i FN da sikkerhetsrådet vedtok en resolusjon som fordømte israelske bosettinger i Judea og Samaria. Den handlingen ble fra Jerusalems side ansett som svært uvennlig og hadde det ikke vært for at Donald Trump om en knapp måned hadde blitt tatt i ed som president, hadde relasjonene mellom Washington og Jerusalem fortsatt å være kjølige. Valget av president Trump i 2016 gav Israel et pusterom som vil vare frem til Kamala Harris og Joe Biden har snekret ut en ny Midtøsten politikk. Mange frykter at en ny amerikansk administrasjon og ett nytt amerikansk knefall overfor Iran vil tvinge den israelske og Saudiarabiske alliansen til å gjennomføre et større militært angrep for å stoppe Irans atomvåpen ambisjoner. Dersom det skulle skje vil regionen kunne bli kastet inn i en blodig storkrig.

 

Facebook Comments

2 tanker om “Hevder Israel stod bak attentat på sjefen for Irans atomvåpenprogram

  1. Joe Biden og Kamala Harris er begge merket med ødeleggelse og utslettelse i bibelkodene. Dersom disse to skulle ende som ledere for USA vil de ødelegge både sin egen nasjon og bringe katastrofe til Midtøsten.
    Kamala Harris og Joe Biden vil bringe Jeremias dommen over USA.
    Les og bli klok: Jer: kapittel 50 og 51 beskriver dommen over Amerika

    • Ikke umulig, men det er jo nettopp det at det skal bli så ille som forteller oss at vi snart er i mål. Nå ble du vel glad? For du er jo “bibeltro”. Eller..?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *