Hets-gruppen og «glupske ulver» i sosiale medier

Blogger Christensen og Levi Fragell  er begge på krigsstien mot pastor Torp

Jan Kåre Christensen og Levi Fragell er begge konstant på krigsstien mot pastor Torp

“Jeg har valgt å avstå fra all deltagelse i sosiale medier der hets og hat-ytringer får lov til å boltre seg. Dette gjelder i Verdidebatt, DagensDebatt, Levi Fragells Facebook-side, Jan Kåre Christensens blogg og lignende. Ja, men du kan jo imøtegå med argumenter, hevder snille rådgivere som ikke selv har prøvd den barske virkeligheten. Det samme prøvde jeg i flere år, men innså for 12 måneder siden at dette er komplett umulig. Det er et spill av tid og krefter,” skriver pastor Jan Aage Torp i et innlegg på egen blogg. Bakgrunnen for Torps blogginnlegg er en rekke særdeles nedrige angrep på ham på Levi Fragells facebookside, på Christensens blogg og i avisen Vårt Lands debattforum “verdidebatt” 

Apostelen Paulus formante i Apostlenes gjerninger 20:29:

«glupske ulver (vil) trenge inn blant dere, og de skåner ikke flokken».

Ulveflokken som Paulus advarte imot, minner ikke lite om flokken som beveger seg taktfast med hat, hets og trusler i visse sosiale medier. Apostelen Paulus ville ikke at vi skulle menge oss med sånne, og det samme gjelder idag. Så får redaktørene i Dagen og Vårt Land samt Fragell & Christensen klage over at de ikke får boltre seg med hets og hat-ytringer. Slikt «innleggs-engasjement» gir hits og derav følger statlig pengestøtte og ros fra trendye media-forskere. Kommersiell fråtsing i menneskeskjebner, kaller jeg dette.

Hvis jeg kommenterer på en side eller i en tråd der hets og hat får utfolde seg, da gjør jeg meg tilgjengelig for tagging og meldinger som søker min oppmerksomhet – med en flom av hets og hat-ytringer!

Jeg har blokkert mer enn 150 nordmenn fra min Facebook-side som alle tilhører den aggressive anti-karismatiske krets fordi disse mennesker evner ikke å føre samtale uten å krenke og hetse. De fortjener ikke tilgang til våre plattformer.

Typisk er at de bruker våre sider til å kalle mine venner (og meg) «kjeltring, morder, charlatan, lurendreier, overgriper, ondsinnet. gal» og så videre, og så videre. Når man skjeller ut medmennesker på slike måter, da dreier det seg ikke om å være «enig » eller «uenig». Dette er hets og hat-ytringer, og slike mennesker bør miste tilgangen til seriøse plattformer.

Idag smeller Levi Fragell til igjen med enda et lavmål der han først sier at man skal ikke hetse på hans side, for deretter å slippe hetsingen løs. Her limer jeg inn (og med skjermdump). Les selv, og tenk selv. Etter min vurdering er dette hets og hat-ytringer, og det er Fragell som legger til rette for det:

Skjermbilde 2018-07-09 kl. 12.12.42

Skjermdump fra Levi Fragells Facebook-side idag.

Jon Oftedal RoliTorp er totalt ondsinnet og gal og kaller de fleste av oss sekulære fundamentalister. Få personer passer bedre å gis betegnelsen fundamentalist enn Torp selv.

Levi Fragell Jon, som det fremgår av mine retningslinjer, er det ikke tillatt å betegne personer som ondsinnede og gale. La oss krakterisere hendelser og fenomener – helst ikke personer på nedverdigende vis. Jeg lar dette stå og håper det oppfattes av øvrige debattanter som også bør nedtone ordbruken.

Jon Oftedal Roli Enig Levi selv om mannen kvalifiserer for for begge omtalene

Rune Høydalsvik Du er et godt menneske Levi, men Jon har helt rett, noen ganger må det bare sies.

Det er betimelig i 2018 å minne om den apostoliske formaningen:

«glupske ulver (vil) trenge inn blant dere, og de skåner ikke flokken».

Artikkelen er hentet fra pastor Torps blogg:  https://janaagetorp1.wordpress.com/2018/07/09/hets-gruppen-og-glupske-ulver-i-sosiale-medier/

Om pastor Jan Aage Torp: Profilert norsk frikirkepastor som har gjort seg bemerket i den offentlige debatt gjennom flere ti-år. Torp har vært sterkt engasjert i kampen mot norsk barnevern, norsk abortpraksis og fremstår som en konservativ pastor engasjert i den karismatiske bevegelsen. Han er i dag sammen med sin kone pastor i Oslokirken.

5 tanker om “Hets-gruppen og «glupske ulver» i sosiale medier

 1. Min kjære gamle morfar på 91 år kjente godt til Levi Fragell, fra tiden da han som ung og nyfrelst bodde i Egersund. Min oldemor var aktiv pinsevenn og min morfars bror ble misjonær i Japan, og sto i den tjenesten fra midt på femti-tallet, til han ble hentet hjem til Herren for rundt 10 år siden.
  Morfar sier han husker at Fragell fikk en radikal omvendelse, ble åndsdøpt og talte i tunger. Han var blandt de aller ivrigste til å gå på dørene til folk og vitne om Jesus, og dele ut traktater.
  En mann som har opplevd en levende Kristus Jesus, som har opplevd bønnesvar, helbredelser, å bli fylt av DHÅ, for så å vende om, han er en satans tjener.
  En rettesnor må være at når Levi Fragell advarer mot en kristen forkynner, menighet o. l, så er det nettopp de vi skal lytte til og oppsøke.

  6
  6
  • Levi Fragell har gått fra å være en evangelist til å se det som sin hovedoppgave å nedkjempe så mye som mulig av levende kristen tro. Fragell ved hva som står i Ordet – han kjenner til Oppdraget som er blitt gitt til troende og han vet at noen mennesker kan ende opp med å virkelig tro at Gud virker med når hendene blir lagt på syke og det blir bedt i tro i Jesu navn.

   Fragell begynte sitt antikristne kampanjeliv med å være med å lage uro under evangelist Billy Grahams besøk i Norge. Han fortsatte med å oppsøke Sarons Dal for å lage uro rundt stevnene til Aril Edvardsen. Han liker ikke verdensevangelisten Reinhard Bonnke eller hans arvtager Daniel Kolinda. Jan Aage Torp, Visjon Norge .. Oase … ja, alle steder hvor det er mulig en istandsetting av troende og en smak av Den Hellige Ånd gjør Fragell urolig.

 2. Jan Aage Torp er en flott Herrens tjener!
  De fleste hadde ikke taklet å stå i den stormen Jan Aage Torp opplever……
  Men Jesus er med deg Jan Aage Torp!Gud velsigne deg!

  1
  5
 3. Jan-Aage Torp er selv den største heter.
  Hans tilhengere enda verre!
  Ta Torp seriøst er som å ta Satan seriøst, da Torp er en dyktig og utspekulert manipulatorarmen.

  2
  2

Det er stengt for kommentarer.