Hellas mot default, – Shemitah på forskudd? -Mange frykter at krisen kan utløse børskrakk

hellas-kriseDen økonomiske krisen i Hellas har preget nyhetsbildet i flere uker nå, og mandag reagerte aksjemarkedene både i Asia, Europa og USA kraftig over krisen. Mandag ble det åpenbare også klart, at Hellas ikke kommer til å betale de 1,5 milliarder euro til Det internasjonale pengefondet (IMF) som forfaller tirsdag. Sannsynligheten for at Hellas går konkurs er overhengende og en konkurs vil medføre at store verdier er tapt. (skjermfoto av Dagens Næringsliv)

Både i Asia, Europa og USA har aksjemarkedene reagert kraftig på krisen med tildels the_stock_market_crash_picture_165498store fall. I Asia falt den kinesiske Shanghai-børsen med 3,33 prosent, Tokyo børsen falt med 2,88 prosent og i Hong Kong stupte aksjene med 2,61 prosent. I Europa var fallet også betydelig og Frankfurt falt 3,54 prosent, Paris 3,74 prosent mens London var ned 1,83 prosent. I USA reagerte både aksjemarkedet klart negativt og både Dow Jones, Nasdaq og S&P500 er ned mellom 1,94 og 2,40 prosent. Enkelte frykter at krisen i Hellas vil kunne utløse et børskrakk. Også Puerto Rico kaster nå inn håndkleet og erklærer at de ikke er i stand til å betale sin gjeld på nesten 570 milliarder kroner, en erkjennelse som ifølge avisen New York Times.  trolig vil få vidtrekkende økonomiske konsekvenser. – Gjelden er ikke mulig å betale. Det finnes ingen andre alternativer. Jeg skulle gjerne hatt et enklere alternativ. Dette er ikke politikk, det er matematikk, sa Padilla ifølge New York Times. Krisen i Hellas og problemene i Puerto Rico er kanskje et forvarsel, en liten forsmak på det vi har i vente i september, dersom Jonathan Cahn’s “profetier” om en “Wipe Out” av verdier i forbindelse med Shemitah skulle slå til.

2 tanker om “Hellas mot default, – Shemitah på forskudd? -Mange frykter at krisen kan utløse børskrakk

  1. Det blir “garantert” ikke noe børskrakk av dette. Til det er gresk økonomi altfor liten til å ha noen stor påvirkning av markedet. Det er usikkerheten som påvirker børsene, og nå minker dessuten usikkerheten nær sagt fra time til time.

    • Det ble antydet i en artikkel i Dagens næringsliv som jeg leste. Men usikkerheten som minket litt tidligere i dag, er økende igjen etter den greske statsministerens tale. Fra han begynte sin tale, til den endte, falt den tyske børsen tilbake 100 poeng av den optimistiske oppgangen som var på 335 poeng og endte på pluss 235 ved stengingen.

Det er stengt for kommentarer.