Hamas skjøt på IDF styrker fra Al-Wafa sykehuset, -fortsatte palestinske rakettangrep mot Israel

Palestinske sykehus fungerer i realiteten som aktive kommando og kontrollsenter for jihadister tilknyttet Hamas og islamsk hellig krig

al-wafa-sykehusDet er velkjent at terrorister fra Hamas anvender skoler, sykehus, moskeer og andre sivile bygninger som lagre for våpen og raketter. Onsdag ble det skutt kraftig med automatiske våpen og anti-tank raketter mot israelske soldater fra det palestinske Al- Wafa sykehuset og de israelske styrkene skjøt tilbake, heter det i en uttalelse fra det israelske forsvaret. “Sykehuset ble anvendt som et aktivitets, kommando og kontroll-senter av Hamas og islamsk hellig krig, sier det israelske forsvaret. Nå har IDF gitt en klar advarsel til dem som driver sykehuset: “Angrepene på våre soldater har økt i omfang de siste timene og setter våre styrker i fare, -som et resultat av dette har IDF besluttet å angripe terrorister som anvender sykehuset for å angripe våre styrker.

Det israelske militære må ennå tåle tap i kampen mot de palestinske jihadistene som opererer inne på Gazastripen. Hittil har 33 israelere, deriblant 29 israelske soldater falt i kampen for å få en slutt på terroraktivitet fra Gazastripen. I følge palestinske kilder er over 650 palestinere drept hittil i konflikten utløst av massive palestinske rakettangrep. Etter at amerikanske flymyndigheter tirsdag innførte et flyforbud til Ben Gurion flyplassen i Tel Aviv og Europa fulgte etter har Vesten fått et bevis på hvor nødvendig det er for Israel å slå ut Hamas massive rakett-kapasitet som også kan true internasjonal luftfart til og fra Israel. Tirdag kveld oppfordret både statsminister Netanyahu og israelske flymyndigheter USA og John Kerry til å revurdere flyrestriksjonene uten å nå fram. Både det israelske flyselskapet El Al og british airways fortsetter flygningene til Tel Aviv. Tirsdag kveld dro New Yorks tidligere borgermester Michael Bloomberg på flytur til Tel-Aviv i protest mot FAAs beslutning. Onsdag kunne også det israelske forsvaret via twitter fortelle at de israelske soldatene hadde funnet underjordiske tunneller med store mender våpen, kart og IDF uniformer som antyder at terrororganisasjonen har planlagt å innfiltrere og angripe israelere under dekke av å være IDF soldater.

https://www.youtube.com/watch?v=6pkhUyEOXXE

Hamas vil ha størst mulig sivile tap for da vil vestlige journalister tegne et gjennomgående Israel-kritisk bilde av krigen.

hamas-3At den palestinske terrorregjeringen ønsker at flest mulig palestinere dør i konflikten er hevet over enhver tvil. Når det israelske forsvaret dropper flygeblad som oppfordrer sivile til å evakuere bestemte områder sier Hamas det motsatte:  “Vi ber folk i grenseområdene og ikke å forlate sine hjem, fordi (advarslene fra IDF) er en del av den psykologiske krigføring som blir praktisert av fienden. Videre oppfordrer den palestinske terrororganisasjonen UNRWA til ikke å åpne tilfluktsrom eller skoler som evakueringssentre uten at det er samordnet med Hamas myndighetene. Videre blir departementet for Awqaf og religiøse saker oppfordret til å fordoble innsatsen for å “stabilisere” folk i sine hjem og nabolag og samtidig ber de innenriksdepartementet og sikkerhetsstyrkene om å forhindre åping av tilfluktsrom uten forutgående kordinering med Hamas myndighetene som oppfordrer folk til heltemot og åpen motstandskamp. Verken NRK eller TV2 nevnte dette i sin dekning av saken.

Netanyahu: Hamas er ansvarlig for sivile lidelser i Gaza

https://www.youtube.com/watch?v=F_kb-X8K_fU

TV2 rapporter omtaler kritikk av hans nyhets-rapportering som “hat-meldinger”

fredrik-gresviks-hatTV2 rapporter Fredrik Græsvik som mange har oppfattet som lite objektiv i dekningen av konflikten mellom Israel og Hamas møtte i sommer massiv kritikk fra Israel-venner som mente at TVs dekning av krigen var lite objektiv. Kravet var en objektiv dekning av konflikten som mange mener NRK og TV2 ikke ikke gav.. Etter flere år med det mange oppfatter som ensidig dekning av konflikten hadde mange fått nok, og skrev kritiske kommentarer på Fredrik Græsvik’s Facebookside. En frustrert journalist klaget sin nød på Facebook med ordene: «Vær så snill. Nå er det nok. Over to tusen hat-meldinger i form av sms mail twittermld og fb mld er for mye. Jeg avlyste ferien for å dekke en krig. Nå angrer jeg. Hatet fra Israel-elskerne er mer enn jeg orker. Nå er det nok», skriver Græsvik. Græsvik som mange da mente brakte et ensidig og feilaktig bilde av konflikten mener blant annet at organisasjonen “Med Israel For Fred” ikke bør ha rett til å slippe til i det offentlige rom. Den TV2 ansatte journalisten omtalte dem som kritiserte hans nyhetsdekning som “hatere” mens han selv kunne fremme det mange oppfattet som en subjektiv dekning av konflikten via riksdekkende tv.