Nye massive palestinske rakettangrep tross Netanyahu’s knefall for ikkeeksisterende våpenhvile

Hamas avviser våpenhvile og fortsetter å skyte raketter tross at Netanyahu har heist hvitt flagg, 15 byer angrepet av Hamas og Iran oppfordrer Hamas: Ikke stopp

Hamas fortsetter å bombardere Israel med raketter tross Netanyahu’s desperate knefall netanyahu_iranfor press fra Israels overpresident Barack Hussein Obama. Den israelske regjering er dypt splittet og selv om Hamas er noe redusert har Netanyahu ikke oppnådd noe annet enn å svekke seg selv. Knapt en eneste israeler er nå i stand til å stole på den israelske statsministerens forsikringer om at han vil forhindre at Iran skaffer seg atomvåpen. Netanyahu’s knefall for internasjonalt press har et historisk preg over seg. Aldri har Israel hatt en svakere statsminister enn akkurat nå og kravet om at Netanyahu bør gå av er nå økende i den israelske opinionen. En Hamas representant som har uttalt seg sa dette om “våpenhvilen” tirsdag: “Denne våpenhvileavtalen er ikke verd papiret den er skrevet på,”

Den palestinske terrorgruppen Hamas avviste kontant det egyptiske våpenhvileforslaget og har så langt tirsdag avfyrt mer enn 30 raketter mot 15 israelske byer, rapporter israelske aviser. Det israelske Iron Dome systemet har skutt ned flere raketter etter at Israel heiste Naftali-Bennetdet hvite flagg og bøyde seg for internasjonalt press. Blant folk flest er sikkerhetskabinettets akseptering av våpenhvilen blitt møtt med raseri, vantro og avmakt og tilliten til Netanyahu er på et historisk lavmål. Som ventelig var det bare Bennett og Libermann som stemte imot og disse er nå under et økende folkelig press til å gå ut av regjeringen. Allerede før Netanyahu satt i verk bombeangrepene mot Gaza valgte Liberman og Yisrael Beitenu å bryte opp partnerskapet med en sterkt svekket Netanyahu. (Bildet viser Naftali Bennett, -en mulig statsministerkandidat som kan erstatte en svekket Netanyahu)

Hamas fortsetter motstanden

Talsmann for Hamas Sami Abu Zuhri sa tirsdag at Israels deklarasjon av våpenhvile ikke har noen betydning for organisasjonens kamp. Vår kamp mot Israel vil fortsette, sa talsmannen som forløpig er det eneste fra Hamas som har uttalt seg. Etter en knapp uke med kamp mot Israel fremstår Hamas igjen som seiersherre selv om de har fått betydelig kassam-rakettjuling. På hjemmebane vil Hamas skåre stort på at det er Netanyahu og den israelske regjering som går ut som taperne også av denne runden. “Selv om Hamas er en motbydelig terrororganisasjon så skal de likevel ha ros for at de tross mye juling kan stå oppreist mens Netanyahu bøyer knær,” skriver en illsint israeler i en kommentar. Samtidig som isralere raser ver Netanyahu’s knefall kom John Kerry tirsdag med fordømmelser av Hamas som ikke har akseptert det egyptiske våpenhvileforslaget og som fortsetter å avfyre raketter mot Israel. “Siden Hamas ikke har godkjent våpenhvileavtalen er de heller ikke forpliktet til å etterleve den, og selv om de kanskje lar seg presse til å hoste opp et slags ja til det hele, vil kampen mot israel, inkludert rakettangrep fortsette som før, i begrenset antall inntil en ny runde med Israel kommer om et år eller så,” skriver en annen isralerer i en kommentar. Forhåpentligvis er Naftali Bennett eller Avigdor Liberman vår statsminister neste gang, legger han til og omtaler Netanyahu og Likud som “pingler og feige”.