IDF: Hamas har skutt minst 125 raketter etter at Israel godtok våpenhvilen, -Israel gjenopptar operasjonene mot Gaza

Børge Brende vil reise til Jerusalem for å presse Israel, men burde heller rette presset mot terrororganisasjonen Hamas som avviste våpenhvileavtalen

ashkelonIsrael har nå gjenopptatt de militære angrep mot Hamas etter at den palestinske terrororganisasjonen brysk avviste det egyptiske våpenhvileforslaget. “Siden Hamas valgte å forkaste det egyptiske våpenhvileforslaget og fortsatte å skyte et stort antall raketter inn i Israel har IDF ikke noe annet valg enn å besvare angrepene,” sier en talsmann for det israelske forsvaret. I løpet av tirsdagen har Hamas kontinuerlig skutt raketter mot Israel som har svart med å angripe 30 mål på Gazastripen. To israelere og en amerikansk turist på besøk i Israel har så langt dødd som en følge av palestinsk rakett-terror.

Utenriksminister Børge Brende fra Høyre er nå på vei til Israel for å forsøke å få i gang en b-brendeny diplomatisk prosess mellom Hamas og Israel. I følge seg selv på Dagsnytt 18 reiste han ned der for å presse Israel ytterligere og det samme gjør angivelig den amerikanske utenriksministeren også. Brende som tidligere har fordømt Israel på grunn av operasjonen på Gazastripen har tydeligvis ikke forstått dagens nyheter som forteller at det var Hamas og ikke Israel som avviste forslaget om våpenhvile. Siden utenriksminister Børge Brende reiser nedover for å presse partene (dvs Israel) -så er Tel Aviv feil adresse for besøket. Den tilsynelatende hjernedøde norske utenriksministeren burde ta strake veien til Gaza for å kreve et møte med Hamas militære og politiske ledelse, for det er Hamas som sitter med nøkkelen og løsningen på konflikten. Egentlig burde det israelske utenriksdepartementet avvise den norske utenriksministeren da Norges bidrag i Midt-Østen gjennom “Oslo-avtalen” har ført til død og fordervelse for Israel og regionen og den norske utenriksministerens besøk burde bli høflig avvist med henvisning til at norsk engasjement bare er til ulykke.

 Kraftige folkelige reaksjoner tross gjenopptagelse av militæroperasjonen

Den folkelige kritikken av statsminister Netanyahu og flertallet i sikkerhetskabinettet har ikke avtatt på tross av at Israel etter massive palestinsk rakettangrep tok opp bombingen asdodav Gaza i ettermiddag. En israelsk mann ble drept av et palestinsk granatangrep tirsdag, noe som bringer de israelske tapstallene opp til tre. Fra før har to eldre kvinner dødd av hjertestans utløst av stress i forbindelse med den palestinske rakett-terroreren. I israelske aviskommentarer blir Netanyahu fremdeles omtalt som “feig og veik” og flere krever nyvalg og at Netanyahu blir erstattet. “Faktum er at Netanyahu ikke er sterk nok til å stå i mot internasjonalt press, og en israelsk leder i krigstid må kunne motstå press,” sier en israelsk kontakt til Søkelys. “Netanyahu er ikke valgt av den amerikanske presidenten, men av det israelske folk, -og han vant valget på løfter om sikkerhet, -og har ikke levert,” fortsetter vår kilde som mener at både Bennett og Liberman ved neste korsvei bør trekke seg ut av koalisjonen slik at regjeringen kollapser. Israelere flest er dypt skuffet over at Netanyahu ikke stod for sine ord og lot seg presse av Obama, -og Netanyahu er helt klart betydelig svekket etter dette.

 

2 tanker om “IDF: Hamas har skutt minst 125 raketter etter at Israel godtok våpenhvilen, -Israel gjenopptar operasjonene mot Gaza

  1. Ifølge Bibelen blir det aldri fred. Årsaken til dette er svært enkelt for oss kristne å se. Problemet er islam, noe politikere som Børge Brende og andre med pro palestinske holdninger ikke har en sjanse til å forstå.

  2. Helt riktig det Buster. Satt og hørte på Dagsnytt 18 og intervjuet med den norske utenriksministeren. I forhold til konflikten mellom Israel og Hamas har han åpenbart lånt Kåre Willochs briller. Jeg trodde jeg skulle sette kaffen i halsen: “Jeg reiser ned for å presse …Israel.” sa han- Skulle nesten tro mannen ikke har forstått at det var Hamas som avviste våpenhvilen og fortsatte å skyte raketter mot Israel. I forhold til Israel og Gaza må vi nok finne frem mikroskop for å se forskjellene på Høyre/FRP regjeringen og det Jonas og SV Kristin stod for. Riktignok skriker ikke disse fullt så høyt, men i praktisk politikk er det samme sak vi ser. Jonas eller Børge som utenriksminister, ett fett egentilig.

Det er stengt for kommentarer.