Hadde aldri skjedd i Norge: Guvernøren i Oklahoma har erklært at torsdag er en bønn og faste dag for Covid-19 rammede

Guvernør Kevin Stitt (R) i Oklahoma har erklært at denne torsdagen er en bønn og faste dag. Guvernøren i Oklahoma erklærte torsdag en bønn og faste dag over hele delstaten -og han oppfordret troens folk til å be for syke under den pågående Covid-19 pandemien. Han ba også om forbønn for alle dem som må håndtere pandemien. «Når vi forenes i bønn, hvor vi blir påminnet om at det ikke finnes noen byrde som er for tung for Gud å lette eller gi oss styrke til å bære ved Hans hjelp,» skrev guvernør Kevin Stitt i sin uttalelse.

I sin deklarasjon om bønn og faste viste guvernøren til ordene i 2 Krønikebok 7,14 hvor det står: «og så mitt folk, som er kalt med mitt navn, ydmyker sig og beder og søker mitt åsyn og vender om fra sine onde veier, så vil jeg høre fra himmelen og forlate deres synd og læge deres land.»  I sin uttalelse understreket guvernøren at «kirker og trossamfunn har en utrolig mulighet til å spre håp i denne mørke tid til borgerne i Oklahoma som sliter hardt i overgangen til det nye året. Dette både fysisk og psykisk. «Det er viktig at vi fremdeles fortsetter å finne trygge måter å ha fellesskap på og at vi gjør vårt for å beskytte våre familier, våre naboer og lokalsamfunnet for viruset,» sa guvernøren videre. Guvernør Stitt tok også til sosiale medier torsdag hvor han postet forskjellige bønner og videre oppfordret befolkningen til å be for dem som har fått Covid.19. «La oss be om full helbredelse, trøst for dem som har mistet noen av sine kjære og for styrke og kraft til dem som arbeider i helsevesenet med Covid-19 syke. La oss også be for de eldre og de som er isolert og ensomme,» skrev guvernnøren videre. Guvernør Stitt som hadde blitt korsfestet, latterliggjort og fordømt i norsk presse  og av medpolitikere, dersom hadde gjort noe tilsvarende som norsk politiker -oppfordret alt troens folk til å ta del i bønn og faste dagen. For å si det slik: Dette hadde aldri skjedd i Norge!

 

 

Facebook Comments

10 tanker om “Hadde aldri skjedd i Norge: Guvernøren i Oklahoma har erklært at torsdag er en bønn og faste dag for Covid-19 rammede

 1. Dette hadde aldri skjedd i frafalne Norge. Her sitter ugudelighet og frafall dypt i folkesjela. Dersom en norsk politisk leder hadde brukt sitt embede eller verv til å oppfordre til bønn og faste, hadde vedkommende blitt hudflettet i aviser og blitt gjort narr av. Det står respekt av slikt og viser at det er håp.
  Det er sikkert en kristen guvernør det er snakk om.
  Hadde en ordfører i Norge oppfordret til bønn og faste og erklært noe tilsvarende hadde det blitt ramaskrik og hat mot ham/hun.

  • Jeg skal si det igjen. Hadde du gått inn i bønn og faste for politikerne vores i stedet for å rakke ned på dem, ville MYE sett annerledes ut.

  • Birgir. Jeg skriver sannheten om hvordan våre politikere hadde reagert hadde en norsk politiker gjort tilsvarende.
   Det ser ut som om DU ikke tar det.
   Denne nasjonens ledere har syndet stort mot Gud. De har tross Bibelens og profetenes advarsler valgt å vende seg fra lys til mørke.
   Dette er et bevist frafall.
   Norske politikere spotter Jesus, dreper ufødte barn, velsigner homoseksuelle ekteskap, hater rettferd og jager etter urett.
   For flere år siden ropte Børre Knudsen og Ludvig Nessa dom over disse ledere.
   Det lyder et Guds ord over våre ubotferdige ledere og politikere;
   Jer 7,16 Og du, du skal ikke bede for dette folk og ikke frembære klage og bønn for det og ikke trenge inn på mig; for jeg hører dig ikke.
   Jer 11,14 Og du skal ikke bede for dette folk og ikke opløfte klagerop og bønn for dem; for jeg hører ikke når de roper til mig for sin ulykkes skyld.
   Jer 14,11 Og Herren sa til mig: Du skal ikke bede om noget godt for dette folk.
   Disse ord fra Skriften lytter jeg til.

  • Den kommentaren beviser at du lever under loven, og ikke under nåden.

  • Folkens. Slapp av.
   Vi skal selvfølgelig be for våre myndigheter og den som styrer
   1 Tim 2,1-4
   Derfor formaner* jeg først av alt til at det blir gjort påkallelser, bønner, forbønner og takksigelser for alle mennesker,
   <* oppmuntrer.> for konger og alle som har myndighet, så vi kan leve et stille og fredelig liv i all gudsfrykt og ærbødighet. For dette er godt og velbehagelig framfor Gud, vår Frelser, Han som vil at alle mennesker skal bli frelst og komme til sannhets erkjennelse.

   Dette er en oppfordring og formaning fra Bibelen. Jeg er smertelig klar over at mange av våre politiske ledere er fiendtlig instilt til ledere som kommer med kontroversielle utspill -siden religion her i Norge er mer en privatsak enn kristentroen er i USA. Det er nok derfor lettere å snakke om Gud og kristen tro i det offentlige rommet uten å få de samme reaksjonene som her.
   Hvorvidt norske politiske ledere har begått såpass mange synder at profetordene fra Jeremias er anvendelig nå -er det primært Gud selv som får avgjøre. La oss be, holde fast sannheten -så så får vi følge vår overbevisning.

 2. Det virker som at mange i kristennorge er mer opptatt av å kritisere og å sette politikerne i mest dårlig lys. Det virker som at det er bedre å komme med stygge nedlatende og vemmelige kommentarer og karakteristikker mot politikerne, enn å velsigne og gå i bønn og faste for dem. Det gjelder også en del av de skinhellige «kristne» som kommenterer på Søkelys. De har ikke forstått sitt kall når det gjelder vores ledere.
  Kristne er ikke satt til å forbanne vores ledere, men for å BE for dem. Det står
  Jeg har også fått gjennomgå med beskyldninger om både det ene og andre.for min oppfordring til å gå inn i bønn og faste for lederne vores.
  Hadde dere bare vært dere bevisst hvor stor kraft det er i bønn.
  Lær av Jakob:
  Slik er det også med tungen. Den er et lite lem, men taler likevel store ord. Se, en liten ild, hvor stor en skog den setter i brann! Også tungen er en ild. Som en verden av urettferdighet står tungen blant våre lemmer. Den smitter hele legemet og setter livshjulet i brann, og selv blir den satt i brann av helvete. Men tungen kan ikke noe menneske temme. Den er et ustyrlig onde, full av dødelig gift. Med den velsigner vi Herren og Faderen, og med den forbanner vi menneskene, som er skapt etter Guds bilde. Av samme munn går det ut velsignelse og forbannelse. Mine brødre, det må ikke være slik! En kilde lar det vel ikke strømme fram både friskt vann og bittert vann av samme oppkomme?
  Jakob 3:5‭-‬6‭, ‬8‭-‬11
  Gå i bønn og faste for politikerne vores. Så kan det skje STORE ting i den åndelige verden. Og kristne politikkere vil få STOR frimodighet.

  • Sant.

   Takk for påminnelsen. Jeg husker dem i bønn av og til (vet jeg skal be for dem og kongen og alle i høy stilling daglig), men glemmer dem ofte når jeg synes de går over streken.

   Vi trengte denne, takk.

  • Bønn til en liksom gud for politikere er like meningsløst som å sende brev til julenissen. Hermansen bør holde sine overspente ideer for seg selv. Dere er fullstendig sinnsyke dere troende. Kaste bort tid på å be til en liksom gud for bløffmakere som styrer Norge.
   Mental-asylet er neste post i dag Hermansen.
   Glem ikke å ta pillene da.

  • Den gang jeg holdt mine «overspente ideer» for meg selv, ble jeg fullstendig fri for sinnssyken. Nettopp for at Gud sendte sin enbårne sønn til jorda for å ta verdens straff på seg ved sin seier på korset, ble jeg berget for å komme på mentalsykehus. Jesus, Guds Sønn, satte meg fri. Også DU kan bli fri. Jesus gav sitt liv for nettopp DEG.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *