Christensens ulovlige mur: Plan og Bygningsetaten i Oslo gikk på ei ny blemme

Plan og Bygnings Etaten i Oslo (PBE) har gått på ei ny blemme i sin krigføring for å få fjernet den kontroversielle støttemuren til blogger, bussjåfør og evangelist Jan Kåre Christensen. I forrige tiår oppførte Christensen en støttemur på egen tomt som kommunen har erklært ulovlig og krever revet. Noe Christensen har nektet. Allerede i 2015 påla PBE Christensen å rive muren og gav han også en rekke tvangsmulkter -som ble avvist av namsfogden på grunn av foreldelse. Den 23 november 2020 sendte PBE i Oslo et skriv til Statens Kartverk for å få tinglyst sitt snart 6 år gamle pålegg mot Christensen som en heftelse på eiendommen. Nå har også dette falt i fisk og Statens Karverk har avvist bygningetatens krav med henvisning til at etatens krav er mangelfult. Som kjent har Plan og Bygningsetaten tidligere avvist å behandle Christensens søknader fordi de har vært mangelfulle, og nå får etaten smake på sin egen medisin

Plan og Bygningsetaten i Oslo fortsetter å demonstrere sine manglende evner til å få effektuert sitt meningsløse krav om at Christensen må fjerne en «ulovlig» oppført støttemur. Christensen hadde før han fikk oppført støttemuren flere ganger vært i telefonisk kontakt med den saksbehandleren som hadde håndtert oppføringen av boligseksjonene -og over telefonen fikk han en muntlig tillatelse til å oppføre muren fordi en mur som ble bygd oppå en annen mur ikke var søknadspliktig. I god tro oppførte Christensen så muren -som så naboene sladret på og PBE erklærte ulovlig i september 2015. I etterkant har PBE vedtatt en rekke tvangsmulkter -som ble sendt til inndrivelse hos namsfogden -som avviste det hele ved å vise til at de økonomiske krav etter loven var foreldet. Dette nederlaget samt det faktum at Christensen ikke akter å følge opp pålegget fra PBE har gjort etaten mer blodtørstig -og i et skriv sendt Statens Kartverk -datert 23 november 2020 krever etaten at deres tvangspålegg datert 8/9-2015 skal legges som heftelse på Christensens eiendom. Imidlertid har også dette falt i fisk for etaten -som syntes å være «fullstendig inkompetente» og uten evner til å gjøre Christensens naboer fornøyde.

Allerede i august 2014 sende naboer klager på utbyggingen, og nå, snart sju år senere står muren og boden der ennå,til vår store frustrasjon, sier naboer av Christensen. Mens Christensen fremdeles kan nyte sin mur. bod og trapp, drar naboene seg i håret -over det som ser ut til å være fullstendig inkompetanse i Plan og Bygningsetaten. Christensen selv som fremdeles kan kose seg med sin mur skrev torsdag dette til Søkelys: «Disse hatefulle menneskene får ikke tingslyst, he-he!» -og dermed står muren fremdeles støtt mens plan og bygningsetaten må slikke sårene og se om de er i stand til å sende et heftelses-krav som ikke er mangelfullt. Men det er kanskje for mye å forvente av en totalt inkompetent etat.

 

 

Facebook Comments

3 tanker om “Christensens ulovlige mur: Plan og Bygningsetaten i Oslo gikk på ei ny blemme

 1. De har nå sendt krav til namsmannen, fått det i retur!
  https://blog.janchristensen.net/2020/08/nr-2743-game-over-for-plan-og.html

  Krav til kartverket, og fått det i retur.

  Første kravet til namsmannen var begrunnelsen at kravet var foreldet.
  Nå var det at det står 4 hus på eiendommen, og de må la heftelsen stå på alle husene.
  Ikke bare vårt.
  Når jeg med at begrunnelsen for å rive muren er at den står for langt ute i veibanen. Men hvorfor? Fordi at PBE veiledet oss.
  At vi nå skal måtte rive trapp, mur og bod. Det er så urimeligt det kan forbli!!!
  https://blog.janchristensen.net/2020/11/nr-2786-vart-tilsvar-til-plan-og.html

  • Ufattelig hva PBE finner på. Ser ut som om de slåss mot Guds vilje.
   Makan til amatører skal du lete lenge etter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *