Grunnlegger av USAs største kristne musikk-festival måtte trekke seg etter at han ble pågrepet for sekselle overgrep mot barn

Pastor Harry Thomas i det han betjener mennesker under festivalen i 2013

Pastor Harry Thomas som var en av dem som grunnla og ledet Creation Festival som er USAs største kristne musikkfestivaler for moderne kristen musikk, har med øyeblikkelig virkning måttet trekke seg fra sin virksomhet og sin pastor stilling i en kirke i  New Jersey -etter at pastoren ble arrestert for seksuelle overgrep mot barn. Harry L Thomas (74) ble forrige onsdag siktet for å ha forgrepet seg på en mindreårig. Overgrepene skal ha pågått over en lengre periode og ble avsluttet for to år siden, i følge påtalemyndigheten i  Burlington County. Flere av tilfellene pastoren nå er siktet for skal ha pågått fra 1999 til 2015. Pastor Thomas har gjennom en årrekke betjent den karismatiske menigheten “Come Alive New Testament Church” i Medford Township som er pastorens hjemdistrikt.

I følge en uttalelse lagt ut på Come Alive New Testament Church Facebook side skal ikke overgrepene pastoren er siktet for å ha begått være relatert til hans virksomhet og tjeneste i kirken. Harry Thomas var med på å grunnlegge “Creation Festival” som er USAs største kristne musikkfestival. Festivalen som har pågått siden 1979 skal ha samlet opp mot 100 000 deltakere, og det er med dyp beklagelse og skuffelse at vi må meddele at Harry Thomas har blitt suspendert fra tjenesten ved Creation Festival, står det å lese på festivalens nettsider. (Videoen under er fra bandet Skillet som spilte under Creation Festival i 2017)

Videoen under er fra festivalen i 1988 og viser den kristne artisten Phil Keaggy som har ord på seg på å være en av verdens beste gitarister

4 tanker om “Grunnlegger av USAs største kristne musikk-festival måtte trekke seg etter at han ble pågrepet for sekselle overgrep mot barn

 1. Samtidens appetitt på seksuell perversjon er nok et tydelig tegn på at noe er kommet i dyp ubalanse i samfunnet. Eldre menn kjører i seg kjemi, tygger Viagra og konverterer fra trygge bestefedre til sprengkåte hingster som ikke ser varsellampene lyse når de forgriper seg på mindreårige barn.

  Jeg spør meg selv: Får de ikke farsfølelse overfor smårollingene? Avskaffer kjemien alle bremsemekanismer? Når man når skjels år og alder er det vel naturlig at driftene nedtones i forhold til ungdommens kåthet.

  En voksen mann burde vel i seg selv være selve symbolet på trygghet, selvkontroll og tilbakeholdenhet hva dette angår. I stedet gyver stadig flere ”gamlinger”på som ville dyr mot barn langt under ti år.

  Da går det vel neppe an å synke dypere ned i umoralens svarte hull. Men slik det var i Sodoma og Gomorra skulle det altså også bli i vår tid. Eneste trøsten når en leser om ødelagte småunger er at alt dette klart viser oss at det nærmer seg slutten på visa – i hurtigtogsfart.

  At vi helt uten å blunke samtidig importerer en helt ny religion der sjefsprofeten og ”forbildet” Muhammed giftet seg med den syvårige småjenta Aysha og fullbyrdet ”ekteskapet” da hun var 9 forteller alt om hvilket gigantisk moralsk forfall vi aksepterer i dag. Tiden er moden for en kraftig korreksjon. Og det ligger rett foran oss.

  • Veldig tragisk når kristne forgriper seg på barn på den måten. Det er ødeleggende for hele kristen-navnet og en tragedie for barna som blir utsatt. Jeg tror det er viktig å omtale slike saker, da vi som kristne ikke skal fortie at slikt også skjer i kirker og menigheter. Kristne forsamlinger og stevner skulle være et sted hvor barna kan føle seg trygge, men dessverre er virkeligheten slik at det går rundt rovdyr også i prestedrakt.

 2. Synes å se et mønster i dette. Tror ikke overgrepene var færre før.

  Religion er ikke motgift mot dumheter. Snarere tvertimot.

  Priser meg lykkelig over å leve i et rikt, stabilt, solidarisk og sekulært samfunn som setter fornuft foran ufornuft

  • Falsk religion er benyttet historisk for å generere kanonføde og undertrykkelse av opposisjon samt som maktkonsoliderende middel for tyrannene.

   Men ettersom religionen islam nå er blitt en trussel mot verdensfreden vil et verdensvidt forbud mot religion snart komme multilateralt. For å skape konsensus og legitimitet kastes alle religioner i forbudspotten – også kristenheten.

Det er stengt for kommentarer.