Greta Aune Jotun: Slangens teologi

Foto: Pixabay

” – når Menneskesønnen kommer, vil Han da finne troen på Jorden?”   Det var Gud JHVHs Sønn, Kristus Jesus, som kom med uttalelsen ovenfor. Derav kunne man forstå at forførelsen i tiden frem til gjenkomsten, ville bli global og gjennomgripende. Dette burde ha skjerpet hyrdene sine åndelige sanser, også i Norge i vår tid, slik at de ville levd i årvåkenhet og bønn. Så altfor mange orket ikke å våke noen ti-år med Kristus; de lot seg forføre, og flokkene deres gikk vill,” skriver Greta Aune Jotun i et innlegg hun har gitt navnet “slangens teologi”

“Gud er død” Norge hadde en tid da respekt for Skaperen og det hellige var til stede i store deler av folket. Også hos mange som ikke var troende. Landets lovverk ble formet etter Bibelens etikk. Basisen var De ti bud; konkretisert ved Kristi forkynnelse og gjerninger. Helligdagsfreden ble respektert. Barn hjemme og i skole fikk lære at Kristus er verdens Frelser. Så oppsto Gud er død!-bevegelsen; kommunist- og arbeiderbevegelsen. Guds Ord skulle ikke ha noen innflytelse over folk og myndigheter. Landet skulle avkristnes. Skolebøker omskrives. Å leve i utukt skulle ikke lenger kalles synd, men frihet.

Foto: Søkelys

Ordet vrakes I Kirken (Dnk) strevde mange med Har Gud virkelig sagt?-komplekser. Ordet tapte terreng. Darwins evolusjonsteorier ble folkets bibel. Disse hypotesene ble obligatorisk læring – og kalt sannhet. Skapelses-åpenbaringen fra Gud ble (og blir) fremdeles bekjent ved gudstjenester, men av mange ikke trodd. Kvinneprester inntok kirkene. Materialismen inntok folket. Og som et kaldt gufs fra fortiden vandret paven inn i Norges nasjonalhelligdom (-89); et samrøre av protestantisk og romersk-katolsk vranglære var ønsket. Biskopene mistet troen. Kristus sine bud om skilsmisse og gjengifte ble forkastet. Prester fikk leve i synd. Forførelsen eskalerte. Kirkehus ble brukt til all verdens underholdning. Homofilt samliv ble ansett helligere enn Guds Ord. Og – i toleransens og dialogens navn, bøyde geistligheten kne for Muhammad (Gud har ingen sønn); muslimer ble invitert inn i Kirken for å lese fra forførelsens bok, den antikristelige Koranen.

Slangens teologi Men, det var stadig hyrder som måtte beseires. Hyrder som forkynte Ordet uten å legge noe til eller trekke noe fra. Hyrder som lærte og levde i Sannheten. Slangens listige teologiske tolkninger ble stadig formidlet ut til folket, gjennom både geistlig og profan øvrighet. Flere kristenledere og menigheter kapitulerte. Alt er blitt nytt!-troen forførte også mange. Det nye var: Har man tatt imot Jesus, blir ikke bare synderen, men også synden “frelst”. Dermed slapp man å ta oppgjør med urene forhold. Menighetstukt ble avskaffet. Å henvise til nåden var alt man behøvde. Og slangen foreleste: Kjærlighet er hva enhver føler. Drikk dere gjerne drukne av vin. Forkynn tvilen, ikke troen. Lær av suksessrike menighetsledere i USA. Pastorer ber og blir rike. Menigheter blir velsignet med gulltenner, krampelatter, kraftige kroppsrystelser og gulvfall. Reis og lær, lokket Slangen. Så reiste norske kristenledere “over dammen”, og kom tilbake med – mer forførelse.

Dansen rundt pokalene Idrettsstjerner og sangartister seilte opp som folkets – og kristenhetens – guder; dyrket og hyllet. Hviledagen er tilegnet idretten. Barna får lære at hellig hvile er å kjempe for penger, pokaler og popularitet. Unge ofrer utdanning og familieliv for å løpe etter en ball – eller bli kjendiser. Vinnere av MGP, sportstevlinger og reality-programmer, høster større ære enn nobelprisvinnere* i fag til nytte for menneskeheten (*som Norge har få av; underholdning sløver). TV-selskapene har ført folket inn i dyp skjermrus: Store doser sport i rikskanalen på dagtid, utukt og vold i de fleste kanaler på kvelds- og nattetid. Et ordtak sier: Rekker man Djevelen lillefingeren, tar han hele hånden. Norges status i dag: Forflatet kultur. Genealogisk kaos. Åndelig ruin.

Foto: Skjermdump fra You Tube video fra Visjon Norge

Gudsfrykt med nøysomhet? Så kom menigheten Visjon Norge på skjerm, og “alle” var enige om at dette var Guds gave til et avkristnet land. Guds Ord blir forkynt, ja, med unntak. Det skjer helbredelser, ja. De elsker Israel, ja. Det forkynnes vranglære, ja. Ledere lever – ifølge Kristus – i hor, ja. Og fjernsynet fanger. Uansett blandingen av “surt og søtt” fra samme kilde: Menigheter og foretak kjøper sendetid; sponser dermed vranglæren og tolererer syndig livsførsel. Ja men, Moldova, argumenterer mange; og hyller lederne som var de guder. Så er det visst glemt at kristne misjonærer i to-tre hundreår har forkynt evangeliet, bygd skoler, barnehjem, sykehus, brønner osv. Ja, tjent Kristus og sin neste – og gjør det fremdeles, i gudsfrykt med nøysomhet – uten fjernsyn og store fakter.

Øynenes lyst, kjødets begjær  I en kristenhet som øser ut hundretusener av kroner på lystreiser, lystbåter, dyre biler, hytter, hoteller, kulturarrangementer o. a. (keiserpenger) – behøves kanskje en kanal som maner folket til å gi en tusenlapp eller ti til “Guds rikes arbeid”? Vel – om ledere og forkynnere hadde vært tro mot Kristus, Guds Ord, og stengt vranglærere ute, da kunne man kanskje jublet og takket for kanalen. Nå skaper den langt mer sorg enn glede. Noen har blitt frelst, sies det. Men hvor mange er forført?

Jesus Kristus sa følgende til disiplene da Han kalte dem til tjeneste: “For intet har dere fått det, for intet skal dere gi det. Skaff dere ikke gull, sølv eller kobber til å ha i beltet. Ta ikke veske med på reisen, ikke to kjortler og sko eller stav. For arbeideren er sin føde verd”. Jeg tenker: Hvis de tolv første disiplene hadde fått velge mellom å vandre i slitte sandaler med Jesus, eller å kjøre dollarglis, fly verden rundt med privatfly, bære tusenlappene i en Gucci-veske og ha en sveitsergarde i ryggen – hva ville de valgt? (Å, jeg ber av hele mitt hjerte: Måtte jeg ha valgt å gå sammen med Deg, Jesus Kristus!)

Dom over lysten Avguderi, selvhevdelse og begjær etter makt og midler har ødelagt mange hyrder – og derfor menigheter. Sveitsergarden, dollarglis, fly og Gucci-vesker fantes selvsagt ikke på Jesu tid, men den som gjerne ville bli hyllet og rik, falt i mange fristelser. Som Judas Iskariot – – -. De andre disiplene fulgte trofast sin Mester og Herre etter oppstandelsen; ja, trofaste til døden forkynte de ALT – og lærte de døpte å holde ALT hva Kristus Jesus hadde befalt.

Med referanse til Åpenbaringen : Hvor lenge vil Gud JHVH se i nåde til et folk som har vendt ryggen til Sønnen, Guds Ord? Apostelen Johannes fikk følgende å forkynne fra Kristus – Åp. 2, 3 og 22; budskap som absolutt angår norsk kristenhet anno 2017. Så les, og vær på vakt! – slangen har sikkert noen velvalgte tolkninger ferdig for de som etter å ha studert disse kapitlene, begynner å uroe seg over egen status innenfor Gud.

Skrevet av Greta Aune Jotun

22 tanker om “Greta Aune Jotun: Slangens teologi

 1. Viktige ord skrevet i rett tid! Jeg ser at dette innlegget er bak betalingsmur på dagen.no. Har du fått tillatelse til å gjengi dette på Søkelys?

 2. Her samler og viser Søkelys virkelig to the point hvor sleip Satan Djevelen og hans disipler er. Og tilbake sitter mange av fårene som sauer uten hyrde. Satan gjør seg nemlig om til en lysets engel, sier Bibelen. Det er derfor av livsviktig betydning at den enkelte “gransker skriftene jevnlig for å se at det virkelig er slik som det blir fortalt dem”.

  Det lurer åndelige ulver bak hver knaus og Satan og hans demoner søker hvem han kan oppsluke. Han slåss nemlig for livet – han også. Sannheten kan ikke stanse opp som en hobby. Bibelen sier nemlig retorisk at “den rettferdige blir vanskelig frelst – hva da med den ugudelige..

  Vi er akkurat nå inne i den mest kritiske tid i menneskenes historie – tiden for løftenes oppfyllelse.

  • Betyr det at kristne som skiller seg og gifter seg på nytt lever i bevisst hor og går fortapt?

  • Kristus i Matteus 5:32 sier følgende:
   “Enhver som skiller seg fra sin hustru AV NOEN ANNEN GRUNN ENN HOR utsetter henne for å begå ekteskapsbrudd”.

   I Matteus 19:9 sier Kristus:
   “Jeg sier dere at enhver som skiller seg fra sin hustru AV NOEN ANNEN GRUNN ENN UTUKT (porneia) og gifter seg med en annen, begår ekteskapsbrudd”.

   Dette viser fra den mest autoritative kilde at den uskyldige – ikke-utro – part KAN velge skilsmisse overfor den utro ektefelle. Men man MÅ ikke gjøre det. Man kan tilgi – i den forstand at man fortsetter det ekteskapelige samlivet. Med en gang ektefellene er sammen seksuelt igjen etter utroskapet, kan ikke lenger den tidligere uskyldige part kreve skillsmisse på bibelsk grunnlag.

  • Har du innhentet tillatelse fra fotograf til å bruke bildene? Jeg ser ingen henvisning til hvor bildene er hentet fra. Dette er å stjele. Synd kan det også kalles.

  • Det sier ikke noe om bilder. Ser nå at man har satt på en liten notis om opphavet til bildene. Angrende synder mon tro?
   Skulle da tro at man kjente til at man ikke skal stjele.

 3. Til Tampong; herom strides de lærde! Noen mener at man kan gifte seg på nytt dersom den andre var utro, ja sågar var det nærmest påkrevd i Jesu samtid å gifte seg på nytt, ved gyldig skilsmissebrev.
  Andre igjen hevder at dersom man ble skilt før man ble frelst, så står man fritt til gjengifte, som en ny skapning i Kristus!

  Jeg vet ikke hva jeg skal tro? Men, finner det forunderlig at dersom et ungt par gifter seg, 6 mnd etterpå finner kvinnen seg en ny mann og forlanger skilsmisse! Har da Gud tenkt at det er best at den sønderknuste mannen på 22 år skal leve livet alene, og dermed straffes for sin hustrus svik???

 4. Det var ikke meningen å dømme, Birger Nilsen. Og jeg er selv glad for at han delte dette gode innlegget med oss. Jeg må bekjenne at det var et dumt spørsmål, men likevel trivielt og nysgjerrig ment fra min side. Dagen.no har jo også, som vi har sett, satt rene NTB-artikler bak betalingsmuren, mens både lederen og en del av leserinnleggene, som dette, er åpne for hvermannsen uten abonnement-krav.
  Pondus Pilatus 🙂 hehe

 5. Sadoks; hvor i Guds Ord finner du belegg for å hevde at: ” med en gang ektefellene…”

  • Når man har seksuelt samkvem tilgir man den utro parten. Da kan man selvsagt ikke lenger velge å gifte seg med og ha seksuelt samkvem med en annen. Da vil jo den tidligere uskyldige part selv bryte ekteskapet.

   Samleie mellom mann og kvinne er i Bibelen forutsatt å skje KUN innenfor ekteskapets rammer. Så dersom man gjenopptar seksuelt samliv etter å ha fått kunnskap om den utro partens sidesprang betyr det at man anser ekteskapet som gyldig likevel. Ellers kunne man jo ikke ligge sammen.

   Man kan selvsagt ikke hoppe og sprette mellom flere partnere. Man må i en slik situasjon velge å avslutte eller å fortsette. Ellers bryter man selv ekteskapet, noe som fordømmes i Bibelen.

  • Det du skriver nedenfor her er rett og slett helt feil. Du har ingen bibelske holdepunkter for dette. Dersom en kvinne blir gjort kjent med at hennes mann har vært utro i årevis, prøver å tilgi, men etter å ha ligget sammen, så konkluderer hun med at hun ønsker skilsmisse. Opplevelsen av å dele seng med ektefellen i visshet om at han utallige ganger har vært med en annen kvinne, blir uholdbar og ikke til å leve med.
   Men, selvsagt kan hun tilgi og allikevel velge skilsmisse. Jesus sier at vi skal tilgi, og dette er i aller høyesre grad til gavn for oss selv. For ved å tilgi, kan Gud sette oss i frihet fra bitre og vonde følelser, som kun rammer oss selv
   Men, derfra til å glemme utroskap og klare å leve med en som har sviktet så grovt, og kunne stole på at det ikke skjer igjen, er det meget langt.

  • Godtar hun å ligge med sin utro mann så godtar hun også at ekteskapet fortsetter. For sex er KUN tillatt av Jehova og Kristus INNENFOR et gyldig ekteskap. Finner hun under dette gyldige ekteskap ut at hun vil gå til en annen mann så er hun selv skyldig i ekteskapsbrudd, om ikke mannen da har begått ny utroskap. Isåfall er hun fri til påny å forlate ham og siden gifte seg påny. Dette sier jeg som utsendt ambassadør for Jehova og Kristus

   Men dette er jo ikke så nøye blant hedningene. Der ligger man litt til og fra. Det ser det også ut til at det er blant mange av de navnkristne. Da er det en trøst for sanne kristne å vite at “få er de som går på den smale vei” og “mange skal på den dag si:Herre har vi ikke profetert i ditt navn? Da skal Kristus si dem like ut:-Vik bort fra meg dere som gjør urett – jeg har aldri kjent dere!”

 6. Sadok: selvsagt ligger det ingen automatikk i at man tilgir dersom man har sex med den ektefellen som har vært utro! Det er jo det rene svada…

 7. Sodoks sønn: er du et jehovas vitne? Det vil jo i tilfelle forklare mye…Jeg konstaterer at i din verden så trenger man ikke å tilgi hverken med munnen eller med hjertet, men dersom man “tilgir” med underlivet en gang, så er man avskåret fra å ta ut gyldig skilsmisse. Feks en mann som mer eller mindre tvinger seg på sin hustru, som han har vært utro mot i mange år, ligger med henne, og konstaterer at; HA; der tilgav du meg. Nå er du bundet til meg resten av ditt jordiske liv?
  Du er sannelig pussig skrudd sammen Sadok….?
  Kan det tenkes at en ektefelle som har opplevd utroskap, en kortere periode prøver å leve i ekteskapet, inklusiv seksuell kontakt, men etter et par uker kommer hun frem til at hun klarer ikke å gå videre. Hun har mistet tilliten. Hun velger for egen skyld og for Jesu skyld å tilgi, men velger også skilsmisse! Da mener du at denne kvinnen på grunn av at hun har ligget med sin utro mann en gang eller to, i en kort periode/livskrise, mister muligheten til å få en gyldig bibelsk skilsmisse?
  Tenk deg nå om litt før du klasker i vei på tastaturet ditt?

 8. Til Birger Nilsen
  Om du har lest innleggene til Sadoks sønn den siste tiden på Sokelys ; så vil du se at han hevder å ikke være et menneske.
  I så fall korresponderer du med noe helt annet – og jeg har anmodet ham å forklare hva han egentlig er – men svaret ble jeg ikke særlig klok av….
  Jeg har sluttet å diskutere med ham. Standardsvaret hans er da : – Du har gått tom for motargumenter.

  • Takk for oppdateringen, Ture. Da skal jeg la være å kaste bort tid på h*n?
   Ha en velsignet kveld.

Det er stengt for kommentarer.